Lien zegt dag!

We zijn gepakt!!! En zonder kwaaie koppen (tot nu toe) :-)……
Morgenochtend om 5 uur gaat de wekker en rond half 7 gaan we rijden! Lekker vroeg, dus zeker geen ruimte meer voor nog een log!
Rest mij alleen nog het volgende:

TOT BINNENKORT, LIEVE LOG-LEZERS! 🙂
LIEN ZEGT MET EEN HEERLIJK GEVOEL: “DÁÁÁÁÁÁÁG!”
img_4661_resized_2.jpg

Lien’s vakantie!

“Krijg jij vakantie vandaag?” ……… “Nee? Oh, dan was ik het!” 🙂
Wat een heerlijk idee, dat ik vanmiddag het kantoorgebouw uitloop en de komende 3,5 week hier niet meer zal binnenstappen! Lien is er klaar voor…….ik ben helemaal in de vakantie-stemming. Koffers zijn al ver gepakt………en ja………er staat kofferS wat inhoudt dat het er meer dan 1 zijn. Na een goed gesprek met Mar10e over wat zij voor 4 personen allemaal in één kipling-tas had gepakt, ben ik toch alles maar weer gaan uitpakken en checken of het wel daadwerkelijk mee moest! En ik moet toegeven, ik heb er het één ander uitgelaten en terug in de kast gelegd. Goed he?! Maar dan ineens beginnen mijn oververhitte hersencellen te stomen en vind ik dat ene jurkje toch wel erg leuk staan bij Senna………en dan toch vind ik dat ene broekje voor Jens echt wel heel stoer………en dan toch vind ik dat er voor Marcel te weinig shirts in zitten……….en dan toch pak ik dat ene rokje wat nog aan de waslijn hing voor mezelf ook nog maar in. Kortom, ik heb zoveel moeite met selectief inpakken!!!!
Inmiddels heb ik het kunnen beperken tot 1 koffer voor ons 4-tjes en een klein koffertje voor onderweg, maar daar zit dan ook echt alles in voor onderweg. ……toilet-tassen enz……..alles voor ons 4-tjes.
Maar ach……..voor wie moet ik nu eigenlijk mezelf verantwoorden over wat ik allemaal meeneem? Hoogstens voor Marcel want die moet het tenslotte allemaal een plekje in onze auto geven. Ik heb wel eens geprobeerd om mee te helpen met inladen……….nou………dat was geen goed plan. Dat is duidelijk iets wat M & A niet saampjes moeten doen. Nee…….dan loopt Mars de hele tijd te vloeken dat ik teveel meesleep en dan ben ik vervolgens weer kwaad omdat hij niet zelf z’n spullen inpakt, maar ik dat moet doen en dat hij dan ook niet moet zeiken! Nee……..er zijn een hoop dingen te bedenken die gezellig zijn om samen te doen, maar eh…….niet de auto inpakken! De taken zijn duidelijk verdeeld………..ik neem het inpakken in de tassen/koffers voor m’n rekening en hij laad de auto in!
Goed geregeld………..als we tenminste willen vertrekken zonder kwaaie kop!

Lien & ‘kleine’ crimineeltjes

Je zal maar 3 jaar oud zijn……….en net zindelijk………na al die keren dat je ouders je hebben aangespoord om toch zeker niet in je broek te plassen! Zo trots als een pauw dat je geen luier meer aan hoeft, ga je voortaan op pad met papa & mama! En dan gebeurt het dat je nodig moet plassen!!!!! En wat zie je als 3-jarige peuter?????? BOSJES!!!! “Hartstikke goed!”, moet mama gedacht hebben……..ook helemaal trots dat hij toch zeker niet in z’n broek heeft geplast! Maar wat doet zo’n zwaargestoorde malloot van een politie-agent die dit ziet? Nou………..die geeft de kleine van 3 een boete van 75 euro! In één woord “SCHANDALIG”!!!!!!
Kom op zeg…………..GA BOEVEN VANGEN!
Mijn mening is in ieder geval dat ze bij de politie hoognodig de prioriteiten op de juiste manier moeten leren stellen. De agent die dit heeft gedaan, heeft ongetwijfeld zelf (nog) geen kinderen. Die weet niet hoeveel moeite het soms kost om je koter van die pampers af te krijgen. Het joch zou gewoon van schrik weer in z’n broek gaan plassen! Nee, daar zit je als ouders op te wachten. Als het mijn kind zou zijn geweest, dan zou ik mooi alle pamper-kosten wekelijks op het politie-bureau gaan declareren!
Maar gelukkig gaat het hier niet om één van mijn kinderen. De jongste lukt het net om “bahbah” te zeggen als heel z’n broek vol zit en Senna wil alleen maar op nette schone WC’s plassen……….óf op haar potje (lees: troon!). De bosjes??? Neu…..dat is niks voor mijn ‘prinsesje’ :-).

Lien & Criminelen

Ik heb al eens gelogd over het feit dat Nederlanders het hoogste IQ-gemiddelde van Europa hebben…en dat wij helemaal terecht onze Belgen-moppen tappen! Nou, als ik dan vandaag op Nu.nl weer lees dat ze verdomme de verkeerde gevangene hebben vrijgelaten, dan begin ik toch echt in het bovenstaande te geloven! Niet dat ik de Hollanders vrijpleit van zulke taferelen hoor, gezien de ontsnapte TBS-ers van de laatste tijd. Maar een vrijlatingsprocedure aanpassen en dan nog de verkeerde door de deur naar buiten laten wandelen, sorry…………dat vind ik toch echt te zot voor woorden. En we hebben het dan niet over een huis-, tuin- & keuken-tasjes-dief hoor! Nee een crimineel die zit voor gewapende overvallen etc. Lekker dat zo’n type weer op vrije voeten rondloopt.
Misschien oordeel ik te hard, maar a) het personeel dat dit geflikt heeft, moeten ze meteen ontslaan en b) als ze die crimineel ooit nog te pakken krijgen, dan zou ik hem geísoleerd levenslang opsluiten! Opzouten met die mafkezen…….
Hetzelfde gemieter met al die pedofielen. Zeker in België is het de laatste tijd weer raak! En ze kunnen dan van alles uithalen, maar van kinderen moeten ze toch werkelijk met hun poten afblijven!!!! Gewoon castreren die handel en in de krant de plaats en het tijdstip noemen waar ze ‘m weer loslaten, dan lost dat probleem zich vanzelf op……..
En terwijl ik dit log begin ik al te koken. Nee, ze kunnen alles uit m’n huis jatten en dan ben ik zeker NIET BLIJ, maar als ze aan m’n kinderen komen, nou dan is de wereld nog niet klaar met LIEN……en zeker niet als ik weet wie het geflikt heeft!
Dus……….alle idioten op deze aardkloot……….WATCH OUT!!!!!!

Uncategorized

Lien’s lijf

Dat is dus niet gebouwd voor zulke temperaturen! Da’s wel duidelijk………
Het gaat dagen goed en dan houdt het in één keer op! Afgelopen woensdag was één van die dagen dat ik het niet meer trok. Nou was dat op zich niet verwonderlijk met die extreme hitte en ik was ongetwijfeld niet de enige persoon die toen niet wist waar ze het zoeken moest. Gisteren ging het weer prima, maar toen scheen de zon ook niet de hele dag……..in tegenstelling tot vandaag! En vandaag……tja…….Lien zit momenteel weer binnen met een kloppend hoofd! En JA…….ik heb genoeg gedronken……en JA…..ik heb goed geluncht……en JA……ik hou me héééééél rustig. Daar ligt het dan toch blijkbaar niet aan. Waaraan dan wel??? Wist ik het maar!!!! Er zit niks anders op dan nog rustiger aan te doen om te zorgen dat het niet gaat eindigen in een migraine. Wat natuurlijk niet meevalt met 2 kindjes om je heen. Bovendien is Senna er vandaag net zo slecht aan toe als ikzelf! Ze is al humeurig opgestaan en de hele dag roept ze al, “mama…..mama……mama…..mama…..mama”. Niks is er goed en ik moet echt alles aandragen……….leuk hoor kindjes!!!! Maar niet altijd………. Gelukkig is er morgen weer een dag, hopelijk zit de hele familie dan een beetje beter in z’n vel………
Goed gepland Lien……….EEN VAKANTIE IN SPANJE……..altijd verzekerd van lekker weer………maar goed dat ik er zo goed tegen kan……ahum!

Jeugdzorg Mars & Lien

Ja hoor…….wij hadden het gisteren weer aan onze ‘fiets’ hangen!!!
Gaat de bel om 19h00, we zaten nog heerlijk een ijsje als dessert te eten. Een meisje op helemaal kapot-gelopen blote voeten aan de deur, die met een beverig stemmetje aan Senna vroeg of mama ook thuis was. Nou, natuurlijk was ik er en ging ik even polshoogte nemen. “Mevrouw, wilt u mij alstublieft even wegbrengen?” was de vraag. Nou daar sta je dan!!! “Waar naartoe?” vroeg ik vervolgens. Ze wilde naar vrienden in Loon op Zand. Hortend en stotend kwam er een onsamenhangend verhaal uit, dat ze was weggelopen thuis en zeker niet naar huis terug wilde. Ze was al een paar uur op haar blote voeten aan het ronddabberen en dat was dan ook duidelijk te zien. Het kind zag er niet uit! 14 jaar bleek ze achteraf te zijn. We hebben tenslotte besloten de politie maar even in te schakelen wat ze in eerste instantie helemaal niet wilde. Maar wat doe je in zo’n situatie? Je gaat niet een kind van 14 ergens afzetten, zonder dat je weet dat ze in goede handen is!!! De politie leek echt de beste en enige oplossing en uiteindelijk hebben we haar kunnen overhalen. Vervolgens is de politie bij ons langs geweest wat natuurlijk weer de nodige indruk op onze dochter heeft gemaakt. De eerste vraag toen ze vanochtend wakker werd was dan ook: “is de politie alweer naar huis?” en ze geloofde me pas toen ze alle kamers had nagekeken of ze niet toch nog ergens verstopt zaten.
Afijn Bureau Jeugdzorg is tenslotte ingeschakeld en de agenten hebben het meisje meegenomen om op het bureau te kijken naar een passende oplossing.
Maar het hele voorval zet je wel aan het denken! Kinderen opvoeden…………écht de moeilijkste baan die er bestaat op de wereld!

Lien & de 80 van de Langstraat

Twee mensen overleden tijdens de Vierdaagse en Lien schrijft zich net in voor “de 80 van de Langstraat”!
Nou verwacht ik niet dat we op 9 september zulke extreme omstandigheden zullen hebben als nu, maar ik moet mezelf toch aardig tot de categorie “mafkezen” bestempelen nu ik het inschrijven defnitief heb gedaan. Nog even €17,50 overmaken naar de Stichting en mijn inschrijving is helemaal rond en Lien kan wachten op het rugnummer. De Buuv al ge-sms-t dat ik me heb ingeschreven en nu maar hopen dat zij dat ook daadwerkelijk gaat doen. Al kan ik me heel goed voorstellen dat ze op z’n minst twijfelt en misschien wel beslist om er helemaal niet aan te gaan beginnen.
Voor het inschrijven heb ik op de website www.langstraat.nl eerst nog even naar de foto’s van voorgaande jaren gekeken. En toch ben ik zo maf om mezelf aan te melden. Ik kan ook niet uitleggen waarom, maar als je 1x succesvol hebt meegedaan dan ben je simpelweg besmet met het 80-virus! Ieder jaar als ik dan langs de kant stond te kijken naar de start, had ik het gevoel aan de verkeerde kant van de dranghekken te staan. Ik hoorde daartussen……….daar tussen al die andere besmette mensen……..compleet in wandeloutfit……….petje, lichtgevend hesje……….behoorlijk zenuwachtig………..bang voor blaren en zere benen, waarvan je met zekerheid kunt stellen dat je ze krijgt!!! Nee leuk……..besmet zijn met het virus!!!!
Dus op 9 september gaat het weer gebeuren……..Lien doet mee aan de 80!
Ik ga in ieder geval van start, maar of de finish ook bereikt wordt………..tja………..dat zullen we tegen die tijd wel zien!

Lien’s mobieltje

“Driekwart van de vrouwen worstelen met hun mobieltje”, lees ik op Nu.nl……….
Stiekem moet ik al lachen, want het is zó echt waar! Bij Lien is het zelfs nog erger, die worstelt met 2 mobieltjes…….1-tje privé en 1-tje van de zaak. Jaja……ben blijkbaar belangrijk genoeg om er ééntje van de zaak te krijgen, maar of dat nou positief of negatief is……….daar ben ik nog niet uit. Ondertussen loop ik dus gewoon rond met 2 van die dingen. En als je me vraagt wat ik er nou allemaal mee kan…………..nou…………ehhh…………..BELLEN!!…….SMS-en!!!!……….en foto’s maken!!!! Maar hoe ik dan vervolgens weer die foto’s op m’n PC krijg??………GEEN IDEE! En hoe ik nou nieuwe beltonen download op m’n mobieltje??……….GEEN IDEE!
Nee, Lien neemt gewoonweg niet de moeite om de gebruiksaanwijzing door te spitten. Bovendien heb ik man-lief die in no-time precies weet hoe alles werkt en het dan vervolgens wel voor me doet. Al krijg ik als ik te vaak zeur wel zo’n RTFM-blik……….oftewel……….een READ THE FUCKING MANUAL-blik. Tja en geef ‘m es ongelijk!
De ideale vrouwen-telefoon? Heel simpel………..als het design maar mooi genoeg is! Gewoon zo’n bling-bling toestel, waar ik mee kan bellen en sms-en, dan vindt Lien het allemaal al lang best. En het liefst heb ik er dan een stuk of 7, ééntje voor iedere dag en ééntje voor bij ieder outfit!

Ik bel je zomaar even op
Ik moet je even zeggen, ben waanzinnig gek op jou
Ik bel je zomaar even op
Er is niets op deze aarde waar ik zoveel van hou

Sorry voor de niet-Gordon-liefhebbers, maar het flitste gewoon in 1x door m’n hoofd 🙂

Lien & de meteorieten-bbq II

Heerlijk hoor!!! Als het zo die 2 weken in Spanje ook is……..hoor je mij niet klagen!!!
Wat een heerlijk weekend hebben we gehad. Het weer was natuurlijk fantastisch, net als het gezelschap, het zwembad, de jacuzzi en het eten! Kortom: lekker zo’n meteorieten-bbq! Na het lekkere eten en de nodige drankjes waren enkele onder ons al aardig de kluts & de meteorieten kwijt :-). Het was natuurlijk een prachtige sterrenhemel, maar meteorieten waren er niet te zien, zelfs niet na zo’n 2,5 fles 43-likeur uit Spanje, behoorlijk wat bier, Bacardi en Baley’s. Lien had al snel de situatie van man-lief gezien en besloten dat het beter was dat ik het maar bij de ‘sapjes’ hield…..er moet per slot van rekening toch iemand een beetje voor de kids blijven zorgen!
Zelfs dat slapen in de sleurhut heeft wel iets! Niet dat ik veel geslapen heb, maar toch………..het sfeertje in zo’n hutje……….snurkende man………..kletsende Jens………de krekels………….dat brengt je toch alvast in de vakantiestemming! Eindelijk rond een uurtje of zes viel ik dan toch in slaap en dan is het verdomd snel weer 8 uur!!! Ach….gisteren wat vroeger naar bed en huppa……….vandaag weer ‘fit’ achter m’n buro………een beetje nazwijmelen van een zonovergoten zwem- & bbq-weekend……..
Ik zeg: “doe er mij zo nog maar een stuk of -tig!!!”

Lien’s opruimwoede

Het zal vast alles met de voor-de-deur-staande vakantie te maken hebben!
Dat gedoe bij mezelf……vanbinnen……alles is onrustig…….er moet in 1x nog van alles gebeuren! Ramen zemen, tuin opruimen, boven alles aan de kant, binnen alles extra schoon, vegen, schrobben, dweilen, zemen, stofzuigen, wassen!!! Vooral wassen……..heel veel wassen……..en dan vervolgens weer strijken……..en het duurt nog 2 weken voordat we werkelijk weg gaan!!!! Niet te geloven en hoe zeer ik me ook altijd voorneem om dit niet te gaan doen, lukt het me dus weer niet! En wat heeft het voor zin????? Alles ziet er na 2 weken ‘holiday in Spain’ weer niet uit. Een paar flinke regenbuitjes en de tuin ligt weer vol met bladeren. Bovendien ziet het er naar uit dat de pruimen precies rijp zijn tijdens onze afwezigheid. Nou, met een beetje fantasie kunnen je je wel voorstellen hoe het er dan uitziet als we terugkomen! Al die pruimen zijn uit de boom gevallen of geregend en dat is dan lekker gaan liggen rotten op de grond……….nee……….goed vooruitzicht! Misschien maar wat buren mobiliseren om een ‘pruim-pluk-dag’ te organiseren ;-). Het gaat dus lekker in huize ‘Broeks’…….zelfs het uitzonderlijk mooie weer kan me niet stoppen! Nu moet ik ook eerlijk toegeven dat mijn lijf niet is gebouwd voor zulke temperaturen, waardoor het minder erg is om binnen wat aan te rommelen. Maar toch………er zijn wel leukere dingen te bedenken om te gaan doen! Er zit niks anders op dan te accepteren dat ik gewoon zo ben, dat is dan toch een beetje van dat ‘gen’ dat ik van m’n moeder heb geërfd en geloof me, die is nog véél erger! Na al dat gepoets, opgeruim, gewas en gestrijk ben ik straks nóg harder aan de vakantie toe!!!! Komt goed Lien……..nog 2 weken!