Categories
Zomaar

Dochter de geldwolf

Dat ze later hoogstwaarschijnlijk directrice wordt, staat al redelijk vast. In ieder geval een leidinggevende functie. Misschien wel Minister President. Baas van Nederland. Och mijn hemel, dan zijn we er mooi klaar mee. Voordat we het weten moeten we verplicht in een roze burka met die Dochter van ons. Maar eerlijkgezegd denk ik niet dat ze in de politiek belandt. Neu……te direct, te sterk karakter, zo-niet-subtiel en, zo blijkt vandaag, te veel commercieel talent. Ieder normaaldenkend kind overstelpt z’n ouders en de rest van de familie met tekeningen. Tekeningen, kleurplaten, knutselwerkjes. Maar Dochter, die heeft dus bedacht dat ze dat niet meer voor niks gaat doen. Dat voor niks dus alleen de zon opgaat. Als we geluk hebben. Dat we dus keihard met knaken op tafel moeten om nog iets van haar te krijgen. Niks geen gratis kunstwerkjes meer aan de muur van mijn kantoor. En wat ze ervoor vraagt is geen kattenpis. Vooral als ik haar nogal becomplimenteer met haar net volgekladderde kleurplaat. “Die kost dus 10 euro mama!”, roept ze enthousiast, “ik maak alleen nog dingen voor échte centen!”. Slik. “Ammenooitnie”, dacht ik. Maar ze houdt voet bij stuk. Een map is uit haar bureaula gevist en al haar vanmiddag (bij Jamie notabene) gemaakte kleurplaten en bestickerde vellen zitten erin. Kaarten, van mij gekregen maar dat doet er blijkbaar niet toe, kan ik terugkopen voor veul. De geldwolf. Tsssss……
En van wie ze het heeft? Niet van mij in ieder geval. Ik geef altijd alles weg. Doe ik graag. Mensen blij maken. Soms lijk ik wel Sinterklaas. Zonder witte baard en rode mijter. Maar die gen is duidelijk niet bij Dochter beland.
Of ik m’n portemonnee alvast even uit mijn tas wilde halen…..want ik wil toch zeker wel een mooi kunstwerk van haar kopen??????? Vooruit er zat er ook één tussen die mocht wel voor 2 euro weg! Het moet niet gekker worden……………..