Lien’s postbode

“Dingdong” doet de bel om 14h15 vanmiddag.
De postbode met 2 dikke enveloppen die niet door de brievenbus pasten. En ik schoot al in de lach toen ik het handschrift op de enveloppen zag………..die kwamen van 10us!!!!! Dat wist ik al zeker en helemaal toen ik las wat erop stond:

Aline Broeks
T.b.v. Help Lien de 80 door!!!!

Na het openen van de enveloppen wist ik meteen dat onze vrienden uit Arkel er niet in geloven, die 80! Ik heb nog net m’n broek niet natgeplast van het lachen…….een complete verbanddoos zat er in…………
Vette watten, steriele gaasjes, wondcompessen, schaartjes, rolletjes verband, pleisters……….hééééél veel pleisters, nog meer rolletjes verband, nog meer watten en nog meer pleisters!
Werkelijk niet te geloven zoveel!!! Als ik dat allemaal nodig heb tijdens de 80, geloof me…………dan ben ik er al lang mee gekapt, dan ligt Lien inmiddels al lang lekker op haar bedje! Dan loop ik niet meer midden in de nacht op een verlaten fietspad op 100 m m’n voordeur voorbij, dan slaat Lien af richting Roek en duik ik m’n bedje in……..TOEDELEDOKIE!!! Maar eh………dank lieverds……..mocht ik het dan toch nodig hebben, dan heb ik er nu in ieder geval genoeg van op voorraad! Mwhaaaa (= kus)
Nu nog een privé-verpleegster (of verpleger…..nog beter ;-)) zien te scoren.
Neu…..dat fonds loopt goed……’help Lien de 80 door’!!!!

Lien’s Ski-vakantie!

Yep……..hij is geboekt!
Tenminste…………het chalet is geboekt, de rest volgt vanzelf ;-). Heerlijk idee dat we in januari weer richting de sneeuw kunnen. Allebei onze ouders (oftewel de opa’s & oma’s) gaan weer mee. Buiten het feit dat het erg gezellig is om met een clubje te zijn, heeft het voor ons nog een bijkomend voordeel! We hebben dan nl. oppas voor de kindjes. Wat een luxe!!!! Beide oma’s durven het op hun leeftijd niet meer aan om nog op de ski’s te stappen en vinden het dan ook heerlijk om met de kindjes in de sneeuw te ravotten en lekker wat aan te tutten in een luxe chalet op de bergen tussen de sneeuw. Senna zal dit jaar voor het eerst ook op de latten gaan en ze heeft het er nu al over. “Mama, ik wil dan ook op zo’n skate-board!” roept ze steeds. Nou vermoed ik dat ze een snowboard bedoelt en we hebben haar al subtiel proberen uit te leggen dat ze daar toch nog echt te klein voor is en dat we het eerst maar es op 2 van die latjes gaan proberen! Ik ben erg benieuwd hoe ze het doet en of ze het leuk vindt……wat ik eerlijkgezegd wel verwacht. Vorig jaar wilde ze al niets anders dan meedoen met die kindjes op de berg, maar toen was ze echt nog té jong. Nu maar hopen dat de school niet al te moeilijk doet want we gaan nl. buiten de schoolvakantie skiëen! Met 4 jaar zijn ze nog niet leerplichtig, dus veel kunnen ze er niet tegen doen, maar het geeft toch altijd een vervelend gevoel als ze er niet mee akkoord zijn. Maar goed, dat is van latere zorg. Voorlopig is er iets geboekt en gaan wij mooi naar de Zwitserse Alpen eind januari! En wie koffie wil komen drinken, is welkom………neem wel je ski’s mee ;-)…….

Struisvogelpolitiek

Wat ben ik er toch goed in!!!!
“Wat??? Huh??? 80??? v.d. Langstraat???” reageer ik als mensen vragen hoe het gaat met de trainingen. Ik wil het gewoon niet weten dat het al over 1,5 week is. Ik doe gewoon alsof we nog wéken te gaan hebben en heb het liefst dat niemand me eraan herinnert. En waarom? Nou, omdat ik zo langszamerhand in m’n broek schijt bij het idee dat ik het écht moet gaan doen. Dat ik met m’n grote mond een jaar geleden tegen de buuv heb gezegd dat we dat klusje maar es moesten gaan klaren na het krijgen van 2 kindjes. Min of meer om te bewijzen dat onze lichamen dat nog best aankunnen, na 2x dikke toeter, 2x uitgerekte spieren, 2x bevallen en 2x zo’n 18 kilo te zijn aangekomen en weer te zijn afgevallen. Waarom verzin ik toch altijd van die stompzinnige dingen. En de buuv? Nou da’s helemaal een mooi verhaal………die heeft het hele jaar gedacht dat ik er niet tegenop zag en dat ik die 80 wel even zou lopen. Nou wat blijkt? Lien krijgt de kriebels, Lien wil eigenlijk helemaal geen zere voeten, zere kuiten, zere bovenbenen, zere billen……..oftewel een lichaam wat de eerste dagen na de 80 niet meer helemaal lekker functioneert! En dat is nog in het meest gunstige geval!!
En toch ga ik van start! No matter what! Hopelijk zijn de weergoden ons een beetje goed gezint de 9e september! Een beetje regen overleven we ook nog wel, maar die stortbuien van de afgelopen dagen…….huilen met de pet op!!
Maar tot volgende week zaterdag duw ik gewoon m’n kop in ‘t zand. Die struisvogelpolitiek bevalt me wel……….en mocht ik de eindstreep niet halen ga ik gewoon verder met die politiek! De 80 gelopen???? Ik???? Nou eh……..een stukje ervan…….

Lien’s 11 uur dip

Ik vraag me altijd af of ik de enige ben die daar last van heeft…..
een 11-uur dip, net zo iets als de ‘4-uur-cup-a-soup-dip’! Zo rond elven dan moet ik even m’n gedachten verzetten, dan moet ik even iets anders doen, dan moet ik gewoon even surfen op het internet, m’n log checken, koffie drinken en begin ik al stiekem wat honger te krijgen. Natuurlijk pak ik niets te snoepen……..ik wil tenslotte niet meedoen aan de Sonja-Bakker-Hype, dus dan moet ik ook niet mezelf dik gaan eten. Eigenlijk kan ik wel concluderen dat m’n concentratie-vermogen dan daalt naar een punt ver beneden het wenselijke……….tenminste………voor m’n baas dan! Voor mezelf is het wel gunstig om even helemaal af te dwalen van de cijfertjes, de grafieken, de reisburo-gegevens en de hotelboekingen. Even lekker wegzwijmelen en doen alsof ik nog op vakantie ben. Gelukkig (voor m’n baas) duren die momenten niet zo lang. Even 10 minuutjes voor mezelf en dan kan ik er weer tegen…….in ieder geval tot de lunch. Het voordeel is dat de werktijden hier flexibel zijn en eigenlijk geldt er voor mij maar 1 regel………….en dat is dat m’n werk op tijd af moet! Hoe ik dat doe en wanneer dat is aan mij! Natuurlijk heb ik me te houden aan de regels binnen het bedrijf, maar toch is er een zekere mate van flexibiliteit waar ik ze erg dankbaar voor ben. Werken vanaf thuis, op andere tijden…….het is allemaal OK. Prima toch?
En de ‘4-uur-cup-a-soup-dip’???? Nou die is hier helemaal onder controle………..er staat een Cup-a-Soup machine!!!! Thnx baas!

Sonja Bakker??

Wat is dat toch met Sonja Bakker????
Iedereen kent haar opeens! Tenminste iedereen kent haar boek over afvallen…… Het schijnt helemaal super te zijn. Ik had voordat m’n schoonmoeder me het boek liet zien, nog nooit van het mens gehoord. En nu? Nou, in 1x hoor ik alleen maar ‘Sonja Bakker’ om me heen…… Prima hoor, daar niet van! Als dat dé manier van lijnen is, dan moeten m’n familie en vrienden het zeker niet laten. En ik moet toegeven, het boek ziet er goed uit. Geen rare dingen die je moet klaarmaken en je hoeft zeker geen honger te lijden. Alleen niet snoepen natuurlijk, da’s duidelijk. Niet dat ik enige intentie heb om ook het dieet te gaan volgen hoor………..!! Neu, da’s niks voor mij! Ik doe niet aan de lijn……..kan ik niet…….wil ik niet……..en boven alles………ik vind het niet nodig! Ik zit goed in m’n vel (een beetje te goed op sommige plaatsen ;-)) en dat wil ik zo houden. Ik ben moeder van 2 kindjes en dat mogen ze best zien. Natuurlijk kijk ook ik met heimwee terug naar die foto’s van voor de zwangerschappen…….strakke buik……..strakke billen……….maar ach……..ik kan me er gewoon niet toe zetten om daar iets aan te doen. Bovendien krijg ik dat niet terug door te lijnen. Ik ben zeker niet te zwaar, alleen de buik- en bilspieren moeten worden getraind. Ik ben er ook van overtuigd dat lijnen alleen niet genoeg is. Je moet bewegen……..veel bewegen………sporten……….spieren trainen. Tja en dat maakt het geheel nou zo moeilijk. Ik train voor de 80, loop 2x in de week tussen de 10 en 15 km. Dat is wel bewegen, maar ook daar krijg ik geen strakke buikspieren van. Ik zal gewoon op de grond moeten gaan liggen en die verdomde ‘Kwalitatief-Uitermate-Teleurstellende’ oefeningen moeten doen!!! En daar ben ik slecht in……….oftewel……….ik wil het niet, ik wil het niet, ik wil het niet!!!!

Op aanvraag

Tja……het wil nog niet zo lukken! Die wintersport-vakantie!
We zijn al volop aan het zoeken naar een accommodatie voor 8 personen, die nog enigszins te betalen is. Hebben we nu zoveel eisen??? Zijn we te kieskeurig??? Of heb ik nog niet hard genoeg gezocht??? Nou, ik denk geen van driëen! Er zijn opties genoeg alleen allemaal “op aanvraag” zoals ze dat dan noemen. Ook geen probleem dan boeken we gewoon “op aanvraag”! En wat blijkt dan? NIET BESCHIKBAAR…..nette mail ontvangen……met eventuele andere opties…….MAAR…….die zijn dan gewoon 3x zo duur! Niet zomaar een paar honderd euri duurder, nee echt…..gewoon het driedubbele voor een chalet of appartement. Out-of-the-question dus!!! En wat blijkt, Lien gaat wat verder zitten surfen op dezelfde site en ik vind gewoon wél andere betaalbare opties! Natuurlijk zit daar dan ook weer een MAAR aan……….ze zijn “op aanvraag”! ZUCHT……..
Nu weer 2 chalets aangevraagd in Saas Fee – Zwitserland. Nog nooit geweest……en daarom juist superleuk!
Maar dat wachten op feedback………..doodvermoeiend…………bijna nog vermoeiender dan skiëen!
Lien is duidelijk niet goed in wachten!!! Lien wil op wintersport!!!

kletspraat

We zitten met het gezin aan tafel te eten……..
Niet dat dat zo ongebruikelijk is, want eigenlijk eten we alleen op zaterdag (= frietdag) op de bank voor de TV. En ook dat is de laatste tijd geen optie, omdat Jens als nieuwe hobby “eten gooien” heeft uitgevonden. En ik kan je vertellen, het is niet leuk als de frietjes met appelmoes om je oren vliegen. In en om de eettafel kan hij toch minder schade aanrichten en is alles nog met een natte doek schoon te poetsen.
Afijn……een gewone doordeweekse dag en wij eten gewone “Hollandse pot” ………aan de eettafel……..en Marcel zit wat met Senna te dollen. Komt in 1x de opmerking: “Papa, niet zo van die kletspraat verkopen, dat doe je maar op je werk!”.
Eigenlijk best brutaal, maar ik proestte het uit van het lachen en Marcel eigenlijk ook. Maar het gekke is natuurlijk wel dat ze het van íemand gehoord moet hebben. Zoiets verzint een drie-jarige kleuter niet zomaar zelf. Ohoh…..wat worden we weer met onszelf geconfronteerd……en wat hebben kleine ‘potjes’ toch grote oren!!!!

Lotte-marathon

Ik liep maarliefst 3 dagen achter!!!! 😉
Had nog geen aflevering van de nieuwe serie gezien en dat kan natuurlijk niet met mijn “Lotte-reputatie”! Gisteravond heb ik mezelf de TV en DVD-recorder toegeëigend en ja hoor, lekker 3 afleveringen achter elkaar gekeken. Ik zit er weer helemaal in……… Geweldig, wat een type! Het gevolg is wel dat Marcel van verveling heel vroeg naar bed is gegaan, want tja……..wat moet je als man beneden bij Lotte als je de controle over de afstandsbediening kwijt bent! Inderdaad……..niks……..hij vertrok al vrij snel naar boven richting de computers en is lekker op tijd z’n bed ingedoken! Ook niet vervelend, maar Lotte kijken had even een hogere prioriteit ;-).
Lien is weer helemaal op de hoogte van de Lotte-, Vico-, Marcella-, Patricia- & Mark-perikelen……. Ach…..ieder z’n meug zullen we maar zeggen! Zolang ik niet ook nog Big Brother op de voet aan het volgen ben, valt het heus nog wel mee. Misschien niet eens zo’n gek idee………eerst Big Brother en dan Lotte………hmmmmm
Ach, dat gaat toch niet lukken. Lotte moet altijd al opgenomen worden! De moeders (+vaders) onder ons snappen wel dat half acht precies spitsuur is in een gezin met jonge kindjes. Big brother komt zelfs nog vroeger……no way dat ik dat ga halen! Nee…….Lotte is al mooi genoeg…….het wordt weer genieten dit seizoen!

Leve de SMS!

“Goed aangekomen, mooi hotel en het wordt vandaag 43 graden! Het is nu al snikheet! En het zwembad-water is zo warm dat het aanvoelt als soep!” was de eerste SMS deze morgen die ik ontving van zus-lief. Ze is gisteren vertrokken naar Turkije met een nichtje van ons…….een ‘meidenvakantie’! Kei-leuk natuurlijk, maar ik mis haar altijd al voordat ze maar vertrokken is. We kunnen elkaar gerust de hele week niet zien, maar weten dat ik niet even bij d’r kan binnenlopen is toch anders. Of eerlijkgzegd is het andersom…..weten dat ze niet ieder moment bij mij kan binnenlopen…. Dat is nl. iets wat ze regelmatig doet, net na het eten……..even helpen met de kindjes in bad doen enzo! Erg gezellig altijd…
Maar nu zit ze dus in een zéééééér warm en zonnig Turkije. Een heel eind weg! Zonder man, 2 blonde Hollandse dames………oppassen geblazen dus!
Gelukkig is het een type, of betergezegd zijn het allebei van die types, die hun mondje wel kunnen roeren, lekker nuchter zijn en zich niet in 7 sloten tegelijk zullen bevinden, maar toch…. Ze is en blijft m’n kleine zusje, ondanks haar 34 jaar! Gelukkig bestaat er tegenwoordig SMS!!! Ik heb haar dan ook teruggestuurd: “Nou als er dan een hoop mannen in het zwembad zijn, dan heb je soep met ballen!”

Poeh Poeh

Wat een ochtend!
Thuis verliep eigenlijk alles vlekkeloos…… Mams, kids…..alles was op tijd wakker, zelfs Marcel! Het heeft er dus ook echt niet aan gelegen dat ik te laat was weggereden…..10 voor 8 zat Lien in de auto. Ik wil vervolgens de snelweg opdraaien en ja hoor…….file!!! 3 kwartier stil gestaan met de motor uit!!! De zon schijnt weer es…….zodra die wat te laag staat ‘s-ochtends zijn er altijd van die slapers die niet opletten, met als gevolg ‘une accident terrible’. Ziekenauto’s, politie, sleepwagens….ik heb ze allemaal gezien vanochtend.
En tja 3 kwartier stilstaan haal je echt niet meer in door ff flink door te trappen als je dan uiteindelijk wat vrij asfalt tegenkomt. Najaa……dan maar wat later vandaag!
Zij het niet dat het hier op de zaak ook niet vlekkeloos verloopt………printer heeft weer kuren waardoor ik niet verder kan! Dan maar even snel een logje plaatsen ;-)….
Ik denk dat ik mezelf vandaag maar es heel rustig ga houden en mezelf zeker niet druk ga maken! Het helpt niks en blijkbaar moet het gewoon zo zijn……
De goden zorgen gewoon voor een rustige opstart na m’n vakantie! Thnx…..