Witte Pieten

Het zou verboden moeten worden!!! Al die ‘witte pieten’ die maar steeds op onze voordeur bonken en aanbellen om vervolgens kadootjes voor Jens en Senna achter te laten!! Gisteren was het weer raak. Een grote doos stond er bij de voordeur, waarop dochter-lief meteen begon te hyperen. 😉 Ohoh…..zwarte piet was geweest en nou had ze hem weer geen handje kunnen geven. En ik maar uitleggen dat die pieten het zo druk hebben dat ze niet steeds op de kindjes kunnen wachten en dat ze door moeten naar andere voordeuren! Gelukkig werd die uitleg blindelings geaccepteerd en kon het uitpakken beginnen. In de grote doos zaten verschillende kadootjes voor allebei. Dolgelukkig waren ze weer en mams dacht vervolgens “mijn god….waar laten we al dat speelgoed in hemelsnaam!” Maar ja, naar mijn mening wordt natuurlijk niet gevraagd door de ‘witte pieten’ van een paar deuren verder! 🙂

Uncategorized

Hotel

“Waar is papa?” vraagt Senna nadat ze hem al 2 ochtenden en een avond heeft gemist. “In een hotel” antwoord ik. “Oh, waarom dan? Is dat voor vakantie?”. “Nee voor z’n werk” geef ik weer als antwoord, terwijl ik eigenlijk de enigszins jaloerse gedachte krijg: “nou……alleen in een hotel is toch wel een soort van vakantie”. Geen kinderen die om kwart voor zes wakker zijn, geen gedoe tijdens het aankleden en aan de eettafel, geen gestress om de ene naar het kinderdagverblijf te brengen en de ander naar school……om dan vervolgens om 9 uur op je werk aan te komen, terwijl je dus al vanaf 05h45 op bent. Niks van dan al……..

Lekker op je gemak een diner op een boot in de Rotterdamse haven, met lekkere muziek en lekker eten. Vervolgens heerlijk een bed voor je alleen in een luxe hotel en een prima ontbijt wat je op je gemak kunt nuttigen. Zeg nou eerlijk, dat klinkt toch niet vervelend??? Zeker niet als je je realiseert dat het thuis altijd een soort van ‘Ren-je-rot-programma’ is ‘s-ochtends. Nee……man-lief had het weer prima voor mekaar!

Toen Senna vervolgens de conclusie trok dat ALLE papa’s gisteren dus in een hotel hadden geslapen, heb ik het onderwerp maar laten rusten en bedacht ik me dat het toch prachtig is om iedere ochtend bij je kindjes te kunnen zijn. En dat de veel-onderweg-zijnde-papa’s inderdaad misschien wel meer missen dan ze lief is…..

Ochtendhumeurtje!

So hey………dat manneke van ons kan d’r wat van! Zodra hij ‘s-ochtends jammerend wakker wordt, weten we eigenlijk al hoe laat het is! In sommige gevallen lukt het hem om nog even in slaap te vallen en dan kan het humeur in 1x weer zijn veranderd, maar helaas……..deze ochtend was dat niet het geval! Meneer was om 05h45 wakker en dat bleef zo! Natuurlijk ís hij nog steeds wat verkouden en ís dat niet fijn, maar om nou meteen zo chagerijnig te zijn……da’s ook lichtelijk overdreven. Marcel kreeg hem in 1e instantie nog wel iets rustiger, maar aangezien man-lief heel vroeg de deur uit moest om vervolgens weer een paar daagjes weg te blijven, zat Lien er iets later zelf en alleen mee. Na wat aanmodderen en zelf nog snel een douche te hebben meegepikt, heb ik hem toch aangekleed gekregen. En denk nou niet dat dat makkelijk is als meneer er geen zin in heeft. Hij is al zo sterk en als het hem niet zint, dan gooit hij met alles wat er in de buurt ligt. Ik weet het niet hoor…………maar eh………..volgens mij is het een ‘echte Kockie’ en alle insiders weten wel wat ik daarmee bedoel! 🙂 Er zit dan ook niks anders op dan consequent te blijven en hem zeker niet z’n zin te geven…..anders kan moeders over een tijdje wel op het dak gaan zitten.

Gelukkig gaat het niet iedere ochtend zo! Meestal is het gewoon heel gezellig als iedereen weer wakker is. Meteen al het geklets om je oren en kindjes die heel blij zijn als je ze weer uit bed haalt. Senna kwam deze ochtend naar beneden met de opmerking: “knap he mam……..ik heb heel de nacht goed geslapen……..nou ben jij zeker wel trots op mij?”. She made my day!!!!!!

 

Toppers 2007!

“Speciale voorverkoop Toppers in Concert 2007” was de aanhef van een e-mail in mijn inbox afgelopen vrijdag. Vooraf belde Mar10e me al op met de boodschap dat de speciale fanverkoop zaterdag 25 november zou starten. Na wat afgebel (volgens mij geen ABN 🙂 ) bleek Mar10e al snel een auto vol Toppersfans te hebben en zaterdagochtend bleek dat nichtje Jess ook al voor 4 personen kaartjes wilde reserveren…..wat na mijn telefoontje dus 6 kaartjes werden. Klokslag 9 uur en Jess nog aan de lijn, als de sodemieter het internet op en proberen op www.toppersinconcert.nl de beste plekken te bemachtingen (de duurste in het midden voor het podium natuurlijk ;-)). Maar helaas……hoe we ook op ‘klik hier’ klikten, we kregen steeds de melding ‘pagina niet beschikbaar’. Nou daar gingen we dus met alle goede bedoelingen en 2 auto’s vol enthousiastelingen die vooralsnog geen kaartjes hebben. De hele zaterdag (en ik ook nog de zondag) hebben we het geprobeerd via internet en telefoon, maar volgens mij was het gewoon een verlate ‘1-april-grap’. Niks geen speciale voorverkoop :-(. Met een beetje pech zitten we straks net als vorig jaar weer op de aller-, aller-, allerbovenste rij van de Arena! En dat is hoog hoor……..je ziet niet meer dan een paar poppetjes en zult het concert verder op de schermen moeten volgen. Misschien hebben we zelfs helemaal geen kaarten, da’s natuurlijk ook nog een optie. Zucht……..krijg er nu al een kater van. Leuk……Toppers in Concert!!!

Uncategorized

Jens

Hij loopt!!! Yes yes yes……

Eindelijk doet’ie uit zichzelf een heleboel stapjes achter elkaar. Wat een opluchting……tenminste tot nu toe. Als het lopen straks heel goed & snel gaat, denk ik waarschijnlijk met weemoed terug aan de tijd dat’ie dat nog niet kon! Zo werkt het meestal…….al moet ik wel toegeven dat Jens zwaar wordt, veelste zwaar om te tillen. Het is echt tijd dat hij gaat lopen na 19 mnd! We zijn al zo lang aan het oefenen, maar hij vond het allemaal wel prima. Een echte kerel dus………die doen immers niets wat niet nodig is, in tegenstelling tot het vrouwelijk geslacht……..die daarentegen maar blijven doordraven, alles willen en het liefst tegelijk! Ach ja……..alles heeft z’n voor en tegens……..

Wat ook erg leuk begint te worden is het praten! De hele dag roept hij, “Nenna, kom…..” de “S” is nog moeilijk :-). Verder probeert hij alle woordjes na te zeggen en DAT IS EEN GEZELLIGE BOEL IN HUIS! Sinterklaas zegt hem nog niet zoveel, maar hij heeft al wel verdomd goed in de gaten dat hij voor het snoep en de kadootjes bij de pieten moet zijn! De hele dag roept’ie “Piet, piet, piet”.  Het is gewoon nu al een slim kereltje……….. 😉

Uncategorized

De IJsprinses

De nieuwe film van K3 is uit!

En Senna heeft hem al gescoord! Nog een kadootje voor haar verjaardag wat ze van Jamie Lee en Ocean heeft gekregen. Geweldig leuk ist’ie trouwens. Ook mams heeft met plezier meegekeken! 😉 Vanmiddag was dan ook oma de pineut en moest de film daar ook aan. Waarop oma aan Senna vroeg: “is dat nou K3?”

“Zucht……dat zie je toch of moet je soms een ander brilleke?” was haar reactie.

Onze dochter zit dus duidelijk op school!!! Jeetje wat een praat kraamt ze in 1x uit!!! Daar gaan we dan met onze goede opvoeding, met onze waarden en normen, met ons respect voor ouderen. Wij in huize De Kock hebben nog heel wat werk aan de winkel…….dat is dus nu wel duidelijk! 😉

STEMMEN!!!!

Lien heeft gestemd!

En ik hoop dat er nog vele van jullie volgen. Want klagen is heel gemakkelijk……..maar dan moet je er ook wat aan proberen te doen als je de kans krijgt. Tenminste dat is mijn mening. En het kost werkelijk geen moeite. Ik ben vanochtend tussen het Kinderdagverblijf en School even snel langs het stemburo gereden. Kon meteen doorlopen en klaar is Lien….

Gisteravond hebben we nog naar het debat op TV zitten kijken. Links ging gezamenlijk in de aanval, wat wel mooi was om te zien. Marijnissen is echt een top-kerel maar z’n plannen met de uitkeringen vind ik niks. Wat dat betreft ben ik het wel met Rutte eens. Je moet het voor de mensen wel aantrekkelijk maken om te gaan werken. Zodra je de uitkeringen bijna net zo hoog maakt als het minimum loon, tja……..dan wordt juist het thuiszitten aantrekkelijk gemaakt. Natuurlijk vind ik het belachelijk dat er in dit land mensen in armoede leven en natuurlijk ben ik het helemaal eens met Marijnissen dat het gewoonweg NIET kan dat er zoveel kinderen in armoede opgroeien in ons land. Daar moeten we ook echt iets aan doen. Verder ‘petje-af’ voor Femke Halsema, die daar toch maar als enige vrouw haar ‘mannetje’ staat. Ik vind dat ze goed gedebateerd heeft, al ben ik geen groen-links-stemmer. Maar op bepaalde gebieden heeft ze zeker een punt!! Bos vond ik persoonlijk ‘de zwakste schakel’…..al heeft’ie wel een leuk koppie! 🙂

Laten we hopen dat we alle positieve punten van alle partijen kunnen realiseren……dat zou pas mooi zijn……..lang leve Uthopia.

Working mom

“Morgen breng jij mij weer naar school he mama?” vroeg Senna me gisteravond. “Nee schat, morgen zijn opa en oma hier om op te passen en dan brengt opa je naar school” was mijn antwoord. Ik zei er nog net niet “helaas” achteraan. Niet dat ik dat niet durf over te laten aan opa en oma! In tegendeel, dat wordt prima geregeld vandaag, maar meer om het gevoel dat ik er zelf bij heb. Een dubbel gevoel. Natuurlijk wil ik niet stoppen met werken. Ik heb een hele leuke job en ik vind het heerlijk om ook nog wat anders om handen te hebben. Moeder zijn is superleuk, maar het is ook erg fijn om ook gewoon collega te zijn. M’n eigen dingetjes te hebben en te doen, die niet alleen om de kids draaien.

En toch heb ik gisteren en vandaag moeite met het feit dat ik haar dus niet alle dagen zelf naar school kan brengen en weer ophalen. Niet om de klets die de moeders onderling hebben hoor. Kan ook gezellig zijn en ik kan me voorstellen dat als je niet werkt, je die klets wel even lekker vindt, maar mij gaat het meer om Senna. Om haar blije gezichtje als ze mij weer ziet en om zelf degene te zijn tegen wie ze haar verhaal doet. Ik wil aan de ene kant een moderne werkende moeder zijn, die meedraait in deze economie en aan de andere kant lijkt het me heerlijk om er altijd zelf te zijn voor de kindjes. Samen lekker thee drinken ‘s-middags, samen boodschappen doen, samen koekjes bakken, daar is nu zo weinig tijd voor.

Nu moet ik het thuis-zijn natuurlijk niet gaan idealiseren! Als ik alle dagen thuis zou zijn, komen de muren na een paar weken waarschijnlijk ook op me af. Het zal wel gewoon een kwestie van wennen zijn. Wat wil ik nou??? Ze zit notabene pas een week op school!!! Natuurlijk werkt het moeder-schuld-gevoel nu nog op me in……..zeker als dochterlief zulke vragen stelt! Maar eerlijk is eerlijk, Senna en Jens kunnen beter een werkende moeder hebben die goed in haar vel zit, dan een thuiszittende die daar doodongelukkig van wordt!!! dusseh Lien………..niet zeuren……….AAN DE SLAG!

Droger kapot!!

Leuk nieuw Sinterklaaskado!!

Bij wasserette ‘Lien & Co.’ was het gisteren ff schrikken. Huppakkée wasje erin, wasje eruit, wasje in de droger, programma kiezen en aanzetten die hap! Ehh……niks, geen lampjes, geen herrie (dat deed’ie nl. al wel een tijdje: herrie maken)…….niks, nada, noppes! KAPOT dus! “Ehm…Mars, de droger doet niks” roep ik vervolgens. “Oh, ik kom wel even kijken”, was z’n reactie. “Nee, hij doet inderdaad niks………..is de stroom er niet af?” was z’n vraag. Ik mag dan van origine wel donkerblond zijn, maar ik had natuurlijk al lang gecheckt of de stekker erin zat en of de andere apparaten in de bijkeuken het wel deden. Conclusie: hij is écht kapot!

Buiten het feit dat er nu weer een nieuwe moet worden aangeschaft en dat dat weer de nodige Eurootjes gaat kosten, is het onhandig…..héééél onhandig! ‘Lien & Co.’ kan niet zonder droger en zeker niet nu, nu het koud en nat is buiten…… ‘Lien & Co.’………..met een klein kereltje dat snot-verkouden is en van wie het bed iedere ochtend helemaal moet worden verschoond én met een kleuter die iedere dag lekker vies uit school komt. Ik kom nu gewoon waslijnen te kort. Dus…..er is maar één oplossing. Er moet een nieuwe komen en wel zo snel mogelijk! Type hebben we gisteren op internet al uitgezocht en nu maar hopen dat ze hem op voorraad hebben.

Wel weer een voordeel dat ik nu weer een veel nieuwere krijg met allerlei handige extra opties en er staat ‘Miele’ op, dus ik snap straks feilloos hoe het werkt 😉

Sinterklaas

Is weer in het land!

Geweldig voor al die kleine spruiten en eerlijkheidshalve vind ik het zelf ook geen onaangename tijd. Lekker vroeg donker, lekker in m’n kamelen-smoking op de bank, kaarsjes aan, tekening gemaakt, schoen gezet en maar liedjes zingen samen met Senna…… Gistermiddag zijn we natuurlijk de goede Sint gaan verwelkomen hier in ons dorp. Er werd een hele act opgevoerd op het dorpsplein met pieten die nodig naar de wc moesten. Vervolgens zat er ééntje op de pot en vielen de wanden van de Dixi om en bleek er ook nog lijm aan de bril te zitten, zodat deze Piet met pot en al werd weggetakeld. Geweldig gedaan en het had zeker de nodige indruk op dochter-lief gemaakt. De hele verdere middag heb ik moeten aanhoren hoe erg het voor die Piet was en dat ze hem mooi te pakken hadden. Toen ik uiteindelijk had beloofd dat we een bakje met lijm-oplosmiddel bij de schoen zouden zetten, was het OK. 🙂

Zo gezegd, zo gedaan en uiteindelijk ging ze toch met een gerust hart slapen in volle verwachting van wat er vandaag in haar en haar broertjes schoen zou zitten. Ik moet toegeven dat het prachtig is, zolang ze het ‘grote geheim’ achter Sinterklaas nog niet hebben ontdekt. Hopelijk duurt dat nog een heel aantal jaartjes! Senna heeft een leuke pop gekregen en Jens een vrachtauto…….helemaal happy allebei! Prachtig….die gezichtjes!

En mama??? Nou die heeft een nieuwe weblog gekregen van de goede Sint! 🙂 Mooi ist’ie he?! Mijn eigen privé Sint heeft er heel wat uurtjes in moeten steken, maar het is zeer geslaagd…… Computer-Sint…..lof yoes!