Man’s nieuwe bolide….

Och och….ik mocht ‘m weer mee vandaag! Man’s nieuwe ‘kindje’. En dat is dan steeds weer ff wennen. Niet in de laatste plaats door z’n lengte en breedte maar zeker ook door z’n gaspedaal. Maar goed dat ‘blik-op-de-weg’ niet op de A59 reed vandaag. Je mag daar namelijk tegenwoordig maar 100km p/u tussen Wolluk en Den Bosch en dat is zo verdomd moeilijk. Dat lukt me met mijn truttenschuddertje al niet, dus laat staan met zo’n auto waarin je totaal niet voelt dat je 150 rijdt. Jaja ik weet het. Onverantwoord. Stom. Ik zou wijzer moeten zijn. Maar het is soms zo verdomd lekker om even te gassen….om even niet de ‘altijd-zo-nette’ moeder te zijn. Ook ik heb een stoute kant namelijk 😉 . Hebben de kids het toch van geen vreemden! Hij heeft ook wel nadelen hoor. Die nieuwe car van Man. Parkeren bijvoorbeeld. Godmiljaar wat een toestand met zo’n bakbeest. Neu, dat gaat 100x makkelijker met mijn autootje. En Man heeft dus bezuinigd op parkeersensoren. Die zitten er namelijk niet op. Vond’ie niet nodig want “híj kan wél parkeren hoor”! Tsssss…..ik zal maar niet beginnen over die paaltjes die hij ooit es over het hoofd zag. Maar afijn, zo hebben we allemaal onze momentjes tijdens het autorijden of parkeren wel gehad. *hou nu heel wijs m’n mond over de gigantische deuk in onze vorige auto…ehhh betergezegd in de hele zijkant van onze vorige auto…te scherp bochtje gemaakt* Ik heb Man beloofd beter op te passen met deze. En ik ben heel hard aan het onderhandelen met de gemeente voor het plaatsen van flexibele paaltjes op het Raadhuisplein. Zou ook kunnen schelen……
Oh ja, voor een proefritje in de Passat CC moet u zich even inschrijven op www.de-kock.com 🙂

cc_0001cc_0005cc_0004cc_0010cc_0007

Lien & Thule

“Schat, ik zou wel eens naar Thule op vakantie willen!” zegt Man stellig. Waarop ik in al mijn domme naïviteit vraag: “waar ligt dat in Godsnaam?”. Man antwoordt al lachend dat hij dat ook niet precies weet, maar dat het er wel héééél erg mooi en leuk moet zijn want er rijden zoveel mensen met een sticker van dat stadje op de dakkoffer!!! Dit soort humor kun je alleen bij Man verwachten en ik trap er telkens weer in. Kent u dat? Man is snel in het leggen van verbanden, Man maakt dan ook soms grapjes, die ik niet zo snel begrijp en als hij dan vervolgens bijna z’n broek natplast van het lachen, voel ik me een superdom wicht. Ik probeer mezelf dus maar wijs te maken dat het niet aan mijn domheid ligt, maar dat Man gewoon té slim is (daar gaan we weer met té) 😉 Tsss…..op vakantie naar Thule!

Als de kat van huis is…….

……poetsen de muizen! Of ging het nou toch iets anders?!? Hmm….

Man is een avondje op stap. En blijft slapen in één of ander hotel in A’dam. Met de hele vriendenbende. Een concert hebben ze. The Chemical Brothers. Die kent u toch wel? Die van “hey Boy, hey Girl”? Niet? Geen probleem, ik zal Man vragen een trackje te plaatsen op dit log. En mijn excuses dat ik daar Man voor nodig heb. Maar alleh…..op die manier blijft hij natuurlijk ook een beetje onmisbaar 😉

[audio:http://aline.broeks.net/wp-content/uploads/mp3/boygirl.mp3]

Afijn, Lien had al van alles bedacht wat ik met mijn ‘vrije’ avondje kon doen. Niks, vrouwen-films kijken, lekker abnormaal vroeg naar bed gaan, muziek luisteren, boek lezen, maar het laatste waar ik aan had gedacht was POETSEN. Echter nadat ik de kindjes op bed had gelegd, viel mijn oog op allerlei rotzooi die overal lag, op vlekken op de bank en stof op de kast. En ik kon er mijn blik niet vandaan houden. Iets in me trok me steeds weer naar de rommel op de grond, op de bank, op het dressoir. Prompt sta ik op, vul wat emmers met water en schoonmaakmiddel en begin een soort van ‘grote schoonmaak’. Om half 10 ben ik gestopt omdat het donker werd. Maar de klus is geklaard! En eigenlijk voelt dat best lekker. Iets anders dan gepland, maar de vakantie kan beginnen!!!

Lien & de signaalversterker

De wattuh??? Juist ja, de signaalversterker!! Als u niet weet waarover ik het heb, gaat u zich schamen in een hoekje…….tssss! Iedereen weet toch dat zo’n kastje dient tot het versterken, cq verbeteren van het signaal waardoor de beeldkwaliteit van je TV met een ongekend percentage omhoog gaat?!? Niet dus….niet Lien dus….ik had geen idee…..maar gelukkig leer ik snel! Man ging naar de ‘Elektrovakman’ die van nichtje Jess en vriendje L. is. En waarom? Nou eh…..om die portable DVD-speler met 2 schermpjes te gaan betalen, die ik zonodig moest hebben en sinds donderdagmiddag reeds in mijn bezit heb. STOER joh! Echt wel! Gisteren heeft dochter op onze ‘gewone’ TV naar Lady & De Vagebond zitten kijken, terwijl zoon lekker bij mij aan de eettafel op onze mini-DVD-player Cars zat te kijken. Hihi…..hoe zot kun je worden?! Allemaal materialistische rotzooi, maar oh zo handig. Een betere oppas kun je niet bedenken! Afijn…..Man en de elektrovakmanwinkel kunnen iets te goed met elkaar opschieten. Man kent de nieuwste snufjes en Man weet altijd precies wattie wil. Gisteren wilde hij dus een signaalversterker. Oké oké…..ik wat, hij wat…..dat kan dan ook weer wel. Maar los van het feit dat het in Man’s optiek een onmisbaar object is, had ik even niet in de gaten wat een troep dat kastje zou veroorzaken. Kut met peren. Lien had gisteren de hele kiet doorgewerkt. Me de schompus gepoetst. Voor niks dus. Overal kwamen kabeltjes vandaan en moesten nieuwe kabeltjes naartoe. En waar kabeltjes zitten, lopen en hangen, is stof…..veul stof. Maar ik moet toegeven: alle TV’s in huize De Kock hebben een snaarstrak beeld…….alleen jammer dat er geen snars op TV komt!

Lien & Man’s lunch

Mailtje ontvangen van Man met volgende tekst:

“Volgens mij wil je dat ik afval… Ik heb boterhammen met kaas mee!!!”

Man lust geen kaas, Man gruwelt van kaas, als Man maar denkt dat ergens kaas in, op of door zit dan hoeft’ie het niet meer.

Deze morgen hebben we dus per ongeluk de boterhammekes verwisseld……OEPS…….wat zal Man lekker slank zijn vanavond!