Lien & de meteorieten-bbq

Vraag me niet wat het is!!!!
Ik heb werkelijk absoluut geen idee………maar het wordt georganiseerd door onze vrienden uit Arkel! Tja, en dan kan je dus van alles verwachten. Van waterballonnen tot vliegend bbq-vlees……. Ik ga m’n hoofd er dus maar niet over breken……..ik zie wel wat er allemaal op het ‘menu’ staat! Over 2 weekjes zijn we uitgenodigd om compleet met kids, bikini & pyama in Arkel te verschijnen. Zodat we onder het genot van de bovenvermelde meteorieten-bbq de vakantie kunnen doorspreken. Je weet wel…….het-wat-neemt-wie-mee-en-hoeveel gesprek……..het-hoe-laat-gaan-we-in-hemelsnaam-smorgens-vertrekken gesprek en het-wat-kunnen-we-allemaal-laden gesprek. Vooral dat laatste wordt interessant……..want als Lien op vakantie gaat, dan neemt ze het liefst gewoon het hele huis mee! Tja, en dat kan natuurlijk niet (waarom ook al weer niet?). Er is al een offerte aangevraagd voor zo’n supersonische dakkoffer, die we dus vervolgens ook echt gaan bestellen. Kan ik mooi weer wat extra meenemen!
Het zal dan ook nog een leuk gesprek worden tijdens die meteorieten-bbq (wat een k*t-woord trouwens). En die bbq die zal best leuk, gezellig, lekker & feest zijn, maar we worden verwacht daarna in de sleurhut te overnachten. Onder het mom van “alvast oefenen voor volgend jaar”. Op zich niet zo erg………best leuk………..maar als ik dan in een woonwagen mag slapen, dan wil ik ook dat Fransje Bauer langskomt!!!! Ik zie mezelf al helemaal met Mars in onze Dethleff liggen zingen: “als sterren aan de hemel staan……” Goh en dan vervolgens maar afwachten of die meteorieten niet op het dak van de Dethleff kletteren 🙂

Uncategorized

Lien’s vroege ochtend

Lekker…….m’n vrije vrijdag……..tenminste……..dat dacht ik!
Marcel moest naar Groningen vandaag…….conclusie……..VROEG UIT BED!!! “Nou, da’s mooi” dacht Lien “dan kan ik nog lekker blijven liggen tot de kindjes wakker zijn!”. Normaalgesproken (de afgelopen dagen tenminste) is dat tussen 07h00 en 07h30. Nog steeds héééél erg vroeg voor sommigen onder ons. Echter voor ‘huize De Kock’ zijn dat al zeer aangename tijden om wakker te worden.
Nou ehh…..dat liep dus even anders……05h50!!!!! En Jens begon te huilen. Mijn eerste gedachte “ja……dááááág Jens…….je blijft nog maar even in je bedje liggen…….mama komt wel over een uurtje of zo!” Maar die vlieger ging niet op! Wat bleek……..’t ventje had hoge koorts! Even getroost, geknuffeld, drinken gegeven, een paracetamol in z’n poeperd en nu ligt hij weer als een roosje te slapen. Maar mams niet natuurlijk, die is uitwakker net als onze dochter trouwens. Nou, dan maar meteen aan de slag…….ben ik mooi klaar met alles als het warmer begint te worden buiten. Aan ieder nadeel zit ook een voordeel zie je wel :-).
Straks snel met m’n witvis-benen de zon in………wie weet worden ze toch nog een beetje bruin!

Lien’s Britse Korthaar

“Mars, kijk es op deze website Brit ” stuurde ik Marcel gisteren een e-mail!
Helemaal geweldig………….Britse Korthaar kittens………….
Heel verstandig werd er de hele dag niet op mijn mail gereageerd. Hij wist al hoe laat het was!!! Lien is niet meer te stoppen……..
Het is nu inmiddels 2,5 jaar geleden dat we Boy (onze perzische kater van 7 kilo) moesten laten inslapen, nadat hij een kleine 10 jaar bij mij had gewoond. Tranen met tuiten heb ik gehuild en ik mis hem nog bijna iedere dag. Natuurlijk raak je wel gewend aan het niet-hebben-van een huisdier en JA……..het heeft ook zo z’n voordelen. Maar als je éénmaal zo’n beestje om je heen gewend bent, dan is het echt afkicken als je ineens niets meer hebt. Destijds was de keuze om geen ander dier te nemen erg gemakkelijk, want we hadden onze handen vol aan Senna die net ging lopen. Echter de laatste maanden krijg ik weer steeds vaker de kriebels en wil ik zo graag weer een poes in huis!
En mijn voorkeur gaat uit naar de Britse Korthaar. Waarom?? Z’n mooie volle vacht, z’n brede lichaam, en z’n grote brede kop……..daar val ik als een blok voor :-)!
Het karakter van deze kat gaat ook goed samen met kindjes, wat natuurlijk niet onbelangrijk is in ons geval. En misschien idealiseer ik de boel te veel, maar het lijkt me super-leuk om Senna en Jens te laten opgroeien met een huisdier. “Dan neem je toch een konijn” denk je misschien. Nou die optie heb ik serieus overwogen, maar als ik een “echtscheiding” (beetje moeilijk als je niet getrouwd bent) wil riskeren dan moet ik een konijn aanschaffen! Dat wordt hoogstwaarschijnlijk het welbekende “flappie”-verhaal…….
Nee, Lien wil een kat………….een Britse Korthaar!
britse_korthaar.jpg

Lien & het WK

Ik ben er klaar mee!!!! Afgelopen en uit……………
Je denkt toch niet dat Lien nog naar dat doorgestoken-kaart-WK-spelletje gaat zitten kijken! Wat denken die organisatoren daar wel?????? Dat wij kijkers, supporters, spelers etc. ze niet allemaal op een rijtje hebben? Aan het begin van het WK is er een balletje opgegooid dat er een land moest winnen dat gesponsord wordt door Nike! Nou, volgens mij heeft dat er alles mee te maken! Die sponsoren hebben al lang bekokstoofd welk land er gaat winnen en dan gaat dat maar ten koste van een paar scheidsrechters! Hoe moeilijk kan het zijn om met cameraatjes op het veld te werken? Hoe moeilijk kan het zijn om even goed te kijken of die rode kaart, die penalty, dat buitenspel inderdaad klopt????? Ze hebben allemaal al een headset op hun hoofd zodat de scheids- & lijnrechters met elkaar kunnen communiceren!!
“Nee sufkip, die penalty voor Italië was een “schwalbe”…..RODE KAART DUS!”
Jullie snappen het al……….Lien was voor Australië!!! (tenminste nadat Nederland eruit gewipt was) En ja, die Italianen zijn de lekkerste mennekes op het veld, maar dat wil nog niet zeggen dat ze de WK-beker verdienen! Hooguit een voetbal-beauty-contest-prijs………en dan wil ik die wel uitreiken :-)!!
Ik stop ermee! Kwam Lotte nu maar weer terug op de buis :-(…………….

Lien’s Oranjekater

Auw………………..dat doet zeer!
Ik ben niet een “in hart en nieren” voetbal-liefhebster, maar van een goeie oranje-wedstrijd kan Lien wel genieten! Vooral als ze winnen natuurlijk, maar ja……verliezen behoort ook tot het spel. En tja……..daar kwamen we gisteren weer wel achter! Wat een zenuwslopende wedstrijd!!! Ik kon het 5 minuten voor tijd niet meer aanzien en ben naar bed gegaan! Wat ben ik blij dat ik deze ochtend niet eerst mijn auto moest ontdoen van allerlei oranje-atributen! Maar een kater heb ik er wel aan overgehouden…………net als al die miljoenen andere Nederlanders. Over en uit voor Oranje!!! Die leeuw staat nu dus mooi wél in z’n hempje!!!!!! Enneh…….of dat nou ligt aan de scheidsrechter of niet……….maar als je het grootste gedeelte van de wedstrijd met 1 man meer loopt en zoveel schietkansen op goal krijgt en het lukt nog niet om dat k*t-balletje erin te knallen………..nou dan heb je dus terecht verloren!!!! Slim gespeelt door Portugal………..
Nee, gelukkig waren Kabouter Plop, Piet Piraat & K3 heel wat leuker om naar te kijken! En zonder enige schaamte konden Mar10e & ik met plop-muts en al terug naar huis na het ‘zomerfestival in Ahoy’. Daar zal menig oranjesupporter meer moeite mee hebben gehad! Die oranje petten, mutsen, shirts, schmink, vlaggetjes, spandoeken………..de hele mikmak kan terug in de kast! En onze plopmutsen?????? Nou, die houden we de komende weken mooi op ons hoofd!!!!! Makkelijk als de Lotte’s een ‘bad-hair-day’ hebben :-)!

Uncategorized

BRAAAAAAND!!!

“Dat was toch niet bij jullie van de week?” vraag ik aan kennissen die langslopen.
Er was begin deze week namelijk brand een straat verderop. In no-time een hoop vuur, rook, paniek………. De brandweer was gelukkig zo ter plaatse en had de boel snel onder controle. “Ja dus………dat was wel bij ons………we logeren momenteel in het Efteling-hotel!” was het antwoord. Schrik…..!!!!! “Shit…….da’s erg……..was het de bbq?” vraag ik nog in mijn onwetendheid. Dat was het eerste waar ik aan dacht met het mooie weer van afgelopen week! “Nee, het houthok is door iemand aangestoken!”
“Aangestoken???” reageren Mars en ik tegelijk!!!! Dat is natuurlijk helemaal niet te geloven! Hier bij ons…..in Sprang-city……!!!!!
“Ja en het is maar goed dat ik niet weet wie het gedaan heeft!” Een heel begrijpelijke reactie…… Het zal je maar gebeuren dat iemand anders bij jou de boel in de fik steekt! Wat lopen er toch een hoop ‘zieke’ mensen rond op deze aardbol……mensen die erop kicken om een fikkie te stoken bij iemand anders…… Gelukkig was er niemand thuis en is er alleen materiële schade. Maar ook dan ben je niet blij……zeker niet als het met opzet is gedaan!
Gisteren is er bij ons een hoop hout afgeleverd om het schuurtje en de schutting verder af te maken. Stel je voor dat zo’n mafkees ‘t heeft gezien en denkt “da’s een leuk brandstapeltje!”. Ik moet er niet aan denken……….
Toch triest dat ik gewoon blij ben dat het nu regent……………nat hout brand in ieder geval niet zo snel……….

Lien’s verhuisdrang

Ik word aangestoken door iedereen om me heen!
Er wordt verbouwd, verhuisd, gekocht & verkocht………..sjonge! Met als gevolg dat Lien ook op funda zit te loeren naar alles wat er te koop staat in de buurt. En erger nog……. niet eens alleen maar in de buurt, ik zit ook gewoon in Gorinchem te zoeken! Niet dat we zomaar gaan verhuizen, maar ik word toch duidelijk beïnvloed door alle verhuis-drift van onze vrienden! Gelijk hebben ze hoor, allemaal stuk voor stuk gaan ze erop vooruit. Superleuke huizen gekocht…….en sommigen willen eerst hun eigen huis verkopen en gaan dan vervolgens op zoek naar iets nieuws. Zo gezellig om weer helemaal te bedenken hoe je nieuwe huis zou moeten worden van binnen en van buiten. Maar als Lien bij zoekcriteria dan precies aangeeft wat ze zoekt, tja……..dan komen we toch steeds weer bij het “onbetaalbare genre” uit :-(!
Zeg nou eerlijk……….wie wil er nou niet vrijer zitten, meer grond & groen om je heen……….als het kan ook nog wat meer ruimte van binnen……….en dan ook nog minimaal de luxe die we nu hebben……..dwz mooie complete badkamer & keuken! En als Lien dan zo’n mooi woonboerderijtje ziet, dan word ik daar meteen verliefd op……..zie ik mezelf al helemaal iedere ochtend de geitjes, schaapjes en kippen voeren! Heerlijk lijkt me dat……….maar ja………..momenteel onbetaalbaar! Dus blijf ik maar gewoon met beide benen op de grond staan en realiseer ik mezelf maar weer es dat we het zo slecht niet hebben! Bovendien zijn we (=man-lief & paps) zelf nog steeds aan het klussen aan dit huis! Het is nog lang niet af………..en volgens de mensen om ons heen, ga je pas verhuizen zodra je klaar bent in het huidige optrekje! Nou……..en dat duurt nog wel een tijdje!!!!!
Maar…….dromen mag………en wie weet ooit……”Boerin Lien”!

Belgische Koffiekoeken

Nou, als het zou kunnen……………doe mij maar iedere dag!!!!
Weer een reden gevonden om niet in België te gaan wonen. Ik zou zo binnen een jaar een stukje ‘ronder’ zijn met al dat lekkers…… Wel een pluspunt om met Belgen samen te werken, dan krijgen we ze af en toe en blijft het heerlijk! Niet dat Hollands gebak niet lekker is hoor………..heerlijk zelfs………en daar kan Lien ook geen “nee” tegen zeggen! Maar die koffiekoeken………..precies goed……….en het LIJKT gezonder (wat natuurlijk je reinste onzin is), gewoon puur omdat er geen slagroom in, op of door zit.
Jullie begrijpen het al……..het was weer feest deze ochtend en ik heb me weer heerlijk tegoed gedaan aan zo’n lekkernij! Het is wat-dat-betreft een “GOEIE” week :-).
Maandagochtend én middag al aan het gebak gezeten en nu vandaag weer zo’n Belgische koffiekoek. En, oh ja, zondag was het vaderdag…….dus ook gebak! Maar goed dat ik niet aan het één of andere punten-dieet ben begonnen. Ga ik ook niet doen hoor, daarvoor ben ik een te grote snoepkont! En laat mij maar lekker…….ik weet zelf héél goed waar de grens ligt en wanneer ik een zogenaamde “balansdag” of betergezegd “balansweek” moet invoeren. Zo’n dag zet geen zoden aan de dijk natuurlijk, dus dan gaan we voor een hele week balanzen! Wat dat ook moge betekenen………. Is weer zo’n nieuwerwetse term die is bedacht voor gewoon een dag lang honger lijden, zo min mogelijk eten en wat je dan naar binnen propt moet zo weinig mogelijk caloriën bevatten en zo gezond mogelijk zijn! Niet te vreten dus………….. 🙂 Nou ja, een lekkere salade kan ook heel goed smaken…….maar die uitgebakken spekjes, de walnoten, de pijnboompitjes, de feta-kaas en de dressing maken het dan weer net lekker en zijn toch ook allemaal niet supergezond…… Ach ja, een weegschaal heb ik gelukkig niet in huis en ik heb ook niet de behoeft er ééntje aan te schaffen. Ik merk vanzelf aan m’n kleding of het de verkeerde of goede kant op gaat, daar heb ik zo’n ding niet voor nodig. En zolang ik m’n (laatsgekochte) kleding nog pas, mag ik dus gerust zo’n overheerlijke Belgische koffiekoek van mezelf. Je moet tenslotte “doen waar je goed in bent” en snoepen hoort daarbij!

K3

Yep…….we gaan het echt doen!
Naar het zomerfestival in Ahoy………aanstaande zondag!
Mar10e, ik en de twee kleuters (of kan ik beter zeggen wij 4 kleuters ;-)). Ik heb het nog niet al te hard geroepen want hoe krijg ik in hemelsnaam een kind van 3,5 uitgelegd dat ze echt nog een paar nachtjes moet wachten. Bovendien als ik de naam Jamie Lee laat vallen, dan wil ze meteen NU naar haar vriendinnetje toe! En echt niet wachten tot zondag…… Bovendien, steeds als ik haar vertel dat we naar K3 gaan dan krijg de reactie “ja mama, als ik later groot ben he?!” en ik maar proberen uit te leggen dat we zo lang nu ook weer niet gaan wachten! Ben erg benieuwd naar die gezichtjes zondag! Ze zullen het wel prachtig vinden………..en de mama’s ook vrees ik.
Kom op Lien, niet zeuren, K3-staartjes in, minirokje uit de kast en nog even heel hard oefenen………de songteksten en de dansjes natuurlijk. Ga mezelf daar weer es lekker kind voelen…. “Oh ja lélé…..ik voel me plotseling zo oh ja lélé……….oh ja, oh lé!”. Nee dat komt helemaal goed met de Lotte’s, nog ff en we maken onze eigen CD met videoclip….pfff

Lien’s lege hoofd

M’n hoofd is leeg……….en toch zit ik te loggen!
Ik type gewoonweg maar wat en zie wel wat er op het beeldscherm verschijnt. Wel raar om gewoon te loggen zonder ook maar enige inspiratie!
Tenminste zo voelt het, en toch zal het er wel zijn……..anders had ik allang op de bank gelegen met een goed boek of zo. Maar nee, de PC trok me weer naar zich toe “kom Lien….loggen!”. Misschien ook een soort van verslaving? Najaa……zal zo’n vaart wel niet lopen!
Heb blijkbaar te hard gewerkt vandaag (jaha….dat gebeurt wel eens!), te veel met cijfertjes zitten stoeien. Kan heel vermoeiend zijn hoor! Zeker met mijn huidige energie-level……. Gelukkig komt de vakantie al in het vooruitzicht…….nog een week of 5 geloof ik! Heerlijk idee om straks met m’n luie reet op een badlaken in de zon te liggen! En dan te bedenken dat je dan je uiterste best doet om je hoofd leeg te krijgen………….zo leeg mogelijk!! Wat zit ik nu te zeiken…………lukt me blijkbaar ook al gewoon hier in Holland ;-). Ga ik straks bepakt en bezakt een takke-eind in de auto zitten om helemaal in Spanje te gaan relaxen! Wat er hoogstwaarschijnlijk helemaal niet van komt, omdat we dan nog veelste druk zijn met het ‘op-de-kindjes-letten’……en dan bedoel ik niet alleen de kleintjes!
En toch………..Spanje…………hmmmmm………..het idee alleen al………..zon, zee, strand…………een terrasje………Sangria’tje bij de hand………..ma camisa negra……….OLA……… 🙂
Kaartje sturen naar alle vrienden hier in Holland…………groetjes, Lien Leeghoofd