Zondagmorgen

De zondagmorgen is mijn favoriete dagdeel.

Uitslapen lukt ons al steeds beter ondanks 2 rondhuppelende kinderen. Ze zijn inmiddels op een leeftijd gekomen dat ze zelf naar beneden gaan en als we geluk hebben zelf hun plan trekken. Heerlijk is dat. Ontbijtjes op bed moet ik nog niet van ze verwachten, maar dat geeft niks. Gewoon even lekker iets langer in bed liggen en rustig wakker kunnen worden, is al verwennerij van de bovenste plank.

Natuurlijk zijn er soms ook zondagochtenden, die ik hier liever niet beschrijf. Van die ochtenden dat ze al ruzie maken vanaf het moment dat de ogen open zijn gegaan. Manlief slaapt daar zonder probleem doorheen, maar ik hoor alles. Het kussen over m’n hoofd trekken, helpt dan ook geen zier. Opstaan en even ‘bemiddelen’, is dan de enige optie. En sja, als ik dan éénmaal uit bed ben, heeft het geen zin meer om terug te gaan.
Maar zelfs dán, dán blijft de zondagochtend favoriet. Een kopje koffie, een lekker ontbijtje en dat allemaal in ochtendjas met de haren in de war, het slaap nog in de ogen en de hele zondag nog in het verschiet. Heerlijk is dat!
Al kan het ook zomaar zijn dat deze dag van het weekend mijn voorkeur heeft, omdat Dochter dan niet hoeft te voetballen.
Ja ja, u leest het goed. Ze heeft een nieuwe hobby!! En wat voor één!!??!! Het was ‘my worst nightmare’, maar zoals menig ouder zal herkennen: alles voor de kids! Dus ook ik ben gezwicht en heb voetbalschoenen & -sokken, scheenbeschermers, korte broek, thermo-ondergoed en trainingspak gekocht. Ketjing. Maar goed, zoals ik al schreef: alles voor de kids.
Ze ziet er picobello uit daar op dat voetbalveld. Nu nog een bal raak schoppen. Haha. Maar ook dat komt goed. Ze is nog nooit zo fanatiek geweest, slaat geen training over en is teleurgesteld als er een wedstrijd wordt afgelast. Bovendien is het voor een kindje met het hieperdepiep-syndroom niet zo slecht om haar energie goed kwijt te kunnen. Alleen moeders heeft even een flink aanpassingsvermogen nodig gehad. Zag ik ons dametje liever op turnen, badminton, of (for heaven sake) dan maar op hockey, nee hoor, ze wilde voetbal!
Toch moet ik toegeven dat ik op bepaalde vooroordelen terug moet komen. Het is tot nu toe erg gezellig (vooral in de kantine) op het voetbalveld tijdens de wedstrijd. De meiden onderling hebben het ook erg leuk en ik vraag me soms af of het nu echt om het voetbal gaat of om het gezamenlijk douchen naderhand. Volgens mij hebben ze in die kleedkamers nog de meeste lol.
Maar afijn, zondagmorgen!! Daar had ik het over. De zondagochtend, heerlijk, even tijd voor mezelf, even aanlummelen, lekker laat in de douche en even tijd voor een blogje! En morgen? Morgen is het weer maandag, dan begint de nieuwe week en kijk ik weer uit naar dit moment…… Fijne dag iedereen!