Hoe blijf je jong…….

Ja! Da’s de vraag die menig mens stelt zo rond hun veertigste. Eerlijk is eerlijk. En eigenlijk dacht ik altijd dat als ik maar jong van geest zou blijven, de jeugdigheid er nog aan alle kanten vanaf zou stralen. De realiteit is echter anders. En keihard.
Eerst werd ik de afgelopen week door een aantal jonge verhuizer(tje)s consequent aangesproken met “mevrouw” en “u”! (Waar is in hemelsnaam de tijd gebleven dat ik me tot één van hen rekende???) Ik kan u vertellen, dan weet je ineens dat het aftakelproces in gang is gezet. Dat de vage rimpels niet zo vaag meer blijken te zijn, dat een laagje verf zelfs mijn grijze haren niet volledig meer bedekt en dat mijn eens zo strakke lijf last heeft gekregen van de zwaartekracht! Zoiets.
Ook het feit dat we tegenwoordig geradbraakt zijn na een keer flink doorzakken, legt de realiteit keihard op tafel.
Gisteravond, liebe Leute, zijn we weer eens ouderwets dronken geworden. En dat bij mensen waar we voor het eerst op de borrel waren. Geheel onverwachts. Shame on us!
Het verhaal begon met een gezellig etentje bij “Maxe”, zoals het restaurant in de Sprangse volksmond wordt genoemd. Lang geleden dat we daar waren geweest, maar we hebben erg lekker (en vooral VEUL!!) gegeten. Terwijl we daar op het teras zaten, liep een mede-moeder van school haar hond uit te laten en kwam gezellig een praatje maken. Zo gaat dat nog in het ‘durpse’. Heel spontaan nodigde ze ons uit voor een borrel na afloop van het etentje. En eerlijk is eerlijk……..wij hadden wel zin in nog een afzakkertje, dus vielen we met 4 man sterk tegen 24h00 nog op de klep. Nadat we het huis en de tuin hadden bewonderd, kwamen we in het meest (door de mannen vooral) begeerde plekje van het huis: DE BAR!!! Ze stonden nog net niet zo hard te gillen als in de reclame van de Walk-in-fridge maar het scheelde niet veel :).
Al snel hadden we allemaal een borrel en begon DJ R. met z’n muziek. En het werd steeds gezelliger. En later, dat ook. De flessen wijn gingen er aardig doorheen en de biertap heeft eigenlijk niet stil gestaan. Zo rond 4-en (in de ochtend wel-te-verstaan) gingen we huiswaards. Sommigen zo dronken als een kanon en anderen aardig aangeschoten. Het was écht beregezellig geweest. Spontaan, onverwacht, maar super super leuk! En ik voelde me vannacht weer lekker jong en had het idee de hele wereld aan te kunnen. Jammer dat dat dan vanochtend in 1 klap weg is. En dat je dan het idee hebt dat de drumband in de huiskamer op bezoek is of dat ze nog steeds met die verdomde airco bezig zijn en maar blijven boren…….zoiets. Maar goed, ik kan moeilijk in continu-e dronkenschap gaan verkeren om mezelf maar jong te blijven voelen ;). Geen optie! Ik hoop alleen dat een aankomende goede nachtrust ervoor zorgt dat het aftakelproces niet in de 6-de versnelling doorzet.
Maar genoten hebben we! En dat hebben we allemaal zo nu en dan eens nodig. Of je nou 18 of (bijna) 42 bent!!!!!

ZsaZsa deel III (THE END)

Ik wil nu niet direct zeggen dat het mijn schuld is dat ze failliet zijn gegaan. Die paar honderd euro die ik destijds wilde besteden, hadden waarschijnlijk niks uitgemaakt. Maar toch kan ik het niet laten om te denken: “net goed, stelletje arrogante trutten!”. Zo en die is eruit 🙂 .
Voor iedereen die destijds mijn blog niet heeft gelezen…….hier volgt een stukje:

Stelt u zich eens voor…….
U loopt alleen in de stad. Geen kids, geen man, alleen uzelf. En er zit geld in uw portemonee te springen wat eruit wil. In de verschillende boetieks is met mondjesmaat al wat nieuwe collectie te bespeuren. Wat meestal een goede combinatie is: geld wat uitgegeven wil worden en nieuwe collecties!!!!
Eerst moet u nog even een broek voor Man bij Van Dijk ophalen die korter gemaakt is, daar ziet u alvast een leuk truitje. Zwart, maat 36 en goeiekoop. U neemt het mee. Maar er moet verder geshopt worden. Één truitje is vandaag niet genoeg. Dat geld zit immers nog steeds te springen….
U loopt bij Van Dijk naar buiten en ziet ZsaZsa. Een boetiek waar u al in geen tijden iets gekocht heeft, maar ach…..waarom niet even binnenlopen? En waarempel er hangt al wat nieuws in de rekken. Mooie kleuren en op het eerste gezicht bevalt het u. Ineens valt uw blik op een jurk/tuniek….grove gebreid en u kijkt op de kaartjes of er uw maat tussen zit. Ondertussen valt er ongeveer een meter van u vandaan een kledingstuk op de grond. U kijkt ernaar maar het dringt eigenlijk niet zo door omdat u de juiste maat aan het zoeken bent. Ondertussen loopt een verkoopstertje (hooguit een jaar of 18/19) voorbij en zegt op zéér onvriendelijke toon: “JA….KIJK ER MAAR NAAR….HET HANGT ZICHZELF WEER WEL OP!”. Ik ben heel benieuwd hoe u daar op zou reageren……..
Ik zei in ieder geval: “Pardon? Ik sta hier…..niet daar!”. Waarop ze me minachtend aankeek en iets van “Tsssss….” mompelde. Ik ben de winkel uitgelopen, maar was eigenlijk ondertussen zo boos dat ik ben teruggegaan! Niks voor mij……maar ik deed het. Op zoek naar de filiaalleidster, manager of eigenaar. Niet gevonden. Wel heb ik een andere (iets volwassenere) verkoopster aangesproken. Toen de vorige tuthola me zag, kwam ze meteen aangestiefeld om me weer van mijn ongelijk te overtuigen. Mijn domste fout was om er weer op in te gaan. Had ik niet moeten doen, ik werd alleen maar bozer . De ‘oudere’ verkoopster deed het af als een ‘communicatieprobleempje’. Ik ben tenslotte maar weggegaan…..perplex……en trillend van boosheid.

Afijn, ik kan nu dus alleen maar blij zijn om het feit dat Waalwijk zo’n winkel minder rijk is. Het assortiment was prima, maar de mensen die het moesten verkopen deugden niet. Althans hun instelling deugde niet. Hopelijk komt er ooit een mooie, hippe, leuke kledingzaak voor terug. Graag met ander personeel. Er moeten toch zeker mensen rondlopen met liefde voor dit vak? Persoonlijk zou ik het niet willen. Niet om het feit dat ik het niet zou kunnen, ik ben juist overtuigd van wel. Maar als ik eenmaal in een kledingwinkel zou werken, bleef er geen reet van mijn salaris over!!! Als ik in de positie zou zijn om alle nieuwe dingen als eerste te zien (en dus te kunnen kopen), zou dat funest zijn voor mijn financiën en zou ik wellicht zelf uiteindelijk failliet gaan 😉 . En dat willen we natuurlijk niet. Maar om het verder kort te houden: de deuren van ZsaZsa zijn dicht. Daar hoeft voorlopig niemand zich meer druk te maken over vallende kledingstukken!!!!