Categories
Zomaar

Lien (bijna) van Moorsel

Ik zit gewoon binnen mensen! Binnen! En niet omdat ik niet kan lopen van het fietstochtje van gister. Peanuts. De heenweg viel me nog wel een beetje zwaar. De temperatuur, het fietsritme en de lichte hoofdpijn maakten het een ietsiepietsie lastig. Maar hé, Lien is Lien niet als ik niet gewoon doorbijt. Ik liet me niet kennen. Ik stampte flink op de pedalen van mijn pakezelfiets. Zo’n fiets met maar 7 versnellingen en zo zwaar dat je er met 3 kids en buggy nog niet mee omvalt. Fietsen is wat minder comfortabel, maar allee, waarom koop je nou in hemelsnaam zo’n fiets??? Om de kids te vervoeren toch? Fijn fietsen is een lagere prioriteit….ahum. Ik zou het nooit meer doen trouwens. Zo’n pakezelfiets kopen. Destijds waren ze nog peperduur en nu zal ik zoooooo blij zijn als ik hem eruit kan knikkeren. Eerst luie zoon nog op een fiets zonder zijwieltjes zien te krijgen. Zo vlug alst’ie is met visjes-vangen zo traag is hij als het op fietsen aankomt. Maar om nog even op gisteren terug te komen. Sjongejonge…..he-le-maal naar Heusden gefietst. En de afstand heb ik natuurlijk nog even na-ge-googled. Zeg hé, het voelde echt wel als 20km hoor!!! Maar het waren er 16. Volgens routenet.
En toen terug. Terug ging goed joh! En nee dat lag niet aan de eventuele borreltjes die in Heusden waren genuttigd. Geloof me, als ik u zeg dat ik was begonnen met Spa Rood. Dat kon niet iedereen zeggen trouwens. En vooral die ene persoon die later niet eens fatsoenlijk een ijsje kon veroberen zonder van neus tot oren tot elleboog onder te zitten. Je zou toch écht denken dat die vantevoren al een fles Martini had achterover gegoten :p . Afijn…..de terugweg. Ik zat gewoon bij de kopgroep! Ik zweer het u dat ik de Tour de la Femme overweeg voor volgend jaar. Ik was helemaal in m’n element. M’n klapkuiten deden keurig hun werk en zelfs mijn conditie viel me 200% mee. Ik heb mijn medefietsters verbaasd en mezelf nog het meest. Moet u nagaan als ik écht een fijne fiets onder m’n gestroomlijnd achterwerk zou hebben! 😉
En waarom ik nu binnen zit? Ik heb het zo godverziekend heet vandaag. Dat ene laatste biertje van gisteren is denk ik naar m’n kuiten gezakt. Of naar m’n hersens gestegen da’s ook nog een optie. Heet heb ik het! En zeg nou zelf….het is nou alweer zo lang mooi weer dat het ook tijd wordt om weer eens een beetje te klagen……….

3 replies on “Lien (bijna) van Moorsel”

Tussen de 15 en 20 km per uur !
Sjakie zegt dat het een slakke gangetjes is !!!!

Durf je nu met mij ook een keer een leuk fietstochtje op een avond aan ????????
Zo ongeveer 30 km ???????

Comments are closed.