Lien’s Smart Home

Dit is het!!!
Mars ik wil zo’n huis!!!!! Ik wil ‘t, ik wil ‘t, ik wil ‘t………. 🙂
Alhoewel………de optie om ervoor naar Dubai te moeten verhuizen is natuurlijk iets minder! Maar Lotte zegt: “introduceren in Nederland die huiskes!”
Heb net op Nu.nl het volgende gelezen:

“Stel je voor. Je komt thuis na een dag hard werken. Bij thuiskomst zetten je robotbedienden koffie, je was is gestreken en het stofzuigen is al gedaan. Iets uit een science fiction film? Nou nee. In Dubai worden zogenaamde “smart homes” opgeleverd. Voorzien van alle luxe en de nieuwste technische snufjes.”

Wordt dit echt het huis van de toekomst??? Nou, dan hoop ik dat die toekomst binnen nu en een jaar of 5 is!!! Dan heb ik er tenminste ook nog wat aan………
Op die manier kan ik gerust weer terug naar een 5-daagse werkweek! Geen probleem…….komt er ook weer meer geld binnen om de ongetwijfeld hééééél wat hogere hypotheek af te lossen! Heeft Lien er allemaal voor over……….als alle toeters en bellen thuis verder onder controle zijn. Ik hoop dan natuurlijk ook op een boodschappen-robot en een kook-robot………tja………als je het dan toch automatiseert, dan maar gelijk alles! Zodat we verder alleen nog maar de leuke dingen des levens hoeven te doen (+ een beetje werken dan…..). Enneh…..niks geen mannen-van-mars-en-vrouwen-van-venus-gedoe, gewoon een extra robot-vent uit Dubai, zou ik zo zeggen!
Dit is echt een gat in de markt!!! Mars, als jij dan alvast de beveiliging (jouw vakgebied) van deze computer-aangestuurde huizen kunt ontwikkelen, hebben we 2 vliegen in 1 klap! En een gaaf robot-huis en een hoop geld verdiend!!!
Ehhhh………..m’n fantasie slaat op hol geloof ik en aangezien de werkelijkheid momenteel er toch iets anders uit ziet, ga ik maar snel weer aan de slag :-)!

“Ik heb er geen kracht meer voor”

“Mars”, vraag ik gisterochtend, “wat vind je van het T-shirt dat ik voor je heb meegenomen?”.
“Voor mij?” zegt’ie nogal verontwaardigd (alsof ik nooit iets voor hem meebreng). “Je denkt toch zeker niet dat ik in een T-shirt van J&G (Joling & Gordon) ga rondlopen!!!”, krijg ik meteen te horen! “Nou…….ik dacht dat is misschien wel leuk als je gaat squashen” zeg ik vervolgens quasi nonchalant…… Natuurlijk had ik kunnen weten dat’ie zo zou reageren. Hij moet echt niks van J&G hebben………. Nou, hij mag blij zijn dat ik geen roze voor hem heb gekocht want die vond ik eigenlijk nog het mooist!!!
Ik kon er zelf de humor wel van inzien, maar ik denk dat ik beter iets anders voor die 20 euri had kunnen kopen………..de cd van het concert bijvoorbeeld 😉
Alhoewel man-lief waarschijnlijk heel blij is dat ik dan voor het T-shirt heb gekozen wat hij achterin de kast kan proppen. Want de kans dat ik de cd mee in de auto naar Spanje zou nemen, zou natuurlijk erg groot zijn. En Marcel kan dan misschien best meezingen met al die nummers, maar dan toch pas nadat hij de beertender heeft leeggedronken!
Nee, dat T-shirt was de beste optie……enneh, dan doet’ie het toch lekker niet aan…….. Als ik zelf in een “oversized” bui ben en mezelf weer eens te dik vind voor allerlei mooi aansluitende shirts, kan ik het altijd nog zelf aantrekken…………lekker samen met m’n kamelen-smoking-broek!
Binnenkort toch nog ff checken of ik de cd alsnog via internet kan bestellen!!!

Toppers in Concert

Wauw………..wat was dat GAAF!!!!!
Echt kicken……..op wat parkeerproblemen, overvolle restaurantjes en de stromende regen na dan ;-). Ons culinaire voorafje aan de show is uiteindelijk uitgemond in een snelle hap van de FEBO, maar dat mocht de pret niet drukken! Het was van het begin tot het eind één groot feest, allemaal bekende nummers…….superhoog meezing-gehalte! En een show dat ze ervan gemaakt hadden……….geweldig!!! Natuurlijk begon het feest voor de Lotte’s met het aanschaffen van de bijbehorende J&G T-shirts…….
“WAT EEN ARMOE” en “IK HEB ER GEEN KRACHT MEER VOOR”! Zo fout dat ze gewoon weer leuk zijn!
Daarna op zoek naar ons plekje in de Arena………..sjesus……….we wisten natuurlijk dat we in de bovenste ring zaten, maar dat ze ons kaartjes hadden verkocht voor de op één na hoogste rij, dat was ff schrikken!!! WAT EEN HOOGTE!!!! Maar een prima overzicht en de enorme beeldschermen die in een cirkel boven het podium hingen, zorgden ervoor dat we alles precies konden zien en volgen. Het mocht de pret niet drukken en we hebben echt een super-avond gehad. Naast ons zat een “leuk” gabber-type (dhuuu…..zo’n jaren 90-stijl…….of betergezegd GééN stijl) waar we enorm om hebben moeten lachen…….wat een type! Ja ja…….ik geef het eerlijk toe…….ook Lotte lacht wel eens andere mensen uit! Zulke gemakkelijke humor, die kun je toch niet uit de weg gaan??? 😉
Persoonlijk vond ik de Robbie-Williams-medley van René Froger superleuk en het slot was ook geweldig……. “Zing met me mee” van Gerard Joling was het aller-aller-aller-laatste nummer, zodat je overal op straat en in de parkeergarages dat nummer nog door iedereen hoorde meelallen……..en misschien wel door ons het hardst 😉
Het lachen verging ons echter wel toen we realiseerden dat het nog wel eens een tijdje kon duren voordat we de parkeergarage uit waren! Om precies te zijn kostte ons dat zo’n 1,5 uur!!! Zo rond half 2 zaten we eindelijk op de snelweg richting Utrecht……wat een drama! Het laatste stuk kan ik gelukkig met m’n ogen dicht rijden, want om eerlijk te zijn was dat eigenlijk iets te veel van het goede. Afin……3:00 AM en Lien lag in bed………maar Toppers was Toppie!!!! Als het aan mij ligt, ben ik er volgend jaar zeker weer bij!!! Alleen dan wel kaartjes MET chauffeur 😉

Toppers!

Terwijl Lien’s energie was gedaald tot het nulpunt door alle regen van de afgelopen dagen, heb ik me net opgedofd om zometeen te vertrekken richting Mar10e en vervolgens de Arena voor TOPPERS IN CONCERT!
Het kostte me enige moeite om de schakelaar bij mezelf te vinden……ff op het knopje drukken en ja hoor……humeur geswitched, omgekleed, opgemaakt en we gaan er weer voor……..een feestje bouwen met die mafkezen in de ARENA!
Ik zal heus niet de enige persoon zijn wiens humeur door de bakken regen (die perse deze afgelopen dagen naar beneden moest kletteren) enigszins verziekt is. En terwijl ik binnen met de kids zat te mokken hebben man- & vader-lief toch maar mooi van het rommelhok naast de garage een echte schuur gemaakt! De deuren ontbreken nog, maar het dak is al compleet klaar! En zelfs die twee hebben niet lopen klagen terwijl ze toch aardig nat zijn geworden……….
Maar aangezien we aan het weer echt helemaal niks kunnen veranderen (wat gevloek richting de weergoden heeft ook niet geholpen), moet ik me er maar gewoon bij neerleggen……..en we hebben nog 1 geluk!!!!! Het dak van de Arena kan tenminste dicht…..en Lotte gaat er dan ook vanuit dat dat het geval zal zijn tijdens een concert……….
Zo…….nu wordt het tijd om Mar10e op te gaan halen!! Amsterdam………here we come!!!!
En Lotte: DE KAARTJES NIET VERGETEN……… 😉

Lien’s Dialoog III

We hebben er weer ééntje op zitten………een dialoog-avond!
Was weer erg gezellig en soms ook confronterend…. 2 nieuwe mensen in de groep, voor wie het even spannend was wat dialoog nu precies inhoudt. Om eerlijk te zijn, vind ik ook iedere nieuwe dialoog-avond weer spannend. Je weet nooit wat er precies op je afkomt en dat is ook weer het leuke ervan! De groep heeft in een half jaar tijd toch wel een hechte band opgebouwd, zonder verdere verplichtingen…..wat prima voelt. Ik ga er graag heen, maar dat spreekt voor zich anders ga je natuurlijk gewoon niet!
Gisteren was er een thema bepaald “veiligheid”…….en wat het voor je betekent. Wat mij betreft moet je veiligheid vooral eerst bij jezelf zoeken en verder bij je vrienden en familie. Je veilig voelen…….da’s natuurlijk een ruim begrip…….maar dat kun je als je je omringd met mensen die respecteren hoe jij bent, wie jij bent en wat jij doet. Maar allereerst begint dat bij jezelf…….en als jijzelf anderen om je heen respecteert, krijg je dat automatisch terug. Natuurlijk vergis je je wel eens in mensen, maar dat is ook niet zo vreselijk erg!!! Dat is dan weer een wijze les!!! Je thuisfront voelt als een veilige haven (tenminste dat zou het moeten zijn)…….maar ook dat is beperkt! In no-time kan die situatie veranderen…….wat je dan toch weer terugbrengt bij jezelf! Tja, Lotte…….
één van de nieuwkomers kon de relatie tussen mijn naam (Aline) en het feit dat ik steeds aangesproken werd met Lotte niet zo goed rijmen! 🙂 Niet zo raar natuurlijk……………maar ik kreeg uiteindelijk wel de opmerking “je lijkt er wel op” naar m’n hoofd……wat heel snel gecorrigeerd werd met “maar dan wel de knappe versie!”…….jaja……..zucht……. Sommigen lagen na die eerste opmerking dubbel van het lachen (bedankt collega! ;-)). Binnenkort toch es op zoek naar een ‘maak-m’n-gebit-een-beetje-recht-beugel’ en een ‘ik-zie-het-er-goed-door-maar-toch-een-net-niet-brilleke’.
De ‘nieuwes’ waren weer erg enthousiast achteraf, maar het ziet er naar uit dat dit de laatste dialoog-avond was voor de vakantie………wordt afkicken dus………

KLUUN – De Weduwnaar!

Zo dan……………besteld en gister ontvangen!
Het nieuwe boek van Kluun “De Weduwnaar”………..het vervolg op “komt een vrouw bij de dokter”! En echt………ik heb de eerste bladzijden nog niet gelezen of de waterlanders lopen al over m’n wangen! Terwijl het eigenlijk alleen nog maar een samevatting is van het eerste boek, wat ik dus al lang gelezen heb!!!! Ik weet wat er komt en toch raakt het me weer! In “komt een vrouw bij de dokter” beschrijft Kluun het verhaal van een man die zijn vrouw verliest aan borstkanker op 36 jarige leeftijd met een dochtertje van 3, het hele process van 2 jaar ziek zijn wordt beschreven en wat het verder met zijn leven doet….. Het is heel modern en realistisch geschreven….. Ik denk dat bij het lezen van dat boek iedereen geëmotioneerd raakt. Je wordt kwaad (Stijn, de hoofdpersoon, gaat vreemd bij het leven), je moet lachen om de humor die er toch ook is, je moet huilen omdat je het verdriet echt voelt………tenminste Lotte dan toch!
En nu het vervolg……. Vooral als het over het dochtertje gaat in dit boek (Luna van 3) dan raakt me dat zo diep……..onvoorstelbaar! Zit Lien dan, met boek op de bank, tissues ernaast, te vechten tegen haar tranen! Vervolgens 1 opmerking van man-lief: “gaat het?” en de beer is los………..niet te stoppen die waterval!
Van het eerste boek kon ik het nog enigszins begrijpen, dat heb ik immers gelezen toen ik net bevallen was van Jens en nog bomvol met stuiterende zwangerschaps-hormonen zat! Maar die zijn nu na ruim een jaar echt wel verdwenen! Nee, waarschijnlijk is Lien gewoon een watje………
Maar één ding is zeker………Kluun is echt een must voor je boekenkast!!!!

TROUWDAG…….

Nou eh……..

PROFICIAT MAR10E & ARJAN !!!!!!!

Met jullie 3-jarig jubileum……….knap hoor (van allebei natuurlijk ;-))

Gooi er nog maar es zo’n 30 jaar tegenaan en dan……..tegen die tijd………zitten we lekker bejaard te overwinteren in Spanje, waar we dan vervolgens onze welbefaamde bingo’s gaan organiseren! Maar eerst maar eens zien te halen natuurlijk!!!! En ik weet niet wie er het meeste moeite voor moeten doen, de lady’s or guys……..maar eh……..tot nu toe zijn jullie er in ieder geval KEI-GOED in………

Eet smakelijk vanavond! 🙂

Uncategorized

Lien’s boodschappen

Wat een gedoe iedere week weer!
Wat zullen we deze week es eten, wat is er nog en wat heb ik nodig???? Iedere week hetzelfde gedoe en gehaast naar de supermarkt om met een kar vol boodschappen weer te staan stressen bij de overvolle kassa’s! En Lotte zou Lotte niet zijn als ze niet regelmatig door al dat gehaast het nodige uit haar handen laat vallen, zoals laatst een potje appelmoes……lekker zooitje werd het. Ik moet ze wel nageven dat ik gratis een nieuw potje kreeg en de rotzooi ook niet zelf hoefde op te ruimen! Als dan uiteindelijk alles op de band ligt en is afgerekend, kun je alles opnieuw in een niet te volgen tempo in de boodschappenkrat laden….huppekee……met de kar richting auto, waar je je weer een bult staat te sjouwen om de boel in de laadbak te krijgen……. Jaja….wij moeders alias werkende huisvrouwen hebben het zwaar!!!! Thuis begint de hele riedel opnieuw met uitladen (de spit schiet al in m’n rug als ik eraan denk) en alles in de juiste kastjes, laden, koelkast & diepvries proppen…..
En wat denk je???? Ben ik vanavond met vriendin Chris aan het bellen en die zegt domweg: “jij bent ook niet wijs!!!! Je moet Appie je spullen gewoon thuis laten brengen!!” “Huhhh”, antwoord Lotte, die in eerste instantie geen idee heeft waar Chris het over heeft!!! Na wat uitleg van haar kant, valt het kwartje……..ze heeft het over het electronisch boodschappen doen bij www.albert.nl die dan vervolgens netjes al je wekelijkse boodschappen thuis in je keuken komt brengen… Natuurlijk had ik daar al wel eens van gehoord, maar ik (Lotte!!!!) dacht daarbij gelijk aan bejaarden die echt zelf niks meer kunnen! Je reinste onzin natuurlijk, want het zou me inderdaad een hele hoop stress, tijd en rugklachten besparen! Ik tijdens het telefoongesprek nog aan het checken op www.albert.nl en want denk je?? Natuurlijk wordt er in Sprang-city nog niet bezorgd………..zucht……….veel meer dan de optie “houdt mij op de hoogte” kon ik niet invullen, afwachten dus……misschien als heel Nederland al gewend is aan het electronisch winkelen, vinden de busjes van Appie ook de weg naar ons dorpje in Brabant!
Nu blijft alleen optie 2 nog over: man-lief de boodschappen laten doen! Sorry lieffie……. 😉
Echt de enige manier om niet gestressd, vermoeid, chagerijnig en met rugklachten het weekend te beginnen!!!

Lien’s LCD-scherm

“Lien, volgens mij gaat ons beeldscherm het binnenkort begeven!” roept Mars naar mij terwijl ik de was aan het opruimen ben….. “Yeah, right”, denk ik op mijn beurt, “je zal wel gewoon zo’n mooi nieuw plat scherm willen!” en schenk er vervolgens niet te veel aandacht aan. Ik ken man-lief, die altijd probeert op subtiele wijze duidelijk te maken dat hij iets van zijn boys-toys wil vervangen of aanschaffen. Hij had trouwens net 1 van onze grote schermen weggegeven aan mijn zwager, dus ik dacht echt dat het zo’n vaart niet zou lopen! Totdat Lien dit weekend even haar mailbox wilde opschonen (nadat Mars al de hele week riep dat ik zo belachelijk veel nieuwe mail had ontvangen waar ik nog totaal niet naar had gekeken) en constateerde dat het beeldscherm inderdaad raar deed. Het is helemaal blauw, waarbij ik weer gelijk aan de opmerking “zo blauw als een tientje” moest denken en bijna begon te twijfelen of ik teveel alcohol had genuttigd ;-)……..was echter niet het geval, dus het scherm is simpelweg kaduuk!
“Shit”, dacht ik, “dat kost weer de nodige knaken!” En ploep…..het scherm deed weer gewoon…… “Zie je wel, het valt wel mee”, dacht ik weer, “misschien zit er een kabeltje gewoon niet goed”. Onzin natuurlijk want met zo’n computernerd in huis kun je er meteen vanuit gaan dat de kabeltjes als eerste gecontroleerd zijn. Bovendien ziet hij echt wel gelijk of het daarmee te maken kan hebben of dat er iets met het scherm is……. En toch blijf ik een beetje achterdochtig, ik weet immers hoe graag hij zo’n LCD-scherm wil……. Vandaag een beetje gesurfd en gekeken wat zo’n scherm dan moet kosten! En denk nu niet dat dat dan zomaar het eerste het beste LCD-scherm kan worden. Nee…..geen 17″ scherm en ook niet één of ander “wakaloekoe”-merk! Een weekend verder en ik heb me er eigenlijk al weer bij neergelegd dat er een nieuw beeldscherm komt en wat het dan uiteindelijk kost, zal me eigenlijk m’n reet roesten! Tenslotte moet ik ook regelmatig kunnen bloggen!!!! En om dat nu altijd op m’n laptop te moeten doen, da’s ook niet altijd handig (hoezo verwend?)! Deze week zal er dus wel een nieuw LCD-scherm op het buro van Lien & Mars staan……ach en eigenlijk vind ik het ook wel stoer om straks zo’n scherm te hebben wat gelijk als TV kan functioneren……kan per slot van rekening de TV op die kamer ook weer verdwijnen, wat weer aanzienlijk veel ruimte scheelt. GOEDZO LIEN…….alles positief proberen te benaderen 🙂

Lien & Reiki

Het blijft amazing……….
Zo mooi die Reiki!!! Heb zelf natuurlijk al vaker mogen ervaren dat het werkt, maar vanavond was het toch weer heel mooi om te zien dat het ook op de kids werkt! Jens huilt al weken als hij op bed ligt…..en dan niet zomaar 5 minuutjes hoor! Nee, onze Jens is een volhouder, die blijft gerust een uur aan de gang! Sommige mensen zullen denken “och, een uurtje!” maar als je dat niet gewend bent dan is een uur krijsen echt lang!!! Jens is niet alleen een volhouder in tijd, maar ook in volume ;-)……
Al vanalles geprobeerd, maar Lien’s bovenkamertje was nog niet op het idee gekomen om hem es Reiki te geven voor het slapen gaan. Tot vanavond dus……..en je kunt erom lachen, maar hij ligt nu muisstil als een roosje te slapen! HEERLIJK…..
Terwijl ik hem Reiki gaf, lag hij me met hele grote ogen aan te kijken…..muisstil met een blik van “wat ben je nu toch aan het doen mama?”. Alleen dat moment was al de moeite waard, zo rustig als hij daar in z’n bedje naar mij lag te kijken! Daar doe je als moeder echt alles voor!!!! En dan laat het ‘Jomanda-gehalte’ hier in huis maar wat hoger zijn dan gemiddeld, ik vind het prima! Het werkt, het is heerlijk om te doen en Jens ligt als een ware prins in z’n bedje te slapen. Ik vind het prachtig!!!