Ouder worden

Years pass by! En dat gaat niet langzaam!!! Ze vliegen voorbij!

Zit ik voor m’n gevoel gisteren nog op school, word ik nu toch stiekem geconfronteerd met wat rimpeltjes hier en daar en een flinke dot grijze haren (die ik natuurlijk netjes iedere 5 weken onder een laagje verf prop!). Ben ik zo nog volop aan het sparen voor mijn uitzet (ja lieve mensen, dat deed je vroeger…….spáren voor je uitzet………baddoeken, handdoeken, theedoeken etc… Zie ik u nu moeilijk kijken en fronzen??!! U heeft gelijk: uitzet sparen is zóóóóó 1980), is nu ondertussen alles al lang versleten en een paar keer vervangen. En dat op zich is niet zo erg. Smaken veranderen, stijlen veranderen en ik ga daar graag in mee. Ik ben, hoe zal ik het zeggen, een goed persoontje voor het laten draaien van de economie.

Afijn, we dwalen weer af geloof ik. Ik wilde het met u hebben over het fenomeen Ouder Worden! Hoef je niks voor te doen. Gaat vanzelf. En als je het mij vraagt, véééééééél te snel. Niet dat ik nu terug zou willen naar mijn pubertijd of zo. Neu die onzekerheid en dat alles nog moeten ontdekken, daar zit ik niet meer op te wachten (al zou dat gladde huidje, die strakke buik en mijn eigen kleur haar niet zo gek zijn by-the-way). Nee, het is eigenlijk ook weer wel lekker om m’n plek in de maatschappij te hebben gevonden. For what it’s worth. Want ja, ook daarin veranderen steeds weer dingen. Heb je zo nog een leuke baan, komt er hupsakee de zoveelste reorganisatie aan en staat iedereen op straat. Wat dat betreft wordt het strakjes toch weer zoeken naar een nieuw plekje waar ik me een beetje nuttig kan maken. Al is thuis ook voor de eerste periode een prima plekje hoor. Even pas op de plaats maken, is niet zo slecht voor deze altijd bezige bij.

Maar om je plek te hebben gevonden in een heerlijk gezin, met leuke kinderen (want jahaaaaa die heb ik toevallig. Die van mij zijn leuk joh! Wil je ze eens een weekje lenen??? Nee???? Oh…..gemiste kans! 😉 ) en een fijne vent (niet te leen 😉 ) dat is erg plezierig. In het liefdesleven heb ik het nodige op m’n bordje gehad, al dan niet door eigen toedoen. Gelukkig heb ik mezelf er altijd aardig doorheen kunnen slaan en lukte het om niet helemaal m’n zelfvertrouwen te verliezen. Eigenlijk als ik terug kijk, ben ik er alleen maar sterker door geworden. Ik weet dat ik het alleen ook kan en red en alleen al door dat inzicht, is het superleuk om iemand te ontmoeten met wie je het dan toch samen wilt doen.

Dat allemaal maakt het wel OK op mijn 44e. Ondertussen weet ik wie ik ben en wat ik kan en vooral ook wat ik niet kan. Wat ik wíl is echter nog een zoektocht. Een hoop dingen weet ik wel natuurlijk. Ik wil goed in m’n vel zitten, ik wil gelukkig zijn, ik wil dat mijn gezin gelukkig is en dat mijn kinderen en wijzelf gezond blijven. Maar wat ik daarnaast nou nog voor mezelf wil, dat is een zoektocht die nog loopt.

Diep in mijn hart is schrijven het liefste wat ik doe. Mensen entertainen met mijn schrijfsels. Maar goed, daar zal niet veel brood in te verdienen zijn (we zijn tenslotte niet allemaal een Saskia Noort, Loes den Hollander of Daphne Deckers). De volgende vraag die ik mezelf dan vervolgens stel, is of dat ook wel moet? Of ik wel zonodig geld moet verdienen…… Het antwoord is eigenlijk nee. Dat moet niet perse. Want weet je wat het nadeel is van geld??? Eigenlijk heb je het toch nooit genoeg. Eigenlijk zit een mens zo in elkaar dat’ie altijd maar meer wil. Nou en eigenlijk ben ik daar wel klaar mee.

Natuurlijk is het fijn dat ik alle rekeningen gewoon kan blijven betalen en dat ik leuke dingen kan doen met mijn gezin en dat ik van tijd tot tijd lekker los kan gaan in een shopping-outlet. Dus sja, er moet natuurlijk wel geld verdiend worden. Maar ik weet wel dat dat niet mijn eerste drijfveer is. Ik wil iets doen waarvan ik blij word. Door mijn levenservaring weet ik dat ik het dan het beste kan volhouden. Bovendien denk ik dat iets pas kans van slagen heeft als je het doet met heel je hart en ziel.

En dat is dan weer het voordeel van ouder worden. Dat je dit soort dingen weet………..en dan nemen we die rimpeltjes en grijze haren maar voor lief!

Doe Maar 17-10-12

20121023-100814.jpg

Wat was het een geweldig leuke avond met Doe Maar, mijn helden van 30 jaar terug!