Toos Werkeloos & Sjaan Pakaan

En daar zit ik dan! Één volle werkweek in de WW en de banen vliegen me om de oren! Ha! Dat was even schakelen de afgelopen week. Had ik me net voorgenomen om rustig de tijd te nemen om te zoeken naar een leuke baan die bij me past, gaat het ineens onverwacht snel. Natuurlijk streelt het mijn ego dat ik blijkbaar met mijn 44 jaar nog redelijk in de arbeidsmarkt lig. Dat ik in 1 week tijd 2 concrete aanbiedingen op zak heb. Ik had verwacht dat het, mede door mijn leeftijd, toch wat moeilijker zou worden. Niet dat ik eraan getwijfeld heb dat ik iets zou vinden, dat niet. Eigenlijk heb ik er altijd wel vertrouwen in gehad dat het goed zou komen. Op welke manier dan ook. Maar dat ik zo’n korte sabbatical zou hebben, had ik eerlijk gezegd niet voorzien. Daar gaan al mijn plannen voor de grote voorjaarsschoonmaak (JOEPIE 😉 haha).

Ik sta momenteel namelijk aan de vooravond van een nieuwe start. Morgen mag ik een contract gaan tekenen bij een werkgever die lekker dicht in de buurt is. Wat een luxe…….. Zelfde aantal uren, zelfde dagen en tijden, zelfde flexibiliteit. Wat kun je nog meer wensen? De werkzaamheden zullen meer financieel gericht zijn dan in mijn vorige baan, maar ach…… ik zal het me ongetwijfeld eigen kunnen maken. Een beetje last van gezonde spanning heb ik wel hoor. Na 15 jaar voor dezelfde werkgever te hebben gewerkt, waar ik mijn collega’s door-en-door kende, wordt het nu toch weer een heel nieuw proces. Van het onthouden van alle namen tot het leren van de bedrijfs-processen binnen deze organisatie. Alles wordt wennen. Bij wie kom ik op kantoor? Klikt het met mijn directe collega’s? Allemaal vragen die ik mezelf natuurlijk stel. Logisch. Gelukkig ben ik zelf niet de moeilijkste persoon (eeehhhh…..misschien denkt manlief daar anders over, maar daar hoef ik gelukkig niet mee te werken 🙂 ). Ach, laten we maar gewoon afwachten. Ik heb er zin in! Daar zal het in ieder geval niet aan liggen!

Bovendien, waar maak ik me nou eigenlijk precies druk om? Ik ben Lien!!! Ik heb inmiddels zoveel levens- & werkervaring, dat moet gewoon helemaal goed gaan komen. En zo niet? Nou dan gaan we gewoon weer verder! Niks bij de pakken neerzitten………MOVE ON! En deze drijfveer heeft waarschijnlijk precies gezorgd voor een snelle wending in mijn werkloze bestaan. Wat ben ik toch een boffert!!!! Nu nog even Toos Werkeloos, maar straks heel snel Sjaan Pakaan………….