Dááág 2006

31 december 2006 is weer een feit! De laatste dag van het jaar…….de dag dat je stilstaat bij wat er allemaal is gebeurd in 2006, de dag dat je goede voornemens maakt voor 2007 en de dag waarop man-lief 37 jaar wordt. De kindjes zijn al sinds 7 uur wakker en vooral Senna wil al sinds dat uur op papa’s bed springen, liedjes zingen en kadootjes uitpakken. Echter……papa is gisteren naar een wedstrijd van RKC geweest en kwam enigszins aangeschoten en stinkend naar de rook en de alcohol rond een uurtje of 2 vanacht thuis. Het leek me dan ook een betere optie om nog maar even te wachten met bedspringen, liedjes zingen en kadootjes uitpakken! Dat laatste zal overigens erg beperkt blijven tot het uitpakken van zelfgebrouwde werkstukjes op school en KDV :-). Zijn échte verjaardagskado heeft’ie zelf mee uitgezocht en zelfs afgelopen donderdag al uitgeprobeerd in Rücphen. Hij wilde eigenlijk niets, maar dat kan ik toch niet over m’n hart verkrijgen. Dan maar beter meteen iets nuttigs…..dus jaha……hij heeft dat supergave Burton snowboard gekregen. Kan dat ook weer van z’n ‘lijstje’! Vanmiddag nog een klein-oudjaars-verjaardag-feestje, waarop we het vanavond lekker rustig houden met alleen wat kindervuurwerk voor Senna en om 12h00 het pijlen- en pottenpakket van man-lief. De echte wilde oud&nieuw feestjes zullen weer even moeten wachten tot de kids wat groter zijn……….en tja…….misschien zijn wij dan inmiddels wel te oud ;-).

Verder wens ik iedereen een goed uiteinde………alvast proost op het nieuwe jaar en pas op met vuurwerk!!!

Uncategorized

Verwend…..

……dat zijn onze kids wel! Buiten het feit dat ik vind dat ze van onszelf nogal eens wat toegeschoven krijgen, is het ook nog eens zo dat de lieve ooms en tantes regelmatig met pakjes (hetzij kleding, hetzij speelgoed) aan de deur staan. Tuurlijk snap ik wel dat er niks leukers is dan het verwennen van je neefje en nichtje, maar dat neemt niet weg dat het soms de spuigaten uitloopt. Het is hier zelfs zo erg dan zoon-lief vanochtend wakker werd en als eerste om ‘Kroola’ (oftewel tante Carola) riep. Hij weet al precies waar hij zijn moet, ondanks zijn 20 maanden!!!! 🙂 Bij iedere zwarte auto in Jeep-formaat roept hij hard om Kroola, zodra hij oom Raymond ziet, roept hij om Kroola, zodra we maar in de buurt van de kapsalon of hun huis zijn roept hij om Kroola……..nou veel uitleg is niet meer nodig denk ik!!!! Die Jens heeft duidelijk het hart van tante Carola gestolen…..enneh…..andersom!

Lien’s poetsdrift….

…..is ver te zoeken deze week! “Nou en…” zul je wel denken, “het is toch vakantie?”. Jaha dat is ook zo, maar met iedereen al meerdere dagen thuis, zal toch het één en ander even opgefrist moeten worden…..de WC om maar even een voorbeeld te noemen. Dus met een diepe zucht wilde ik net gaan beginnen, toen ik m’n laptop weer op tafel zag liggen. “Ach….eerst even m’n mail en m’n log checken”, was weer mijn onder-het-poetsen-uitkomende gedachte! Et voilá…..hier zit ik dan…….eerst weer een stukje te loggen om het échte werk weer even uit te stellen. Wat een opluchting dat vanaf volgende week de werkster weer iedere week komt! Een heerlijke gedachte!!! Maar goed, daar schiet ik dus vandaag weinig mee op. Ik zal toch echt zometeen een emmertje met sop moeten maken! Denk nu niet dat ik gelijk het hele huis op z’n kop ga zetten…….daar zijn de kindjes al veelste goed in ;-)! Op naar het kleinste hokje in huis dan maar……..

Gegroet, Lien Poets (ehh….niet dus)

Oeffff……

…..die hang-, feest-, familie-, thuiszit-, niksdoen-dagen zijn voorbij. Niet dat ik een hekel heb aan Kerst hoor. Eerlijkgezegd ben ik wel zo’n hang-, feest-, familie-beest :-). Ik vind die ietwat verplichte dagen meestal toch wel gezellig in tegenstelling tot man-lief. Die is ook zó blij dat ze weer om zijn, dat’ie vandaag meteen weer is gaan werken. En of dat nou ligt aan het feit dat’ie het ongelofelijk druk heeft, of dat’ie deze dagen al behoorlijk heeft moeten afkicken van z’n PC-verslaving dat weet ik niet……..maar vandaag is dus weer een redelijk normale dag voor huize de-Kock. Kindjes en mams zijn lekker thuis en vanochtend zijn we maar gelijk lekker een stuk gaan wandelen……..NAAR BUITEN!!!! Heerlijk…… Zoonlief vond het nodig om zijn handschoen uit te trekken en onderweg ergens neer te gooien, zodat we nog een stukje extra konden teruglopen om hem weer ergens halverwege op te vissen. Een gezonde ochtend dus……..kunnen we gelijk die extra kilootjes er weer aflopen, want net zoals bijna iedereen, hebben ook wij weer teveel gegeten en te weinig bewogen ;-). Maar Kerst 2006 is weer voorbij, nu op naar Oud & Nieuw…..

Ogendokter

Sja…..gisteren was het dan zover……een bezoekje aan de ogendokter in het ziekenhuis. Altijd leuk met onze bijdehandte tante. Eerst gooit ze al haar charmes in de strijd tegen alle andere wachtende mensen bij de oogarts en ja hoor, iedereen loopt met ‘r weg……inclusief de assistent van de oogarts. Deze man wist op een hele leuke subtiele manier te bewerkstelligen dat Senna precies deed wat nodig was!! Gevolg??? Nou onze dame ziet hartstikke goed……..125%. Dezelfde test van het consultatieburo werd hier zonder enig probleem afgenomen en ze deed het perfect! Goh……..had ik dat al niet eerder geroepen/geschreven???? Ik had dit namelijk al wel verwacht. Toch was het bezoekje niet helemaal voor niks. Dochterlief kijkt nl. scheel als ze moe is ……….en sja………that runs in the family…….zullen we maar zeggen! M’n zus en ik hebben datzelfde probleem. Leuk stelletje als we samen moe zijn :-). In februari mogen we nog een keertje terug naar de orthoptist, die een test met druppeltjes enzo afneemt en daar moet dan uit blijken of het nodig is om te gaan afplakken of dat ze zelfs toch een brilleke zal moeten. Hopelijk zal dat laatste niet nodig zijn………dan zie ik het al helemaal gebeuren. Onze dochter is zo’n wildebras! Dan zitten we zeker wekelijks bij de opticien voor reparatie of erger nog…..een nieuw brilleke! Maar ja, wat moet dat moet! Als het nodig is, dan is het nodig en dan zien we weer wel verder. Al begon ze zelf op de terugweg al te jammeren “mama, ik wil geen druppeltjes in m’n ogen en ik wil al helemaal geen bril!”. Gelukkig is het nog geen februari……..

Ogentest!

Het was gisteren weer zover……onze dochter mocht opnieuw komen opdraven op het consultatieburo voor de steeds mislukkende ogentest. Heel subtiel heb ik papa-lief verzocht het deze keer maar eens voor z’n rekening te nemen, wat’ie ook zonder te mokken heeft gedaan. Resultaat??? Nou…..madam had er weer geen zin in! Nou moest het deze keer ook aan het einde van de dag en iedereen met opstandige peuters en kleuters weet, dat je zoiets niet aan het einde van de dag moet doen als ze al moe zijn van een dagje school, en wat al nog meer…… Met onze schattige dochter was dus weinig aan te vangen en uiteindelijk heeft de arts maar besloten een doorverwijzing naar de oogarts in het ziekenhuis te geven. Met het idee ‘nou dat wordt dus ergens in het nieuwe jaar’ belde ik het afsprakenburo van het ziekenhuis. Want zeg nou zelf…..het enige wat je steeds hoort is wachtlijsten, wachtlijsten, wachtlijsten. En wat denk je? We kunnen vrijdag al terecht!!!! “Dan gaan we naar de ogendokter he mam?” zei ze trots. Es kijken of ze nog steeds zo trots is als ze straks een brilleke moet……………zucht

AUHMmmmmmm

Zo…..even een beetje yoga! Ik heb het nodig…..sjongejonge…..wat een frikadellen lopen er toch op deze aardkloot rond. Zo flexibel als een loden deur, zo tegendraads als prikkeldraad, zo ‘op-iedere-slak-zout-strooiend’……..ik word er helemaal simpel van. Natuurlijk zijn we niet allemaal hetzelfde, maar jongens…….kom op…….maak het toch allemaal een beetje ‘easy-going’…… Jullie zullen je wel afvragen wat er nu allemaal weer aan de hand is, maar ik heb zojuist een discussie gehad met een frustratie-frikadel dat wil je niet weten! Het onderwerp van discussie is te saai en te simpel om hier te vermelden eigenlijk. Maar het resultaat is wel dat Lien weer even op ontploffen stond en aan het ‘auhmen’ is geslagen ;-)…… Enneh….even loggen lucht ook wel op! Maar laat die frikadel maar even uit m’n buurt blijven, want ik maak er ‘speciaal’ van…………

Kerst

Goh….volgende week is het alweer Kerst! Weer bijna een jaar voorbij……op naar 2007! Ieder jaar weer de vraag: “wat doen we met Kerst?…..wat doen we met Oud&Nieuw?” Gezellige tijd hoor, daar hoor je mij niet over, maar dat geregel altijd…….pfffff…….word er nu alweer moe van. 1e Kerstdag gaan we met de familie brunchen bij Chalet Fontaine, dus dan zijn we al ‘onder de pannen’ :-). 2e Kerstdag wordt lekker rustig, alleen met ons gezinnetje. Marcel is op oudjaarsdag jarig (en gelooft nog steeds heilig dat al dat vuurwerk speciaal voor hem wordt afgstoken ;-)) maar meestal vieren we dat op een andere dag of in de sneeuw……..wat eigenlijk de beste keuze is (als er tenminste sneeuw ligt). De wintersport is dit jaar een paar weekjes later gepland en daar hebben we inmiddels al heel veel zin in. En ja……waar wij naartoe gaan, ligt al sneeuw!! 40 cm in het dal en 1,5 meter op de berg……moet goedkomen dus! Maar eerst die feestdagen nog door zien te komen. De kerstboom staat en het is weer gezellig in huis met al die lichtjes, glittertjes en zelfs een zelfgemaakt kerststukje van Senna! Toch is het ieder jaar ook weer heerlijk als alles weer is opgeruimd en het huis ziet er weer normaal uit……..minder glitters, minder lichtjes en vooral minder VOL! Zo’n boom neemt altijd weer de nodige ruimte in beslag, maar ja, zeker voor de kids is het geweldig……. Nu nog hopen op wat sneeuw in Holland tijdens de Kerst en het sfeertje is weer compleet, maar hoe groot díe kans is………geen idee!

Ben er weer…..

…..bovenop!

Een aantal daagjes heel rustigaan gedaan en toen toch de draad maar weer langzaam opgepikt. En het gaat goed. Ben nog een beetje moe, maar de hoofdpijn is toch eindelijk weg. Gisteravond een metamorfose ondergaan bij zus-lief en ik zie er weer fris en fruitig uit :-). Klaar voor de Kerst…..en klaar voor het nieuwe jaar!!!

“En wat gaan we doen?” was de vraag van zus. “Eraf!” zei ik resoluut……zonder ook maar enige twijfel en zonder er met iemand over gesproken te hebben. En met eraf, bedoelt Lien ook eraf!!! Dus niet zomaar een stukje korter………..nee………..superkort! En ik ben er blij mee!!! Lekker pittig, lekker verzorgd en ik hoor langs alle kanten dat ik er nog jonger uitzie ook………en zeg nou eerlijk……..dat is nooit vervelend om te horen! 🙂 Je snapt dat er wel wat mensen geschokt reageerden en dochter-lief zei vanochtend alleen maar: “mama, jij bent punk”. Nou ja……het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk…..

Oh….en voor iedereen die het nog niet begreep………ik heb het dus over m’n nieuwe kapsel 🙂