Een heerlijke vakantie!

Wat een verschil…..het begin van de Kerstvakantie en het einde ervan! Toen de vakantie begon wisten we niet door de bergen sneeuw te komen en vroor het dat het kraakte. Nu is het grauw, regent het en is het ver boven nul!
Ondanks alle ongemakken vind ik het eerste een stuk gezelliger. Natuurlijk is het fijn om nu weer zonder glijden en glibberen op je werk te komen en natuurlijk is het fijn om minder risico’s te lopen op een botsing. Maar het sfeertje van de sneeuw en de kou heb ik vele malen liever dan deze sombere regenachtige dagen. Maar goed, we kunnen zeuren wat we willen maar als er iets is waar we niks aan kunnen veranderen dan is het wel het weer.
Verder is het een erg fijne en relaxte vakantie geweest. Normaliter ben ik na de Kerstvakantie nog vermoeider dan toen ik eraan begon. Het geregel en gezorg tijdens de feestdagen en manlief’s verjaardag, breken me altijd helemaal op. Dit jaar was het heerlijk om alleen maar te hoeven zorgen dat we alles bij ons hadden voor de wintersport. Het was geweldig leuk om Kerst en Oud&Nieuw op een andere locatie te vieren. Ik zeg: “Voor herhaling vatbaar!”. Of manlief het daar ook mee eens is, weet ik niet. Die is ook altijd wel in voor een feestje en heeft de gezelligheid op z’n verjaardag waarschijnlijk ook wel gemist.
Dochter vond het skiën dit jaar voor het eerst erg leuk. Ze wist van geen ophouden en ging als een speer (letterlijk en figuurlijk). Erg mooi om te zien. De flexibiliteit van die kleintjes, die zonder enige vorm van angst de berg afrazen. Ze deed het supergoed. Tijdens de wedstrijd van de skischool had ze zelfs de tweede prijs gewonnen. Om dat glunderende gezichtje op het podium te zien, is iets om nooit te vergeten.
Zoon niet. Zoon wilde niet skiën. Hij vond de schoenen vervelend en wilde zelfs geen handschoenen aan. Pas toen Man hem vertelde dat hij dan mee in de sleeplift mocht tussen zijn benen, toen ging hij overstag. Dat was namelijk wel spannend!!! Jammergenoeg was dat pas op de laatste dag van onze vakantie……. Steeds als we hem probeerden over te halen zei meneertje: “Ik kan wel skiën hoor……..maar niet vandaag!!!” 🙂
U begrijpt dat dat hilarisch was om te horen uit zo’n klein ventje!
De reis was wel even een ander verhaal. Het is erg goed verlopen, daar niet van. Maar wat een sneeuw hebben we gehad onderweg. Zowel op de heen- als de terugreis. Dat is een wereld van verschil met de zomervakantie. Maar de files die we steeds met carnaval te verduren hebben gekregen, zijn dit jaar uitgebleven! We hebben natuurlijk wel wat oponthoud gehad, maar niks in vergelijking met de jaren dat we met carnaval zijn gaan skiën. En dat was HEERLIJK!!!!
Afijn, de vakantie zit er weer (bijna) op! Maandag begint het normale leventje weer. Veel zin heb ik nog niet, maar waarschijnlijk is het volgende week ook weer heerlijk om weer in het normale ritme te zitten.
Op naar de volgende vakantie (die overigens alweer is geboekt…..oeps)!!!