Lien’s droomauto!

Nee hoor………geen roze Hummer meer voor mij!!!
GORDON RIJDT IN EEN HUMMER!!!! En dat ik naar het concert van Toppers ga, wil nog niet zeggen dat ik dezelfde auto ga rijden of hetzelfde kapsel ga nemen…….stel je voor zeg………straks denk ik ook nog dat ik kan zingen 😉
Lien is eruit!!! Ik heb mijn droomauto gezien en wel in de film Legally Blond II (het feit alleen al dat ik naar die film ga zitten kijken….OEPS)!!!! Het is een “baby-blauwe” Audi TT (cabrio natuurlijk) met roze lederen bekleding!!! So cool………..dat steent!!!!
Niet dat ik dan ook dat roze mantelpakje (alhoewel ;-)) en dat chiwawa-kuttelikkertje erbij wil hoor, maar die auto…………..WAUW………..echt alles wat een vrouw wil…….. En ik maar doen alsof ik niet zo materialistisch ben ingesteld……hmmmmm…… “Mars, ik wil ‘m, ik wil ‘m, ik wil ‘m…….regel jij ff opslag?” Met zo’n auto kan ik tenminste ook langs de file rijden en dan op het laatst pas invoegen. 😉
audi_tt.jpg

Lotte toch…….get back to reality!!! Zit natuurlijk met die TT-cabrio ook met het probleem van kinderzitjes & buggy’s!
Geen enkele vent denkt: “hé kijk daar dat pink tjikkie in die gave bak” als er een buggy bovenuit steekt. Bovendien, tegen de tijd dat ik zo’n auto kan betalen dan ben ik zo grijs en verrimpeld (over een jaar of 2 dus ;-)) dat het ook werkelijk geen gezicht meer is!
Laat mij maar rondrijden in mijn ‘toch-wel-practische-niet-zo-opvallende-truttenschudder’! Gordels naar buiten en je hebt een rugzak…….OOK HANDIG!

Prinsesje?!

“Mooi he?!” zegt Senna als ik uit de keuken kom gelopen, waar ik net even de aardappels heb geschild!
“Jens is een prinsesje!” zegt ze vervolgens trots en ik schrik me een hoedje als ik naar ons manneke kijk……….mooi roze is tenslotte niet lelijk! In eerste instantie reageer ik met “wat heb je nou weer gedaan!” maar even later kan ik er eigenlijk best om lachen.
Gelukkig heeft onze dochter een soort van wasco-krijt gebruikt en niet één van haar toverstiften…….
Het was al zo opvallend rustig in de kamer!!! Voorlopig neem ik Jens dus echt mee naar de keuken als ik daar bezig ben! Ze waren daarvoor net zo lief met de duplo-blokken aan het spelen……..maar ondertussen had Senna dus alweer iets nieuws bedacht en heel Jens z’n voorhoofd roze gekleurd! één ding is zeker: het ontbreekt haar niet aan fantasie!!!! Van wie ze dat nou heeft?????
Afin……….kids in bad en ondertussen liggen ze helemaal schoon & fris in hun bedje!!! En dan is het nu “Lotte-tijd” voor mams! 🙂

Lien’s familiedag

Ja, ja………eindelijk is het zover!
Er is een “Familie-Broeks-Dag” georganiseerd door m’n lieve nichtje Jessica! 30 April is het zover en gaan we dus met een heel stel (de familie is gelukkig niet zo klein…..) naar Bottrop waar we in het Alpincenter van 10h00 tot 22h00 onbeperkt kunnen skiëen, snowboarden, eten & drinken (vreten & zuipen zal het wel worden……oeps)! Voor iedereen die mijn familie niet kent…….nou ik kan jullie verzekeren dat het een ongeregeld zooitje maffe types bij mekaar zijn, die waarschijnlijk méér drinkend dan skiëend de dag zullen doorbrengen (op een enkele fanatiekeling na dan) en ook echt geen minuut eerder dan 22h00 zullen afzakken naar huis. Die vervolgens al lachend de volgende dag met een flinke kegel de foto’s zullen plaatsen op de website: http://familiedag.broeks.net! Maar goed…..je moet tenslotte doen waar je goed in bent!!!! Alleen ben ik zelf weer zo dom geweest om aan te bieden dat ik wel wil rijden! Tja……geen halve liters voor mij dus (ja…..melk of limonade ;-))! Op zich misschien ook niet zo onverstandig, want gezien de situatie van mijn vrije dagen dit jaar is het maar beter dat ik gewoon 1 mei weer achter m’n buro zit!!! En ik kan je verzekeren dat dat erg lastig wordt als ik de dag ervoor zo ben doorgezakt…….ja…….ik kan er wel zitten hoor…..achter m’n buro!!! Maar of er ook iets zinnigs uit m’n handen, hoofd & mond komt……..nou da’s maar de vraag!!! Nee, ik sluit me gewoon aan bij het groepje fanatiekelingen!!! Dan heb ik m’n sport voor de komende tijd ook weer gehad 😉
Kom maar op met die familiedag!!! Ik heb er zin in…………!!!

Bleekscheet

Gelukkig gaat het vandaag ietsie beter……..
Afgezien van het feit dat ik liever niet in de spiegel kijk, voelt mijn maag weer iets beter aan dan gister. Zelfs een boterham ging naar binnen en zit daar nog steeds 🙂
Maar om op dat spiegelbeeld terug te komen…….sjongejonge…….ik weet dat ik tot het ras “bleekscheet” behoor en iemand kan best wit zien, maar ik overdrijf nu toch echt!
Langs de andere kant kun je dat ook positief zien, want zeg nou zelf: “Kwaliteit verkleurt niet!” Goed product dus die Lotte!!!! 😉
En onze dochter doet ook aardig mee…….”maar goed dat jullie dan naar Spanje op vakantie gaan!” zul je wel denken……..nou nee…….dat wordt smeren, smeren en nog es smeren met minimaal faktor 25 om niet knalrood rond te lopen. En bij de meeste mensen kleurt rood vervolgens uiteindelijk toch bruin……dus NIET bij Lotte & Co.!!! Wij worden alleen rood en gaan vervolgens vervellen wat dan weer zo lekker jeukt (lekker onderwerp trouwens ;-)).
Heb je wel eens gehoord van mensen die zelfs nog onder de zonnebank verbranden??? Nou, daar hoor ik dus bij!!! Ik moet dan ook zo’n kuurtje doen wat ongeveer 1 maand in beslag neemt, beginnend met 1 minuut onder dat ding! Dat gaat echt niemand volhouden en zeker geen werkende mom. Zo’n 6 jaar geleden wilde ik zo’n inklapbare zonnebank………mooi ding…….doet ‘t goed…….neemt weinig plek in beslag (opgeklapt dan)………staat goed in de hoek van de slaapkamer en zal daar de komende tijd nog wel zo blijven staan!!! Zonde van het geld en de ruimte dus!!!!! Maar echt……….opruimen/verkopen……..dat lukt me toch ook niet……kan er gewoon geen afstand van doen! Ik weet het “het is belachelijk!!!” ………iets wat je niet gebruikt, wat alleen maar in de weg staat, kun je net zo goed opruimen!!! Maar zeg nou eerlijk……….als straks je man met de VUT gaat, niks meer kan, alleen maar in de weg loopt, dan doe je hem toch ook niet zomaar van de hand?

Ziek

Getver………lig al de hele dag in bed!!!!
Vreselijk om ziek te zijn! Gisteravond kreeg ik in 1x zo’n last van m’n maag en m’n hoofd doet eigenlijk ook niet wat het normaalgesproken doet (= nadenken…jaja…ook Lotte heeft hersens….tenminste….toch een paar)! Maar ondanks het ‘ziek-zijn’, heeft de drang om te loggen het toch weer gewonnen. Geslapen heb ik tenslotte de hele dag al, dus nu eventjes actie! Vrees dat het een kort stukje gaat worden, want eigenlijk zit ik gewoon te tollen op m’n stoel en kan ik van ellende niet uit m’n ogen kijken! En ik was nog wel zo van plan om morgen weer te gaan werken!!! Nou……dan moet “Lotte” zich snel wat fitter gaan voelen…… 🙁
Zal wel iets hebben opgepikt van de virusjes die de kids hebben gehad!! Of zou het toch met die gekke kippen te maken hebben??? hmmmm…….. Of met de bacillen op de HH-beurs??? Naaja, whatever…….ik zit er nu wel mooi mee.
De kindjes waren vandaag gelukkig bij oma! Eigenlijk nog steeds……….ze worden zometeen door papa opgehaald. Begin nu al een peptalk tegen mezelf want dan barst de drukte los…….of je nou als mama ziek bent of niet……ze willen natuurlijk toch even aandacht.
Lang Leve de Ibuprofen……..even kijken of ik nog een nieuw stripje kan vinden!
Ondanks de Mirena toch nog even aan de pil 😉

Lien’s IQ

Ehmmm…………hoe hoog (of moet ik zeggen laag?) is mijn IQ………….tja……………geen idee!
Heb op NU.nl gelezen dat de Nederlanders het hoogste IQ-gemiddelde hebben van Europa! Namelijk 107……….en dat wij vervolgens volkomen terecht onze “Belgen-moppen” maken, want onze zuiderburen zitten op een gemiddelde van 99! De Fransen echter maken het nog bonter met een gemiddelde van 94, maar de “domste” mensen schijnen in Servië te wonen waar het gemiddelde niet hoger dan 89 komt…..
Toch vraag ik me werkelijk af wat er nu uit zo’n test wordt afgelezen! Je kunt namelijk oefenen op het maken van IQ-testen! Na een weekje oefenen, maak je hem daarna wel een stukje beter. Niet dat ik me daarmee ga bezighouden hoor! Zonde van m’n tijd……….je hebt als werkende mom wel wat anders aan je hoofd dan IQ-testen! Laat mij de Belgen-moppen maar bedenken 😉
Maar……..op wie zijn die cijfers eigenlijk gebaseerd? Wie zijn er getest? Want als ik toch terugdenk aan vrijdagavond, ons huishoudbeurs-avondje……..nou………wat ik daar heb zien rondlopen! Echt, daar lag het gemiddelde waarschijnlijk nog onder de 89 van Servië! Misschien omdat Mar10e en ik er waren dat dat het gemiddelde weer met zo’n 15 punten omhoog heeft gekrikt……….dhaaaa (slim en niet zo mooi was het toch? ;-))! Werkelijk………het leek wel een stel losgelaten kippen op een bio-boerderij! Vooral op de food-afdeling……….vreselijk……..al die mensen die staan te dringen om van alles (vooral gratis: die hollanders zijn echt niet dom!) te proeven!
Nou gedver…….al die handjes in die schalen………lekker al die bacillen! Neu da’s niks voor de Lotte’s!!!
Wij hebben ons beperkt tot het bestellen (en netjes betalen) van een Dobben-kroket, die kwam uit het hele hete vet………daar kan weinig mee mis (denken wij dan toch)! Wat mij ineens op de gedachte brengt, dat de Belgen toch wel ergens héééééél erg goed in zijn! In het bakken van frietjes…….heerlijk uit zo’n puntzak! Waarna je vervolgens tot je ellebogen onder de mayonaise zit! Het IQ-gemiddelde ligt dan misschien wat lager, maar zeg nou zelf…….als brabanders zijn we eigenlijk ook een beetje surrogaat-Belg!
Laat mij zo’n test maar niet maken en laat mij maar lekker in de waan dat ik bij het hoogste gemiddelde van Europa hoor! Goed idee Lotte!!!

Klok vooruit

Wat een geneuzel toch ieder half jaar weer!
Die tijd verzetten…….weer een week uit m’n ritme……… Er zijn mensen die daar totaal geen last van hebben, maar daar hoor ik niet bij!!! En mijn kinderen ook niet! We gaan dus een zwaar weekje tegemoet. Morgenochtend als dan de wekker afloopt om kwart over zes dan is het echt voor m’n gevoel nog kwart over vijf hoor!!! En dat voelt niet echt leuk!
Het is dus nu gewoon al kwart voor één ‘s-middags en niks loopt zoals het normaal gaat! We lopen (behalve Jens; die slaapt) allemaal nog in de pyama, niemand is nog gedoucht, heb zelf nog niet gegeten en dat allemaal omdat die tijd niet klopt met mijn lijf!
Er is wel één voordeel……….de tijd in mijn auto loopt nu weer gelijk, want ik vertik het om ieder half jaar ook dat aan te passen.
Noem het luiheid or whatever, maar het feit ligt er dat ik er steeds weer de gebruiksaanwijzing bij moet halen om dat voor mekaar te krijgen (staat natuurlijk geen MIELE op), dus ik bespaar mezelf gewoon die moeite!
Maar OK………ik geef toe…….ben wel blij dat het zomer wordt! Langer licht, hopelijk veel zon, lekker veel buiten en over een paar maandjes VAKANTIE !!!!!
En……..de aankomende week……..ach ja, die gaat ook vanzelf weer voorbij 😉

Lien’s huishoudbeurs III

Yes………het was tof!!!
Vooral op de terugweg in de auto hebben we flink om onze nieuwste aankoop moeten lachen……. En nu worden jullie natuurlijk nieuwsgierig!!! Tja, de aankoop was bij de “Christine Le Duc-stand” 😉
Maar wel nadat we eerst daar tegenover genoeg Droste Chocolade hadden gekocht, zodat we er een leuke boodschappen-tas bij kregen, waar we dan vervolgens onze aankoop van Christine Le Duc in konden meenemen……….
Zo zijn de Lotte’s dan ook weer wel……….want zeg nou eerlijk………ze moeten ons niet de hele avond met een rood (niet echt discreet) Christine Le Duc tasje over de beurs zien slenteren! Zijn we dan toch weer net te preuts voor denk ik!!!!
Waarschijnlijk moeten jullie nu direct aan de “waterdichte-gezichts-massage-staven” denken, maar nee……….die zijn het niet geworden!
We hebben een surrogaat “Hip the Dip of was het nou Dip the Hip” groen trillend Nijlpaard gekocht. Leuk voor de kids 🙂 ECHT SCHATTIG!!!
In de auto terug naar huis natuurlijk meteen batterijen in dat ding en uitproberen!! Nee hoor……geen gekheid achter het stuur………hadden jullie anders mooi vandaag in de krant gelezen: “Langs de A2, twee vrouwen gevonden, met een gelukszalige glimlach op hun gezicht”! Een geintje achter het stuur is prima, maar geen compleet orgasme!!! Je weet hoe ze sowieso al over “vrouwen-achter-het-stuur” praten, dus nee………laat mij maar gewoon op het verkeer letten 😉
En JA………zoals jullie kunnen zien, zijn we natuurlijk als ECHTE Lotte’s op de foto gezet! Stelde niet veel voor hoor die Talpa-stand…….een paar hardboard platen van de verschillende series en daar kon je dus je kop doorheen steken en een foto laten maken! De leukste krijgen een bijrol in één van de series…………NOU……..wij mooi niet dus!
In 1 v.d. hallen was de “negen-maanden-beurs” bezig. In eerste instantie wilden we daar niet naartoe gaan! Stel je voor dat die Mirena er spontaan uitspringt als je al die nieuwste baby-gadgets weer ziet!!!! Neu, dachten wij, die tijd hebben we gehad……..totdat we iemand met wel een hele leuke Nijntje-tas zagen ronddabberen….die moesten we natuurlijk ook scoren…….zonder succes overigens! Maar in ieder geval is de Mirena goed blijven zitten en waren we het er allebei over eens: VOOR ONS GEEN DIKKE BUIK MEER! We zijn er klaar mee……..
Oh ja……….enneh………huishoudbeurs………tot volgend jaar zou ik zeggen!
Lotte I
Lotte I

Lotte II
Lotte II

DNS-server

Nou ja……’t is wat!!! Gewoon weten dat jullie de hele dag niet bij mijn weblog kunnen……..tssssssss
Het zou verboden moeten worden!
Sorry voor iedereen die geprobeerd heeft de site te bereiken!
Marcel heeft mij (computer-nono) geprobeerd uit te leggen wat er nou fout zat………..ehmmm……..zal proberen het zonder nulletjes en ééntjes te vertellen 😉
Het blijkt dat mijn “naam-adres” (aline.broeks.net) moet worden omgezet naar een “cijfertjes-adres” (IP-adres heet zoiets geloof ik) en deze service hebben (of was het nu hadden Mars?) wij gehost bij Joker.com, maar daar hadden ze de zaakjes gister en vandaag niet op orde! Een “denial of service” noemen ze dat netjes, terwijl ze eigenlijk bedoelen dat het gewoon niet werkt!
Volgens Marcel kun je het vergelijken met teveel bezoekers bij de Christine Le Duc stand op de huishoudbeurs…..te druk, te veel, te chaotisch………. Het enige verschil is dat ze bij de Christine Le Duc stand met liefde een half uurtje wachten op hun beurt, maar bij het bezoeken van een weblog ligt dat natuurlijk anders 😉
Computernerds……….geen geduld……….alles moet steeds sneller!!!!
Maar volgens Marcel zijn ze wakker geworden bij Joker.com en werkt alles weer……alles is weer onder controle……
Als ze die computers nou es gewoon maken van het merk MIELE…..dat werkt altijd en vrouwen snappen ook wat ze ermee moeten of kunnen ;-)……….op deze manier schakelen we natuurlijk wel de mannen uit! Hmmmmmmm……leuke uitdaging!

Lien’s huishoudbeurs II

“De huishoudbeurs wordt door honderdduizenden mensen bezocht en Talpa is erbij! In de Talpa-stand kun je op de foto met levensgrote afbeeldingen van Lotte, de Gooische Vrouwen of de cast van Rozengeur&Wodka Lime. De leukste foto’s worden beloond met een gastrol in een van de Talpa-series.”

Yes……..het is vrijdag……….Amsterdam-RAI………watch out for all Lotte’s!
En wat denk je???? We kunnen dus met Lotte op de foto!
Dat gaan we dus echt wel doen……….unieke kans!!
Mag wel oppassen dat ze me niet een rol als tweeling-zus van Lotte gaan geven…..;-)
Mar10e, al komen we nog zo laat aan in de RAI……we gaan eerst op zoek naar de Talpa-stand!!
Ik zeg: “onze dag kan nou al niet meer stuk”!
Ik heb er zin in!!!!!!