Lien luistert naar………..

Woehoe……supergaaf! Mijn-eigen-hoogstpersoonlijke-privé-computernerd heeft een supergaaf tooltje geïnstalleerd op m’n log. Links kun je luisteren naar mijn muziek! Klik erop en je hoort de album van Anouk…….so cool! Ben nu helemaal in de Anouk-stemming, dus liefhebbers van haar muziek……..geniet ervan! Jullie kennen Lien inmiddels, mijn stemming kan zo weer omslaan naar Marco Borsato of nog erger………Jantje Smit….. 🙂 🙂 Maar niet gevreesd, zolang Marcel mij nog niet heeft uitgelegd hoe het switchen van muziek precies werkt, zal ik jullie niet lastig vallen met onze Jan uit Volendam……. En stiekem denk ik dat’ie nog even wacht met mij de cursus ‘hoe-werkt-de-Lien-luistert-naar-link’ aan te bieden.

Sinterklaas

Beetje raar tijdstip he?! Om over Sinterklaas te schrijven…… Maar niet als je een dochter hebt, die Senna heet. Nee, die heeft het nog minimaal 1x per week over Sinterklaas en z’n pieten. Kun je nagaan wat een indruk die op haar hebben gemaakt. Vandaag komt haar vriendinnetje/buurmeisje Simone oefenen op school. Ze zat er helemaal vol van, want dat is natuurlijk wel heel spannend…..dat 1 van je beste vriendinnetjes van het kinderdagverblijf bij je op school en in de klas komt. Dus ik, ‘zeurende moeder’, begin er gisteren weer over tegen haar. “Leuk he? Dat Simone morgen op school komt?”. “zucht……ja, dat is wel leuk, maar ik heb liever dat Sinterklaas nog een keertje langskomt!” was haar antwoord. En dan kun je als moeder natuurlijk weer voor de zoveelste keer gaan uitleggen dat’ie nu in Spanje zit (zodat je het zelf nog bijna gelooft ook) en dat’ie nu weer nieuwe pepernoten aan het bakken is voor aankomend jaar, maar ik heb de moed maar opgegeven. Laat ze maar fantaseren over die vent met z’n rooje jas en z’n veulste lange witte baard…….

Zwemles

Sja, je kunt maar niet vroeg genoeg beginnen met de voorbereidingen voor de volgende vakantie! 🙂 Net voor de wintersport heb ik Senna ingeschreven voor zwemles, wachttijd 3 tot 6 mnd. Wel bij een privé-zwemschool welteverstaan, want bij de gemeentelijke zwembaden is de wachttijd gewoon 1 jaar. En aangezien ons waterratje absoluut geen watervrees heeft en het liefst de hele dag in het diepe zwembad rond-dabbert, wilden we graag dat ze zo snel mogelijk terecht kon. Zo gezegd, zo gedaan…..gebeld, ingeschreven, inschrijfgeld overgemaakt en nu maar wachten op een oproep! En wat denk je? Hebben ze tijdens onze wintersport-vakantie al gebeld dat ze 3 februari al kan beginnen! Ze hebben wel 2x ingesproken of ik ze z.s.m. wilde terugbellen, maar ja……ik heb de berichtjes pas zaterdag-avond afgeluisterd. Dom, dom, dom…..dat ik niet m’n GSM-nr. heb opgegeven in plaats van ons thuis-nr. Al kon ik natuurlijk ook niet voorzien dat ze 1 week later al contact op zouden nemen. Deze ochtend probeer ik al de hele tijd te bellen……helaas…..gesloten! Nu maar hopen dat haar plaatsje nog beschikbaar is voor aanstaande zaterdag! Wauw……helemaal super als ze al zou kunnen beginnen!!!

Up and Running

Letterlijk…….! Alles draait weer op volle toeren…….Lien, Mars, de kids, maar vooral de wasmachine en droger!!! Overuren maken ze momenteel. En ik maar denken: “oh het valt wel mee met de was!”. We hadden tenslotte een wasmachine en droger in ons chalet, dus de was die ik heb is slechts van de laatste 2 dagen! Nou…..mooi dat de hele bijkeuken vol ligt……mooi dat wij met ons 4-tjes een hele berg kunnen produceren in 2 dagen……mooi dat natuurlijk alle ski-jassen, ski-broeken, ski-mutsen, ski-sjaals en ski-handschoenen voor thuis zijn blijven liggen…… Maar goed, verstand op nul en laat die machine maar draaien. Verder kan ik alleen maar zeggen: “hiephiephoera voor onze oppas P. uit V.”!!! En niet alleen omdat’ie zo’n kei is, dat hij na een week oppassen ook nog de hele kiet picobello in orde heeft achtergelaten…..neu….ook nog omdat’ie gisteren jarig was!!! P. uit V. ge zèt d’n beste 😉 mwhaa…..

Op naar de volgende vakantie……..oeps!

Sneeuw in Saas-Fee

Sja….je moet het maar hard roepen he?! Dat er wel wat meer sneeuw mocht liggen! We worden gelijk op onze wenken bediend……zo’n halve meter sneeuw is er gisteren gevallen. En mooi dat het hier nu is!!!! Ik vond het al een prachtig dorp en een prachtige omgeving, maar nu het allemaal wit is, is het nog 10x zo mooi…. De pistes zijn echt super en vandaag heb ik voor het eerst spierpijn van het skiën! Heb me dus écht moeten inspannen om de pistes een beetje goed af te komen….zoveel sneeuw lag er! Heerlijk gevoel trouwens… :-). Wel nog even 2 sneeuwbrillen moeten aanschaffen…..eigenlijk stond dat al enkele jaren op de planning, maar het was steeds niet nodig. Skiën is dus geen probleem meer, alle pistes liggen er prachtig bij en hoe we zaterdag naar huis komen, moeten we dan maar weer zien. Ze geven trouwens voor vrijdagnacht -34 graden aan hier!! Ben benieuwd of die gare Laaiguna wel wil starten zaterdagochtend ;-). Senna ging trouwens vandaag ook al aardig goed de kids-oefen-piste af. Wat ‘im flug’oftewel in ‘pizza-punt’??? Gewoon volgas naar beneden, da’s pas kicken!! Jullie lezen het al…..alles prima hier….veel lol, veel eten, veel drinken en vooral véééééél sneeuw!!!

SAAS_P0077.JPG

Groeten uit Saas-Fee

Goed aangekomen, heerlijk gesettled, geskied en gegeten tot nu toe! Het is hier goed toeven….er mag alleen wat meer sneeuw liggen! Al hebben we niet te klagen hoor, zeker niet in vergelijking met andere plaatsen. We hebben echt een schitterend chalet, zo’n mooie accommodatie hebben we nog niet eerder gehad…..heel ruim, heel schoon en prima bedden! Wat wil een mens nog meer….bovendien is de keuken nog beter uitgerust als thuis….al is daar niet zo veel voor nodig met zo’n keukenprinses als ik ;-)….ahum….niet dus! Senna heeft haar 1e ski-les gehad deze ochtend. Privé-les van een zeer mooie nederlands-talige ski-lerares. De opa’s hebben meteen ook maar een uurtje ingepland ;-). Ze vond het superleuk en ze deed het ook helemaal niet slecht voor de 1e keer. Natuurlijk is een uurtje lang genoeg voor ons stuiterballetje, want veel langer kon haar concentratie-vermogen het nog niet aan. Maar een zeer goed begin van onze vakantie dus. De sneeuw is op 2500 m. echt super! We hebben al een paar hele mooie afdalingen gemaakt. Voor morgen is alleen heel veel sneeuw voorspeld, dus het blijft even afwachten of we dan naar boven kunnen……we will see! Jens vindt het ronddabberen in de sneeuw fantastisch en riep de hele tijd: “Nenna kiën….Nenna kiën!”. 🙂 Hopelijk heeft onze oppas P. uit V. het ook prima naar z’n zin met ons derde kind en wordt hij niet te veel uit z’n slaap gehaald als t’ie weer z’n dolle 5 minuten heeft (de kat bedoel ik!). Enneh P. we zijn je niet vergeten hoor, we gaan je echt nog bellen! Zo nu weer lang genoeg illegaal op iemands niet-beveiligde netwerk gelogd…..

Wij gaan verder met vakantie-vieren (zijn we trouwens best goed in :-))…..

Ons vakantiehuisje

Meneertje Wind

So hey…..dat was me even een windje gisteren. Gelukkig geen ongelukken met één van ons gebeurd, maar het was soms toch aardig beangstigend. De boom van de buren is geknakt en ligt nu half in onze voortuin! Die had natuurlijk ook veel grotere schade kunnen veroorzaken, maar dat is gelukkig niet gebeurd. Vandaag de hele teringzooi wat opgeruimd…..tenminste……op de oprit en bij de voordeur. De achtertuin komt weer wel na de vakantie! Sja…..je moet prioriteiten stellen zo net voor vertrek….. Nu nog de laatste dingetjes uit de droger vissen en inpakken en dan hou ik het mooi even voor gezien. Dat meneertje Wind maar hier blijft en niet meeverhuist naar Zwitserland, want op een sneeuwstorm zit ik nou écht niet te wachten ;-).

Dáááááááág allemaal tot binnenkort!

‘Lotte’

“ieeekkkk” riep ik terwijl ik echt probeerde hem nog op te vangen. Boem…..klets…..en daar lagt’ie op de grond. Niet ikzelf deze keer, want dat kan ook zomaar gebeuren als je de bijnaam Lotte draagt. Nee….het was de laptop van man-lief. Aaaiiii…….shit! En het zat al niet mee afgelopen dinsdag, zeker niet bij Marcel. Die had weer het ‘geluk’ dat de automobilist achter hem niet op tijd stilstond voor het stoplicht en zodoende dus bij hem binnenreed. Erg fijn trouwens als je dit weekend met die bewuste auto op vakantie moet…maar dat even terzijde. En toen liet die muts van een vriendin ook nog z’n laptop op de grond kletteren. Ik zag hem echt even wit wegtrekken…..ochgèrem (op z’n brabants). Maar goed, die Dell-meuk schijnt toch beter te zijn dan iedereen denkt, want hij deed het nog gewoon! Oefff……wat een opluchting…..voor mij dan toch zeker. Stel je voor…..had ik dat de hele weg naar Zwitserland nog moeten aanhoren: “hey Lotte, kijk je uit met m’n dit en kijk je uit met m’n dat”. Maar ja, 1 ding is zeker….hij zal me niet snel meer vragen of ik z’n laptop even wil aangeven ;-).

File-leed

“Opzij, opzij, opzij…..Lien die moet voorbij…….ik heb zo’n ongelofelijke haast! Opzij, opzij, opzij…….laat me er voorbij……de file wordt steeds langer…sja helaas!” Het was weer raak vanochtend! De 2e ochtend op rij dat er een ongeluk was gebeurd op de A59. Resultaat? Weer een file van 10 km. Na ruim een uur stil staan, aanschuiven, stil staan, was ik nog niet voorbij Waalwijk! Ik besloot de afslag bij Waalwijk te nemen en binnendoor verder te gaan. Goh…..laten nou meer mensen op dat idee zijn gekomen!!! Weer file………..hele rijen voor stoplichten en kruisingen. En chagerijnig dat ik daarvan werd!! Tenslotte heb ik besloten terug naar huis te rijden, in te loggen en gewoon vanaf thuis m’n werk te doen. Zo zonde van m’n tijd, zeker gezien ik op woensdag om 12h30 weer moet vertrekken in Den Bosch om op tijd op het kinderdagverblijf te zijn. Dus thuis ingelogd en als de sodemieter aan de slag. En nou heb ik lekker al een hoop kunnen doen……wat zeker ten goede komt aan m’n humeur! 

Lien’s Dilemma

“Hoe was het op school?” vraag ik vorige week aan Senna. “Leuk……maar ik moest wel 2x op de strafstoel!” antwoordde ze. “Oh….en waarom dan?” vroeg ik weer. “Nou T. deed mij vervelen en toen deed ik het terug en toen moesten we allebei op de strafstoel”. Sja….duidelijk. T. is een kereltje van 5 die alles doet wat niet mag en andere kindjes plaagt. En ik heb er dus moeite mee…..ik vind het geen goed idee dat ze ernaast is gezet……ik denk dat het helemaal niet goed is voor haar……maar natuurlijk wil ik ook niet die zeurende beterwetende overbezorgde moeder zijn! Maar ze heeft wel sinds de vakantie moeite met naar school gaan “want T. zit me steeds te vervelen”. Ik heb het al wel aangekaard bij de juf, maar die zegt vervolgens dat Senna heel goed haar ‘mannetje’ staat. En dat geloof ik ook wel, ze laat zich het ‘kaas niet van ‘t brood eten’, maar ook Senna verdient toch rust op school? Het kan toch niet zo zijn dat het ene kind als therapie voor het andere moet dienen? Ze hebben niemand anders die ernaast wil/kan, dus dan maar ons hittepettitje…… We zullen er binnenkort maar weer es een gesprekje tegenaan gooien……dan ben ik maar een zeurkous!