Kledingkast vol mannen

Daar zit ik dan…..zondagmorgen half 7! Nieuwe tijd weliswaar, dus als ik het goed bekijk, heb ik eigenlijk uitgeslapen tot half 8! Mijn normale opsta tijd doordeweeks is namelijk rond 6en. Een heerlijke ochtend eigenlijk. Helemaal ‘zen’ in mijn eentje aan de keukentafel met een kop koffie en een ontbijtje. Hond op m’n voeten, kat op het aanrecht (wat natuurlijk eigenlijk niet mag maar het is zo schattig hoe hij uit de kraan drinkt) en mijn laptop voor me. Tijd voor een blogje. De eerste weer in deze nieuwe wintertijd.

Eigenlijk jokte ik hierboven…….over dat uitslapen tot half 8. Ik lag natuurlijk al geruime tijd wakker. Naar het gesnurk van Man te luisteren. Die is ook helemaal ‘zen’, maar dan in dromenland. En tijdens dat wakker liggen, begint de molen in mijn hoofd al te draaien. Eerst over wat er allemaal nog moet gebeuren vandaag (morgen moet ik immers weer aan het werk) maar die molen heb ik snel uitgezet. Knop om en niet aan denken. Is gelukt. Ik doe niks vandaag….punt. Okee okee…op het schrijven van dit blogje na dan.

Tijdens het wakker liggen gingen mijn gedachten ook eens langs het verschil tussen man en vrouw. Ik weet dat dit al zo vaak is beschreven en besproken, maar ik wil toch graag mijn visie met jullie delen.
Het is namelijk zo dat wij vrouwen (sorry maar ik trek het maar even over het geheel) het liefst een man zouden hebben die zo veelzijdig is als onze kledingkast. En eigenlijk zouden we ook ieder moment een exemplaar uit de kast willen halen die ons op dat moment het beste bevalt of uitkomt.

‘s Morgens zou ik bijvoorbeeld het ochtendjas-type uit de kast trekken. Het “nonchalante-haar-in-de-war” type. Iets later stel ik prijs op het “zorg-type” dat de kinderen mee aanspoort voor het naar school gaan en de tassen mee inpakt. Als dit is gepiept mag die ook weer terug in de kast, waarna de zakenman aan bod komt. Strak in pak naar z’n werk……mjammie….. Later op de avond mag de huisman (lees KOK) thuiskomen om hem ‘s avonds weer in te ruilen voor de knuffelbeer die samen met je op de bank naar een film kijkt. En let op: met een wijntje in plaats van een fles bier! Utopia…..dat weet ik ook wel. Maar eerlijk is eerlijk dames……zou het soms niet gemakkelijk zijn als we uit al die typetjes konden kiezen. Vergeet ik trouwens nog de sexbom voor ‘s nachts hahahaha……oeps.

Nu komen we eigenlijk nog bij het mooiste van wat ik wil vertellen met deze blog! Onze mannen hé……onze mannen hebben dat bovenstaande allemaal!!! Het enige moeilijke aan ons vrouwen is, dat hij niet kan bepalen wanneer welk typetje naar boven komt! Eigenlijk weten we dat zelf namelijk niet eens. En het rare van mannen is weer dat zij dus eigenlijk al die verschillende types niet willen. Die willen stabiliteit. Ze willen maar al te graag dat alles van hierboven, maar dan altijd en iedere dag en elk moment. Ze willen graag dat we ‘s ochtends relaxed met een kop koffie wakker worden (is eigenbelang dat snapt u), ze willen graag dat wij de kids verzorgen en bepakt en bezakt naar school sturen. Ze vinden het heerlijk als we op hoge hakken en met rode lippenstift de deur uit gaan en ‘s avonds altijd het eten klaar hebben en laten we het over de nacht nog maar niet hebben ;-).

Helaas mannen…….it’s not gonna happen! Jullie moeten het doen met soms, heel af en toe iets van het bovenstaande. Maar tussendoor zijn we ook nog wel eens chagrijnig, onverzorgd, zielig, emotioneel flexibel, lui en onuitstaanbaar. Dat weten we ook van onszelf. Maar ja…….geen controle over hè……sorry! Net als dat jullie nooit onze hints zullen snappen. Dat hebben wij ook te accepteren. De spullen die wij altijd maar weer op de trap leggen, zullen nooit boven komen als we ze uiteindelijk niet zelf meeslepen. En dat het lampje “vaatwasser-klaar” knippert, schijnt ook maar niet door te dringen in die hersenpan. Net als het weggooien van kapotte sokken! Neehee die gooien we gewoon weer in de was. Dit alles heeft trouwens niet alleen betrekking op het fenomeen MAN hoor……..KIDS kunnen er ook wat van.

Als ik nu het bovenstaande teruglees, bedenk ik ineens: “Welk punt wil ik nu eigenlijk maken????”.
Het lijkt erop dat ik een kledingkast vol mannen wil en dat onze mannen maar boffen met een kledingkast vol vrouwen…..of zoiets 🙂