Categories
Zomaar

Hartzeer

U zult zich ongetwijfeld afvragen hoe het nu verder is gegaan met Zoon op school. Nou, eigenlijk buitengewoon goed. Ach….hij heeft zo z’n dingetjes. Dat hij bijvoorbeeld in eerste instantie niet mee naar binnen wil na het buitenspelen. Maar wie kan hem dat nou kwalijk nemen? Dat zou ik ook liever niet willen met dit weer. Bovendien heb ik daarmee zoiets van….zoek je weg maar met hem. Jens is Jens en hij zal wel vaker in z’n eigen spel willen blijven hangen. Kom op. Hij is net 4! Bedankt voor al jullie lieve reacties by-the-way. Het steunt mij enorm in mijn gevoel dat het wellicht allemaal wat overtrokken is. Een kleuterlerares van een andere basisschool hier in Sprang-city reageerde dat haar dat zo vaak is overkomen met een nieuw kindje. Niet zo zeer op de eerste dag, maar wel in het begin van de “schoolcarrière”. Ook de vrouw van een collega van mij is kleuterjuf en van haar kreeg ik dezelfde reactie. Bovendien is mij nu via een aantal moeders ter ore gekomen dat de direkteur Zoon onder z’n arm mee naar binnen heeft genomen omdat hij niet mee wilde. Dat heeft nogal indruk gemaakt op de rest van de kindjes. Zodat nu alle moeders het er over hebben. Lekker is dat! En bij die aktie heb ik dan ook m’n twijfels. Wellicht dat ik dit nog eens bespreekbaar moet maken. Zoon z’n gedrag staat absoluut niet ter discussie. Hij mag niet fysiek zijn naar andere kindjes én de juf. Punt. Maar hallo zeg, het ventje is de eerste dag op school en ‘moet’ ineens in het gareel. Bovendien mis ik nog steeds de aanleiding van dit hele gebeuren. Ik ken Zoon wel zo goed dat ik weet dat hij érgens zo boos van moet zijn geworden…..
Één ding is in ieder geval zeker. Iedereen weet nu dat Zoon wel voor zichzelf opkomt! Hij laat zich het welbekende kaas niet van het brood eten. En daar is niks mis mee.
Toch was ik nogal bang voor het wegbrengen de dinsdagochtend. Wat als hij nu niet meer zou willen? Voor Zoon was het voorval echter allang weer achter de rug. Fluitend ging hij de klas in. Met hartzeer liet ik hem achter. Laten we hopen dat het bij dit akkefietje blijft en dat Juf en Zoon een manier kunnen vinden om het te laten werken. Alle partijen krijgen nu van mij nog het voordeel van de twijfel. Zelfs Zoon………

2 replies on “Hartzeer”

Als hij maar met een bal kan spelen, dan heeft’ie het al snel naar z’n zin :). Manlief is vanmiddag zelfs met hem gaan voetballen op het evenemententerein! Dat zegt wel wat…….
Mooie foto van jullie dochter in de Maasroute! 🙂

wat hoorde ik vanmiddag een vrolijk jochie bij jullie in de tuin.
Zeker blij dat het weekend was ha ha

Comments are closed.