A1GP – Zandvoort

Zo……..man-lief is de deur uit……..om 08h00 vanochtend al!
Om vervolgens een heel weekend te vertoeven op het circuit van Zandvoort. Niet om zelf enige sport uit te oefenen hoor! Het drinken van liters bier en het kijken naar voorbij scheurende auto’s zal ongeveer de enige beweging zijn die ze zullen hebben. Misschien nog het lopen van hun hotelkamer naar een dichtsbijzijnde kroeg of restaurant maar dan zal het toch echt ver over zijn. Teruglopen wordt waarschijnlijk al een groter probleem, want dat zal eerder op ‘rollen’ uitdraaien vrees ik. Jammer dat de ‘Lindeclub-caravan’ nog niet is geleverd, was ook een goede optie geweest voor de ‘guys’ om in te slapen ;-).
Afijn…….Lien heeft een weekend alleenrecht op kids en kat! En dat gaat prima. Big Boy (de kat) doet het ontzettend goed en Senna & Jens……..tja………die vragen de nodige aandacht, maar dat gaat ook wel lukken. Jens slaapt, Senna wilde een filmpje kijken en Boy ligt voor het toetsenbord te knorren en te kijken wat er allemaal beweegt op het beeldscherm. Blijkbaar erg interessant en ik zit te wachten op de eerste aanval ;-).
De mannen hebben er erg mooi weer op en da’s natuurlijk wel super! Ook voor ons ‘achterblijvers’ trouwens!!! Heerlijk even naar buiten straks, kids laten uitrazen, mams in het zonnetje…..komt helemaal goed. Enneh……..1 ding is zeker………ik word vannacht niet wakker van gesnurk! Nou ja…….hoogstens wat gesnurk, gebrom of geknor van de kat dan :-)……

Uncategorized

Lien’s schatjes

Ohoh……..wat ist’ie lief!!!!
Onze nieuwe katje!! Het is een dotje………..en hij doet het zo goed! Hij heeft bijna de hele nacht doorgeslapen, heeft al gegeten, gedronken en gepoept! Dat laatste tot groot genoegen van ons op z’n bak! Tja, dat blijft natuurlijk altijd maar afwachten……..dat hij het bij de fokker nog nooit naast de bak heeft zitten doen, wil niet zeggen dat hij dat bij ons niet gaat proberen! Nieuwe bak, nieuwe kattenbakkorrels, nieuw huis, nieuwe geurtjes……..dat valt natuurlijk niet mee. Het is een superlief beestje en het feit dat ik hem al 10x uit m’n gordijnen heb moeten vissen, dat’ie de bank en de vloerbedekking op de trap als krabpaal zag en vanmorgen in Marcel z’n teen beet, zullen we maar even achterwege laten :-). We moeten er natuurlijk wel wat voor over hebben, toch? Nee het gaat echt beter dan we hadden durven hopen. Dat we goed hebben kunnen slapen, is natuurlijk al heel wat.
De andere kleine schatjes zijn super-enthousiast. Misschien iets té………Senna heeft erg veel moeite om het beestje met rust te laten en Jens is eigenlijk nog het ergste. Die sjeest op z’n knieën de hele kamer door achter de kat aan. Gelukkig kan een kat hoger klimmen (tenminste nu nog) dan Jens, dus dat probleem lost zich vanzelf op. Dat Jens gisteren z’n 1e stapjes los heeft gezet en hij straks dus nog sneller en beter overal bij kan…….daar zullen we nog maar even niet aan denken.
En dan vergeet ik nog bijna m’n laatste schatje te noemen, die er weer voor gezorgd heeft dat ik vandaag kan loggen!!! Gisteravond hebben we hier in Sprang-city en omstreken een stroomstoring gehad. Gezellig hoor, kaarsjes aan………de rest pikdonker………geen koffie kunnen zetten, geen thee kunnen zetten, de beertender die niet meer koelt, de ijskast en vriezer die niet meer werken, de wasmachine die ineens stil staat………ach wat maakt het allemaal uit?!?! Maar een server die crasht en daarna niet meteen weer wil opstarten………dat is natuurlijk een serieus probleem!!!!!!! Wat ben ik dan toch blij met man-lief, die vervolgens tot 1 uur vannacht bezig is geweest om alles maar weer aan de praat te krijgen. fgnqihdoiuabnf……….oh sorry, dit is zojuist door Big Boy getypt……….tja, ze lopen dus ook gewoon over toetsenborden heen.

Uncategorized

Lien’s verjaardagskado

img_4932_480.jpg
Ze hangen aan de muur! En ze zijn mooi!!!!!!!
Ben d’r helemaal blij mee………zo gaaf……….ik moet er de hele tijd naar kijken 🙂
Kwaliteit is top en het hangt prachtig op de lange muur in onze huiskamer……
Een mooier kado had ik me niet kunnen wensen……..
THNXXX lieverds

Lien = vrolijk!

Ik heb ‘m, ik heb ‘m, ik heb ‘m!!!!!!!
YES……….de nieuwe CD van Jantje Smit……….helemaal geweldig!!!! Dhuhu……zullen jullie wel denken…..die Lien spoort echt niet. Maar wat bleek afgelopen zaterdag??? Op een feestje zijn er ineens heel veel liefhebbers van Jantje en kan bijna iedereen zijn nieuwste nummer al hardop meelallen. Nou…….en als ik dan niet spoor, dan zijn er met mij een hele hoop andere mafketels in Wolluk en omstreken!!! En zeg nou eerlijk………wie wordt er nou niet vrolijk van zo’n feestnummer op de vroege ochtend in de auto?? Ach….ik ken er wel eentje hoor…….man-lief……die vind alles prima, zolang die CD maar in mijn auto blijft en zeker niet in de zijne terecht komt. Puh…..alsof hij er ook maar naar MAG luisteren! Hij ligt in mijn C3-tje en daar blijft’ie voorlopig tot ik alle nummers van de hele CD mee kan lallen. Mochten we nog naar een Jan-Smit-Concert gaan dan sta ik tenminste niet voor schut en ken ik m’n teksten…….hihi.
En denk nou niet dat ik een grapje maak hoor!! Het zit er echt aan te komen……..Lien gaat naar Jan……..nog even ergens kaartjes versieren voor één van de geplande concerten en hoppa……….let’s party! Het idee kwam trouwens niet eens van mijzelf, maar van onze vrienden……. Ben benieuwd of Mars ook meedurft :-)…….vast wel…….zolang er genoeg bier geschonken wordt, is het al snel goed! “Als de morgen is gekomen……….”………krijg ik vandaag natuurlijk niet meer uit m’n hoofd! Sorry collega’s als ik weer es hardop zit te ‘zingen’…..

Uncategorized

Gezusters Elleboog

“Heb je die ellebogen van Lien wel eens gezien?”,
zegt goede vriend B. zaterdagavond op de surprise-party van z’n vriendin, “Die botten steken echt helemaal uit!” Nouja alsof er niks interessanters te bespreken valt dan hoe mijn ellebogen eruit zien!! Bovendien ben ik blij dat ik m’n botten zie en dat er geen 3 kilo vet overheen zit!! “Niet op reageren” denk ik vervolgens “dan verandert het onderwerp vanzelf”. Maar helaas………niks was minder waar. Zus-lief was vervolgens de klos en werd ook onderworpen aan een ‘elleboog-inspectie’. En wat denk je??? Ja hoor, zij heeft dezelfde uitstekende botjes als ik! Zal wel een familie-issue zijn dan……..
Even later werden haar ellebogen zelfs op de foto gezet en ik kan je vertellen……….dat ziet er hééééél erg raar uit……..zo’n foto van 2 ellebogen! Er waren weinig mensen die konden raden wat het nou was wat er op die foto stond….. Wel een leuk spelletje 🙂
En ondertussen zit ik mooi met een ellebogen-trauma! Iedere keer als ik voor een spiegel sta, kijk ik toch even of ze er nou echt zo puntig, bottig & lelijk uitzien. Tja, waar je je toch niet allemaal druk om kunt maken he?! Weet je wat B.: “WEN D’R MAAR AAN”! Ben niet van plan mezelf 20 kilo dikker te eten zodat ze bedekt zijn met een sponzig stukje vet!
Gegroet,
L.Elleboog

Zondagmorgenritueel

Heerlijk……..het was vandaag mijn uitslaapdag!
Ja, zo werkt dat met kids…..geplande uitslaapdagen!!! Niet dat dat altijd werkt natuurlijk, want uitslapen op commando dat lukt mij gewoonweg niet! Gisteren was ik echter zo ontzettend moe, terwijl we nog een surprise-party van een vriendin hadden die was afgestudeerd aan de HTS. Heel leuk hoor maar het feestje begon al om 19h00 en dan kun je je wel voorstellen hoe vroeg een aantal van ons al aan de alcohol- & vermoeidheidstax zaten. Gelukkig was het feest op ongeveer 3 minuten loopafstand van ons huis….en dat was wel lekker. Toen ik het tegen twaalven dan ook helemaal gehad had, kon ik gewoon lekker naar huis zonder op man-lief te hoeven wachten. Heerlijk m’n bedje in en vanochtend er pas om half tien (jaha….dat is zo ongeveer wel een uitslaap-record sinds het ‘mama-zijn’) weer uit komen rollen. Één nadeel………lekker duf en slaperig naar beneden om even bij te komen, zit er natuurlijk niet meer in! Zodra ik mijn hoofd om de deur steek, zie ik twee gezichtjes helemaal oplichten en heel hard “mama” roepen. Het liefste willen ze dan allebei even persoonlijke aandacht en in mijn hoofd galmt alleen maar: “koffie, koffie……ik wil koffie!” 🙂
Maar zeg nou eerlijk, wat is er mooier dan twee van die superblije gezichtjes…….twee van die koters die dan eerst een knuffel en een kus willen. En zo gaat dat dan iedere zondagochtend…….maakt niet uit wie er zijn uitslaapdag heeft! HEERLIJK…….dan weet ik tenminste weer even waarom het ook al weer zo’n goed idee was om kindjes te krijgen….. 🙂

Uncategorized

Lien’s vrijdag

Oeff………op ist’ie…….m’n energie!
Hebben jullie ook wel eens van die dagen dat je wel een enkeltje Timboektoe zou willen boeken? Figuurlijk gezien dan………ben maar niet bang, Lien gaat zich niks geks in haar hoofd halen. No way dat ik zomaar alles zou kunnen achterlaten……maar dat neemt niet weg dat er wel eens van die dagen zijn, dat je gewoon leeg bent………alle energie opgebruikt. Vandaag is zo’n dag!!!! Echt niks gaat goed……Senna heeft tijdens het testen van haar moedergevoelens Jens opgetild en natuurlijk weer net zo hard laten vallen……gevolg: een groot ei op z’n hoofd en een hoop traantjes natuurlijk. Jens heeft ontdekt dat je met ranja ook hele andere dingen kunt doen dan opdrinken……..nl. lekker over je heen gieten enzo……. Senna wilde vervolgens verven en ach…….moderne moeder als ik ben……waarom ook niet! Kliederschort voor de dag, verfdoos voor de dag, papier op tafel en laat maar aanklooien. Totdat Senna besloot dat het ook erg leuk was om haar WITTE broek (ja dat lees je goed) paars te verven!!! Hij zit nu voor de 2e keer in de wasmachine op 60 graden! Vandaag vraag ik me toch echt af of het nou wel zo’n briljant idee was om al een klein katje in huis te nemen. Ik krijg al medelijden met het beestje terwijl het hier nog niet eens is!!! Ben benieuwd hoelang hij wit blijft…… 🙂

Lien’s stress

Rustig blijven, rustig blijven, rustig blijven……………..
Klinkt het heel de tijd in m’n hoofd. Deze week is het gekkenhuis op m’n werk. Ken je dat????……dat gevoel dat alles af moet????? Helaas blijft het deze keer niet bij gevoel……alles moet ECHT af!!!! Volgende week is er een Global Management Meeting (wat klinkt dat heftig he?!) in Asië. Gevolg: alle cijfertjes moeten af, kloppen, aansluiten en omgezet zijn in de gevraagde grafieken. En dat is op zich niet zo erg hoor! Helemaal niet………superleuk om mee te frutselen, puzzelen en knutselen. Maar als ze die cijfers maar blijven aanpassen, dan blijf ik aan het frutselen, puzzelen en knutselen. Kortom dan is het gewoon nooit af!!!! Hier een cijfertje veranderen en dat heeft consequenties voor de hele presentatie……..zucht! Gelukkig is het niet iedere week zo hoor! Meestal kan ik gewoon in een normaal tempo m’n werk doen, al moet ik toegeven dat ik wel veel beter presteer als de druk wat hoger ligt. Gek is dat he?! Dusseh……..even een kort logje……….Lien moet aan ‘t werk!!!! Want dat is trouwens ook zoiets……..er zijn volop mensen die het erg druk hebben met het vertellen dat ze het erg druk hebben………in die tijd kunnen ze beter hun handjes laten wapperen! En dat is nou precies wat Lien gaat doen!!!!

Barbie-pop

Wat zijn ze mooi, wat zijn ze slank, wat hebben ze mooie haren en mooie jurken aan………….
Het ideaalbeeld van elke vrouw, en guess what???? Onze dochter is er ook al mee besmet!!! Senna heeft last van een ‘Barbie-hype’….. Waren het eerst nog voornamelijk de grote baby-poppen, poppenwagens, poppenkinderstoel, poppen-maxi-cosy en poppenkleertjes………nu is het helemaal aan het omslaan naar de veel te mooie, veel te slanke en onrealistische Barbies! En ja hoor, gisteren heeft ze er van de buurvrouw nog ééntje bijgekregen. Mars heeft wat computer-issues opgelost bij de buurtjes en omdat we daar natuurlijk niks voor vragen (ze staan nl. ook altijd voor ons klaar mbt oppas enzo……) kon een kadootje voor de kids niet uitblijven! Bedankt buurvrouw……. Jens is nog net niet gaan slapen met z’n nieuwe auto in z’n handen (die kon mams nog net op tijd wegmoffelen) en Senna wilde deze ochtend haar nieuwste aanwinst mee naar het kinderdagverblijf om aan al haar vriendinnetjes te laten zien……..
En toch denk ik dan met enig sentiment terug aan de tijd dat ik zelf helemaal into de barbies was………hele woensdag-middagen na school was ik ermee in de weer. Vooral steeds aan- en uitkleden was een grote hobby. Onze handige oma had een barbie-bruidsjurk met sluier gemaakt voor mij en m’n zusje……prachtig wast’ie. Gelukkig heb ik er geen complex aan overgehouden en ik ga er dan ook maar vanuit dat dat ook niet bij onze dochter het geval zal zijn. Geen barbie-maten voor Lien en ongetwijfeld ook geen barbie-maten voor dochterlief en da’s maar goed ook…………Barbies blijven nu éénmaal poppen……..

Lien’s poesje

En nee…….krijg nou niet gelijk van die vunzige gedachten bij deze titel!
Want Lien heeft het gewoon over ons toekomstige huisdier! Ons kleine lieve witte Britt-katertje…….. Nou ja, of het beestje inderdaad lief is, moeten we nog maar eventjes afwachten :-). Met een beetje pech sloopt hij in no-time ons hele interieur door overal in te klimmen, op te springen, af te vallen en doorheen te rausen…… Nu zijn wij in huize de-Kock wel wat gewent met onze twee ‘badaapjes’………oftewel met Senna & Jens. Er is al het nodige ondergetekend (muren bijv.), kaal-gebutst (deuren), geknoeit (bank) en stukgeknipt (kleding). Dus wat kan er nog gebeuren???? De gordijnen misschien……..dat is het enige wat nog redelijk met rust gelaten wordt door de kids.
Ach, we zullen het wel zien……en anders heb ik meteen een goede reden om over een tijdje alles te vervangen! En dat is toch wat vrouwen het liefste doen………zo met de regelmaat van de klok alles het huis uit en huppakee nieuw spul naar binnen! Jammer dat onze portemonnee dat niet ieder jaar toelaat, anders zou ik het wel weten….:-)
Voorlopig blijft alles even staan, totdat we weten of Big Boy inderdaad zo lief is als hij eruitziet!!! Met een beetje geluk mogen we hem volgende week ophalen……..kan niet meer wachten……..
boy_39.jpg