Lien’s familiedag II

Lien gaat een dagje skiëen en neemt mee???…………..nou, ik weet in ieder geval zeker wat ik NIET meeneem!!!
En dat zijn de kids!! A) de jongste kan nog niet eens lopen, laat staan skiëen B) de oudste is zo’n wervelwind dat mama zelf geen kans zou zien om op de latten te staan. Dus…..nu een avondje en morgen een dagje zonder de kids 😉
Vanmiddag Jens naar opa en oma gebracht en dat zit wel snor……….die wordt de hele dag vertroeteld en verwend. Senna is bij Jamie Lee (Mar10e) ‘logiseren’. Na 2 weken iedere dag de vraag “mag ik vandaag bij sjamie lee logiseren?” te hebben moeten aanhoren, was het vandaag zover. Na het verzamelen van het “zeker niet te missen” speelgoed, schone kleertjes, Dora-tandeborstel enz. enz. vertrokken wij dus richting Arkel. Dolenthousiast dat het eindelijk zover was, kwam toch na een klein uurtje de opmerking “maar ik wil thuis in mijn eigen ‘nieuwe’ pipi-bedje slapen” ……….eehhhmmm………. “lieve schat, dat is toch eigenlijk niet de bedoeling” Shit wat nu?
Maar na een paar minuutjes lag ons meiske samen met Jamie Lee een filmpje te kijken op bed en bij ons vertrek sliep Jamie Lee als een roosje en Senna was aan het vechten tegen haar dichtvallende oogjes. Zal dus best goedkomen daar vannacht……..laten we het hopen…….sterkte Linde-lady’s en Linde-man!
Ondertussen wij de boel hier thuis klaargezet voor morgen!
– Geld (veul geld………je weet tenslotte maar nooit wat Lotte nog tegenkomt)
– Paspoort (we gaan immers naar het buitenland ;-))
– Ski- & Snowboardschoenen (want wat ze daar hebben, is natuurlijk rotzooi……ahum)
– Skisokken (2 paar, want er moet es iets gebeuren)
– Kleding (ook weer zoiets, wat moet ik in godsnaam aan?)
– Handschoenen en muts (het is er toch zeker onder nul!!!)
– En morgenochtend nog in te pakken “mijn vent” (zonder ga ik niet op pad en hij moet tenslotte heen rijden ;-))
– Oh ja………m’n rijbewijs………misschien ook niet zo gek……..
Kappe Lien………het is maar 1 dagje, geen wereldreis……….shit, weer een lijstje.
Wat ben ik er toch goed in……….lijstjes maken bedoel ik dan 😉

Uncategorized

Lien’s lange weekend

Zo…..nog een paar uurtjes buffelen thuis en dan heb ik weekend!!!!
Een lang weekend deze keer! Net als 2 weken terug trouwens 🙂
Na wat gepuzzel met m’n “vrije-dagen-saldo” bleek het toch wel geoorloofd om maandag een lekker dagje thuis te plannen. Heerlijk idee om na de familie-ski-dag de volgende ochtend niet meteen hurry-up te hoeven. Natuurlijk breng ik de kids wel naar het kinderdagverblijf want dit wordt echt zo’n ‘ik-kom-er-niet-aan-toe-klusjes-dag’ !!! Het lijstje heb ik al eerder opgenoemd, geloof ik………..(sorry Mars, daar ga ik weer met m’n lijstjes) En daar komt dan nog het in de olie zetten van onze tuinmeubels bij. Want zeg nou eerlijk……met dit prachtige weer moet Lien toch zo snel mogelijk buiten kunnen zitten……..al is het maar alleen om die spierwitte benen een zonnestraaltje te laten opvangen 😉
Lien heeft dus helemaal zin in het weekend!!! Hopelijk heb ik niet al te veel Lotte-akties op de ski-baan………..

Lien’s kledingkasten

Tja……wat zal ik daar es van zeggen!
Die moeten hardnodig worden uitgemest, die van onszelf en van de kids!! Zeker nu het zomer wordt, krijg ik het wat dat betreft op m’n heupen. Zou dat te maken hebben met die ingebouwde drang naar de ‘voorjaars-schoonmaak’………waarvan ik altijd beweer dat ik daar geen last van heb? Ik moet toegeven dat ik dit jaar (overigens voor het eerst volgens mij) echt de kriebels krijg en eigenlijk het liefst vanmiddag al zou beginnen aan het schilderwerk wat hardnodig in en om het huis moet gebeuren. Alles begint me mateloos te irriteren thuis. De keuken waar nog steeds 1 strip aan ontbreekt (waarvoor inmiddels mijn lieve papa al is ingeschakeld…..sorry Mars……maar het duurt me te lang ;-)), de hal waar inmiddels al 2 jaar een nieuwe voordeur inzit, die nog nooit is geverfd (aan de binnenkant dan), het kozijn op onze slaapkamer waar (ook 2 jaar geleden) dubbel glas in is gezet, zonder ff een nieuw verflaagje……….enz. enz. enz. Begin dus nu wel te twijfelen of het toch niet in de genen van ‘ons’ vrouwen zit………die voorjaars-schoonmaak-drang!!! En nu begin ik dus ook nog over de kledingkasten………najaa………LIEN!!!!!!
Toch moet het gebeuren…..alleen al om het feit dat er zoveel in hangt/ligt wat ik toch niet meer pas!! Het is óf te groot (van na de bevalling) óf te klein (van de “voor-de-zwangerschappen’). En eerlijk is eerlijk…….hoe leger de kast is, hoe meer het gerechtvaardigd is om weer eens lekker te gaan shoppen! Zo werkt dat nu éénmaal met mannen……..”je hebt toch genoeg??? De kasten puilen uit!!!!”……….”Jaha schat, maar ik kan meer dan de helft er niet meer van aan!!!” En het feit dat je natuurlijk als vrouw (en trouwens ook als man) zo af en toe echt iets nieuws MOET hebben, telt natuurlijk ook mee :-).
Dus………….eerst de kasten opruimen………..en dan…………OP NAAR DE WINKELS!!!

Zomer!!!!

Nou zeg….dit is pas genieten!!!
Wat een heerlijk temperatuurtje is het……..met als gevolg dat ik meteen iets met korte mouwen, blote benen en open schoenen uit de kast heb getrokken! Natuurlijk misschien weer wat te voorbarig, maar ik ben die donkere, dikke, wollen kleding zo ontzettend beu. Waarschijnlijk ben ik niet de enige hoor, maar de rest durft het misschien nog niet omdat het weer in Holland nu éénmaal nooit te voorspellen is. Dan maar kou-lijden was m’n gedachte vanmorgen, maar ik doe het gewoon aan!!! En die witte benen?????? Nou, da’s dan mooi pech en zolang nog niet al m’n collega’s met een zonnebril op m’n kantoor binnenkomen, zal het allemaal wel meevallen ;-). Ze hebben me per slot van rekening ook niet voor niks ‘Lotte’ genoemd…….dan moet ik toch echt wel een beetje op d’r lijken en daar hoort WIT nu éénmaal ook bij!!! Bovendien zullen ze ook nooit een kleurtje krijgen als ik die duffe panties maar aan blijf trekken omdat ik ze te wit vind……………nee, ik pik gewoon ieder zonnestraaltje mee (al zit ik nu mooi binnen in dat muffe kantoor).
Als ik nu naar buiten kijk, kan ik me echter nog niks voorstellen bij onze geplande familie-ski-dag aanstaande zondag! Moet ik nou echt m’n ski-kleding weer uit de kast halen, inclusief handschoenen en muts?????? Tja, dat zal moeten, want ik kan tenslotte niet in m’n bikini in zo’n hal waar het toch onder nul is op de latten gaan staan (moet wel lachen bij het idee trouwens :-)).
Ach………het begint ZOMER te worden……..en Lien vindt het HEERLIJK!!!! Kom maar op met die zon………….

Gelukkige vrouwen?!

Deze ochtend bij “Evers staat op” werd verteld over een onderzoek dat onder de Engelse vrouwen had plaatsgevonden.
Een groot percentage van deze vrouwen vindt het fijn om te kunnen poetsen, stoffen, schrobben en stofzuigen! Ook als ze daarnaast nog een betaalde baan hebben. Ze worden er gelukkig van en zien het als relax-therapie……
Nou vraag ik me toch werkelijk af van welk ras die afkomstig zijn!!!!!! Eeehhhhh………poetsen als relax-therapie…….zo heb ik het helaas nog nooit kunnen bekijken!
Over poetsen kan ik eigenlijk maar 1 ding zeggen:

JE KUNT HET DOEN………….JE KUNT HET OOK LATEN…………MAAR NOG BETER…………JE KUNT HET OOK LATEN DOEN!!!!!!

Helaas moet ik in mijn geval naast het ‘laten doen’ toch ook nog het één en ander zelf doen! Van het DOEN word ik echter niet gelukkig, wel als het dan éénmaal GEDAAN is. 😉
Zo Lotte, genoeg gezannikt……….AAN DE SLAG!

Lien’s “krik-up-the-mom’s-day”

Wauw……..dat was heerlijk!!!!
Om 08h15 gisterochtend stond Lien, na een zwaar….zéér kort nachtje, vol goede moed in Arkel om Mar10e op te pikken voor de door haar georganiseerde ‘ladies-relax-day’ in de sauna. Mooi op tijd arriveerden de Lotte’s, overigens zonder ‘navigatie-truus’ (weer een bewijs dat vrouwen dat niet nodig hebben), in Ridderkerk. Rondleiding hadden we niet nodig, want Mar10e wist de weg………dus na een kopje thee met appeltaart gingen de ladies in ‘eva-kostuum’ lekker het heerlijk warme bubbelbad in. Na wat rondgapen (want hoe je je ook voorneemt dat niet te doen, je komt er niet onderuit) bleek dat we toch één van de weinige “jongere” (als ik mezelf daar nog onder mag scharen) waren. Véél ouwe mannekes met verschrompelde piellekes, die 2 van die losbollen in een bubbelbad best konden waarderen ;-).
Trouwens onder de sauna-gangers waren ook ‘a whole bunch of elder ladies’ die toch het één en ander aan zich hadden laten verbouwen…….silliconen implantaten, lipposucties………en bruin……véélste zonnebank-bruin met van die witte strepen tussen de billen! Van die LECO maakt ze LEUKO types! Nee, besloot Lien witvis vervolgens…….dan maar wit, redelijk strak en borsten die wat meer hangen, maar wel PUUR NATUUR!!!
We begonnen om 10h00 met een ritje zonnebank van 20 minuten, die ik natuurlijk niet heb volgemaakt……had geen zin om de hele verdere dag als rode zalm in de sauna rond te hangen! Mar10e wel, die kwam vervolgens met van die lieve sproetjes naar buiten 😉
Lekker weer een rondje turks-stoombad, sauna, zwembad en op naar de massagetafel!!! Jammergenoeg geen sexy mannelijke masseurs….alleen maar vrouwen! Maar desalniettemin was het héérlijk en de ladies rolden als herboren naar buiten.
Na de lunch nog wat rondjes zwemmen, sauna etc. en het was tijd voor de thea-delight met allerlei lekkers wat de Lotte’s natuurlijk niet konden weerstaan. ‘s-Middags nog een gezichtsbehandeling…….et voilà…….de Lotte’s konden met ge-epileerde wenkbrauwen en al weer richting huis, waar onze eigen stoere baby-sit-mannen op ons wachten. En een zacht huidje dat we nu hebben…….Lien witvis d’r schubbetjes zijn lekker gescrubd, gemasseerd en schoon-gesauna’t……….
De Lotte’s kunnen er weer tegen!!!!

Lien’s zelfbeeld

Lees ik net in de Cosmo: “voel jij je ook een 6, terwijl je een 10 wilt zijn?”
Nou nee………daar heeft Lotte geen last van!!!! Voel me A) geen 6 en ik wil B) helemaal geen 10 zijn!!! Kom op zeg wat een onzin….. Natuurlijk zijn er altijd dingen die je zou willen veranderen aan je uiterlijk, natuurlijk vind je altijd wel iets niet mooi aan jezelf en natuurlijk zijn borsten cup D aantrekkelijk dan cup B!!!! En dat die eens zo mooie cup C inmiddels door 2x borstvoeding is gezakt naar een niet zo stevige cup B dat is een feit. Maar om daarvoor nou meteen onder het mes te gaan en jezelf helemaal te verbouwen……dat gaat Lotte echt te ver. Ik respecteer de keuzes van anderen hoor, maar als ik puur naar mezelf kijk……..nou nee……bedankt! Geen plastische chirurg die ik daar voor de lol ff in me laat snijden……. Al erg genoeg dat ze na de laatste bevalling alles weer netjes aan mekaar moesten hechten, waarvoor ik bij deze nog de complimenten aan de gynaecoloog verschuldigd ben.
Dan rest nog de vraag waarom je in godsnaam een 10 zou willen zijn? Dan heb je toch ook nooit rust? Bovendien als je een 10 bent, wil je dat waarschijnlijk ook blijven………volgende probleem………ouder worden we allemaal……..gebeurt vanzelf……….dan maar weer ieder jaar een faceliffie doen? Waar houdt het dan op?
Nee, ik ben tevreden……ik geef bij deze mezelf gewoon een 8 en dat is prima! En tegen iedereen die het niet met me eens is of wie het niet bevalt, zegt Lotte: “wen d’r maar aan”!

Lien’s zware ochtend

“Zo……..en nu eerst koffie!” dacht ik net……
En nu zit Lien dus thuis achter haar laptop met een lekker sterk expressootje. Op donderdag-ochtend heb ik de ‘luxe’ om vanaf thuis te werken. Kindjes zijn gewoon naar Bruintje Beer (KDV) dus ik kan in alle rust aan mijn rapportages werken. Veel cijfer-gedoe en dat is eerlijkgezegd veel prettiger om thuis te doen. Toch heeft het ook nadelen hoor om thuis te zitten! Geen lieve collega’s die lekker koffie voor me halen, geen gezellige klets, geen afleiding………EN GEEN BLOEMEN!!!! Ik krijg net een mailtje van een collega dat er een prachtige bos bloemen op m’n buro staat!!!! Heb ik weer, Lotte, werk ik 1 ochtend in de week vanaf thuis en dan is het natuurlijk weer net SECRETARESSEDAG!!!! Superlief gebaar natuurlijk, maar ik heb er mooi niks aan als ik hier zit en de bloemen staan in Den Bosch……. 🙁
Maar de koffie is toch het ergst……..want die heb ik, zeker DEZE ochtend, erg hard nodig! Heb vreselijke moeite om op te starten. Ik werd ook erg bruut uit m’n slaap gewekt door zo’n idioot die het nodig vond om met zijn zware vrachtwagen om 05h15 door de woonwijk te komen scheuren. Natuurlijk komt er wel vaker vrachtverkeer, bestemmingsverkeer dan welteverstaan, maar niet zo vroeg in de ochtend!!! En aangezien Lotte een ‘lichte slaper’ is, snap je wel dat ik (overigens als enige van het gezin) wakker schrok en niet meer in slaap kwam……………gggggttttsssssspfffffffff……….
En nu ben ik dus moe, slaperig, heb branderige ogen, last van m’n spieren en nog steeds een zwaar ochtendhumeur!!!!! En nee schat, haal het niet in je hoofd om vanavond over te werken om m’n humeur te ontvluchten!!! Ik weet zeker dat het na enkele “ristretto” expressootjes een stuk beter gaat 😉

Lien’s Dove

“Mars, moet je es kijken naar die benen van Mar10e!!!” zei ik zaterdag op het feestje van Jens!
Niet normaal meer………..zo bruin!!!!! “En daar moet ik dan mee naar de sauna” dacht ik natuurlijk meteen! Loopt Lien Witvis dan mooi voor schut of nie?????
Bleek het gewoon uit een flesje te komen……die bruine benen……..nieuw spul van DOVE! “Mars, zo’n flesje moet ik ook nog ff halen vandeweek!” was natuurlijk meteen mijn reactie. Intussen zitten we al op woensdag……halverwege de week…….en zaterdag is het al zover……..onze ‘pimp-up-the-mama’s-dag’! Dat gave spul van DOVE nog steeds niet aangeschaft, dus ik vrees dat er niks anders op zit dan gewoon maar als Lien Witvis naar de sauna te vertrekken. Bovendien weet ik natuurlijk ook niet wat dat spul gaat doen als je daar uitgebreid in een Turks Stoombad zit te weken! Wie weet worden het wel van die vieze vlekken en dan weet ik niet wat erger is………..wit of gevlekt……..hmmmmm………Dalmatiërs vinden ze ook altijd erg schattig, dus misschien is gevlekt wel niet zo’n slechte optie ;-)!
Dat dat nieuwe spul van DOVE er moet komen is zeker, maar misschien is het juist beter daar maar es na ons sauna-bezoekje mee te beginnen. Dan zijn de porieën inmiddels weer helemaal schoon………..klaar om opnieuw volgepropt te worden met allerlei rotzooi, die je zogenaamd ‘mooi’ moeten maken! Ach ja………….wie niet mooi is moet slim zijn…………wie niet bruin wordt ook………….gaaf man: bruin worden via een bodyllotion!